LifeSteps.gr

Οι Sick of It All στο πλευρό της Ουκρανίας

Sick of It All

Αν δεν γνωρίζετε τι εστί Sick of It All, ευκαιρία είναι να το μάθετε. Ασφαλώς δεν αναφερόμαστε στην γενικότερη αηδία που μπορεί να νιώθουμε για πράγματα και καταστάσεις του καιρούς μας μιας και αυτό σημαίνουν οι παραπάνω λέξεις (Τα Σιχάθηκα Όλα).

Αναφερόμαστε αντίθετα σε κάτι θετικό, ποιοτικό, σε ένα σκληροπυρηνικό συγκρότημα της πανκ μουσικής που δρα στην παγκόσμια μουσική σκηνή από την δεκαετία του 1980. Τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας, Pete και Lou Koller είχαν ένα πολύ δραστήριο σαββατοκύριακο πρόσφατα, συνθέτοντας μέσα σε μόλις δύο μέρες ένα δυναμικό πανκ κομμάτι, αφιερωμένο εξολοκλήρου στην Ουκρανία.

Το τραγούδι ονομάζεται χαρακτηριστικά God Save Ukraine και αποτελεί λεκτικό καταπέλτη ενάντια στον πρόεδρο Πούτιν και στην ρωσική επέμβαση. Η μουσική του κομματιού είναι εξαιρετική για χορό και εκτόνωση ενώ οι φωνές των τραγουδιστών μεταδίδουν το επαναστατημένο φρόνημά τους δίχως δυσκολία στον ακροατή.

Scorpions: Rock Believer

Οι στίχοι δεν περιορίζονται στο να κατηγορήσουν την Ρωσία για την σύρραξη αλλά επιχειρούν παράλληλα να τονώσουν το ηθικό των Ουκρανών, υπενθυμίζοντάς τους τα ηρωικά κατορθώματα των Κοζάκων προγόνων τους. Οι Sick of It All κοστολόγησαν το κομμάτι τους στα δύο αμερικάνικα δολάρια και δήλωσαν ότι τα έσοδα θα πάνε κατευθείαν στην UNICEF με στόχο την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες που δημιουργεί ο πόλεμος. Ακούστε το κομμάτι σε αυτό τον σύνδεσμο.

Exit mobile version