LifeSteps.gr

Τοξική σχέση

Τοξική σχέση

Stressed young married couple sitting separately on different sides of sofa, ignoring each other after quarrel. Offended spouses do not talk communicate, feeling depressed disappointed after argue.

Κάτσε να σου πω τι είναι μια σχέση τοξική. Είναι ένα κόψιμο από χαρτί ή μάλλον το σύνολο τους. Μικρά, ασήμαντα κοψίματα, που προκαλούν όμως αφόρητο πόνο και μια αιμορραγία που δύσκολα σταματά.

Οι άλλοι θα σε καταλάβουν, γιατί όλοι μας κάποτε είχαμε μια παρόμοια εμπειρία, αλλά δεν θα σε κατανοήσουν γιατί στην τελική, φαινομενικά, είναι ένα μικρό κόψιμο. Και ξεκινάνε τα: Μην γίνεσαι υπερβολική, δεν είναι τίποτα. Θα περάσει με τον καιρό. Μέχρι να παντρευτείς θα γιάνει. Εσύ όμως στο μεταξύ, πονάς. Ναι, δεν θα αφήσει σημάδι, αλλά είναι εκεί και θα σε ενοχλεί. Για μια δυο μέρες θα σε ενοχλεί στην καθημερινότητα σου, θα σε δυσκολεύει και μετά όντως θα κλείσει η πληγή, μέχρι την επόμενη φορά.

Θα υπάρξει όντως επόμενη φορά γιατί δεν είμαστε συνειδητοί. Έχουμε μπει στον αυτόματο πιλότο, γιατί δεν αντέχουμε άλλο. Νιώθουμε μια πίεση από παντού, που πλέον δεν έχουμε τις αντοχές να αντιμετωπίσουμε μια τοξική σχέση. Άλλες φορές δεν ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε, ενώ άλλες πάλι, νομίζουμε πως όντως είμαστε υπερβολικοί.

Οι τοξικοί άνθρωποι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επιβιώνουν, έχουν κοινωνικό κύκλο, οπότε αναρωτιέσαι αν η αντίδραση σου είναι λίγο φιλτραρισμένη λάθος. Να σου πω όμως, και έτσι να είναι, έχεις κάθε δικαίωμα να νιώθεις όπως νιώθεις. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά όρια και άλλες αρχές.

Αν για σένα, μια σχέση φιλική- ερωτική-επαγγελματική μπαίνει στην κατηγορία τοξική, τότε έτσι είναι, και έχεις κάθε δικαίωμα να αντιδράσεις, να υπερασπιστείς και να σηκωθείς να φύγεις at the end of the day!

Exit mobile version