LifeSteps.gr

Περιποίηση επιδερμίδας

Περιποίηση επιδερμίδας

Shot of a young woman giving herself a facial at home

Ο χειμώνας σχεδόν έφυγε (κι ας επιμένει λίγο τις τελευταίες ημέρες) και πλέον μπαίνουμε στην Άνοιξη. Οι ανάγκες της επιδερμίδας μας μπορεί να διαφέρουν ανά εποχή, κρύο και ξηρότητα το χειμώνα, ζέστη και ήλιο το καλοκαίρι, αλλά υπάρχουν κάποιες σταθερές στην περιποίηση επιδερμίδας ανεξάρτητα εποχής, τουλάχιστον αυτό έχω μάθει από τα 15 χρόνια εργασίας σε εταιρία καλλυντικών και την αγαπημένη μας αισθητικό.

Πριν 15-16 χρόνια δεν είχα κάποια ιδιαίτερη ρουτίνα, ούτε κρέμα ημέρας δε χρησιμοποιούσα. Το πρόσωπό μου ήταν πολύ αφυδατωμένο, με αποτέλεσμα να είναι ορατή αυτή η ξηρασία και φυσικά, αν ήθελα να βάλω κάποιο μέικ απ, αυτό ήταν αδύνατο, γιατί δεν έστρωνε με τίποτα.

Τότε, ξεκίνησα να χρησιμοποιώ δειλά δειλά κρέμα ημέρας αποκλειστικά για ενυδάτωση. Σήμερα, έχω φτάσει σε σημείο που αν δε βάλω την κρέμα το πρωί αισθάνομαι το δέρμα μου να με τραβάει. Δε θα πω, φυσικά, κάτι καινούριο, θα το έχεις ξανά ακούσει και ελπίζω ήδη να το εφαρμόζεις. Αν δεν το εφαρμόζεις, όμως, μπορεί αυτό το κείμενο να είναι η αφορμή να ξεκινήσεις!

Τα make up looks που αγαπήσαμε από το Euphoria

Για να μη μακρηγορώ, θα αναφερθώ στα πιο σημαντικά βήματα του 24ωρου σχετικά με την περιποίηση επιδερμίδας, αν θέλεις να αισθάνεσαι την επιδερμίδα σου πάντα ενυδατωμένη, υγιή και λαμπερή. Η επιδερμίδα μας καταπονείται καθημερινά από πολλούς παράγοντες. Από το περιβάλλον, από τον τρόπο ζωής μας και τις κακές μας συνήθειες… για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να της προσφέρουμε τη φροντίδα που της αξίζει.

Ξεκινάς το πρωί με τοn καθαρισμό του προσώπου. Δε βάζεις απλά λίγο νερό και έφυγες. Χρησιμοποιείς και ένα απαλό καθαριστικό. Στη συνέχεια, εφαρμόζεις την ενυδατική-αντιγηραντική σου κρέμα. Δε ξεχνάμε φυσικά το αντηλιακό, ειδικά από τώρα και στο εξής. Κανονικά, λένε, ότι πρέπει να φοράμε αντηλιακό και το χειμώνα, αλλά εμένα η κρέμα ημέρας με ΔΠ. 25 με καλύπτει για τις δικές μου δραστηριότητες. Στη συνέχεια, εφαρμόζεις το μέικ απ, την πούδρα σου ή ό,τι άλλο χρησιμοποιείς. Εγώ αγαπώ τα primer!

Τοξικοί άνθρωποι: Ζουν ανάμεσά μας!

Και φτάνουμε στο βράδυ...αυτό που πρέπει πάντα να κάνεις κι εγώ βαριέμαι απίστευτα, αλλά πρέπει, είναι η αφαίρεση του μακιγιάζ! Στη συνέχεια, χρησιμοποιείς πάλι το καθαριστικό που χρησιμοποίησες και το πρωί. Σε περιόδους που ακολουθώ πιστά τη ρουτίνα έχω και τη λοσιόν μου μετά τον καθαρισμό. Η νυχτερινή μου περιποίηση ολοκληρώνεται με ένα ειδικό serum ή μια μάσκα νύχτας, γιατί όπως λέει και η φίλη μου- αισθητικός, εμείς κοιμόμαστε και η επιδερμίδα μας δουλεύει.

Αγαπημένα μου, επίσης, είναι οι μάσκες και τα πίλινγκ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απολεπιστικό προϊόν 1-2 φορές την εβδομάδα, όπως και τη μάσκα. Λατρεύω την αίσθηση της καθαρότητας και απαλότητας που έχει η επιδερμίδα μου, όταν χρησιμοποιώ αυτά τα προϊόντα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι πιστή σε αυτή τη συχνότητα. Συνήθως, το καταφέρνω 1-2 φορές το μήνα, αλλά και πάλι είναι σημαντικό έστω και τόσο.

Φυσικά, υπάρχουν επιπλέον στάδια και προϊόντα, με τα οποία μπορείς να εμπλουτίσεις την καθημερινή σου ρουτίνα. Αυτό εξαρτάται από το χρόνο που μπορείς να διαθέσεις και την επιδερμίδα σου (ως προς την επιλογή των προϊόντων). Εγώ σου μίλησα για τα απολύτως απαραίτητα, τα οποία καμία φορά ξεχνάμε ή στο τρέξιμο της ημέρας παραλείπουμε. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε, είναι ότι υγιή επιδερμίδα σημαίνει καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα.​

Exit mobile version