LifeSteps.gr

Ο Όρκος: Μια σειρά καταδικασμένη να πετύχει

Ο Όρκος

Σε μια περίοδο που το Netflix και συγκεκριμένα οι συνδρομητικές πλατφόρμες κυριαρχούν της παραδοσιακής τηλεόρασης, η οποία καταφέρνει να παραμένει αναλλοίωτη συνήθεια για πολλά νοικοκυριά εν έτει 2022, οι καναλάρχες των μεγάλων καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ, θέλουν να διατηρήσουν το κοινό τους με ενδιαφέρουσες παραγωγές δαπανώντας μεγάλα ποσά για την υλοποίησή τους.

Σασμός: Κάψτε την Καπετάνισσα

Συγκεκριμένα αρκετά προγράμματα έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών όπως το πασίγνωστο ριάλιτι επιβίωσης Survivor, το Master Chef και από σειρές θα αναφέρω τη Γη της Ελιάς, τον Σασμό και τις Άγριες Μέλισσες, που κονταροχτυπιούνται σχεδόν κάθε βράδυ για το ποιο πρόγραμμα θα κερδίσει την πρωτιά στα νούμερα τηλεθέασης.

Στο παρόν άρθρο μου θα ασχοληθώ με τον Όρκο, μια τηλεοπτική σειρά η οποία δυστυχώς είναι υποτιμημένη και προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 22:00 το βράδυ απ' την συχνότητα της ΕΡΤ1, έχοντας απέναντί της δυνατούς αντιπάλους όπως το προαναφερθέν Survivor του ΣΚΑΪ και την μουσική εκπομπή "Σπίτι με το Mega".

Κύριος πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Άγγελος Ράπτης (Γιάννης Στάνκογλου) ένας αναγνωρισμένος και επιτυχημένος γενικός χειρούργος σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται μαζί με τον αδελφό του Παύλο (Γιώργος Γάλλος) και είναι παντρεμένος με μια μάχιμη δικηγόρο την Ηρώ Αναγνωστοπούλου (Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους) με την οποία έχουν αποκτήσει μαζί την μικρή Μελίνα (Μαρία Σιαράβα).

Όμως η ζωή του θα καταστραφεί εν μία νυκτί όταν θα αντικρίσει νεκρά τα δύο του αγαπημένα πρόσωπα, ανήμερα των γενεθλίων του, την σύζυγό του και την κόρη του, οι οποίες σκοτώθηκαν σε τροχαίο καθοδόν για το νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν. Στη συνέχεια ο Άγγελος θα αποσυρθεί στο πατρικό του για ένα χρόνο μέχρις ότου σε μία βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας συναντά την Λουΐζα Ζαφείρη, η οποία ήταν ετοιμόγεννη και την βοηθά να γεννήσει και μάλιστα στον δρόμο!

Που να ήξερε ο Άγγελος ότι η Λουΐζα είναι η σύζυγος του εφοπλιστή Χάρη Ζαφείρη (Δημοσθένης Παπαδόπουλος), ο οποίος θα χορηγήσει ένα εθελοντικό πρόγραμμα με την ονομασία "Ιατρική του Δρόμου", που ήταν μια επιθυμία του αδελφού του Παύλου. Στο πρόγραμμα συμμετέχει μια δυναμική ομάδα γιατρών και όχι μόνο, όπου θα αντιμετωπίσουν διάφορα περιστατικά συνδυάζοντας ιατρικές γνώσεις και ψυχικά αποθέματα.

Η συμμετοχή του Άγγελου στο εν λόγω πρόγραμμα, στο οποίο ηγείται ταυτόχρονα, τον βοηθά να ξανασταθεί στα πόδια του και εκτός αυτού να επιστρέψει στα ιατρικά του καθήκοντα. Εκτός από το πρόγραμμα, ο Άγγελος σκοπεύει να εξιχνιάσει το τροχαίο που στέρησε την ζωή στην γυναίκα και στην κόρη του, στο οποίο εμπλέκεται ένας άστεγος που κουτσαίνει, ο οποίος ενδέχεται να είναι ο προσωπικός φρουρός του εφοπλιστή Ζαφείρη και έχει μπει στο μάτι από τον πενθούντα Άγγελο.

Βάσει των στοιχείων που θα συλλέξει στην πορεία ο Άγγελος με την βοήθεια των συνεργατών του, θα βεβαιωθεί εντέλει ότι το θανατηφόρο τροχαίο δεν ήταν τυχαίο.

Παράλληλα με την υπόθεση του τροχαίου, ο Άγγελος με τον δικηγόρο του θα προσπαθήσουν να εξιχνιάσουν την εξαφάνιση της Μιράντας Αλυφαντή, μια υπόθεση που ήταν στα χέρια της Ηρώς Αναγνωστοπούλου μέχρι τον θάνατό της, στην οποία βλέπουμε ότι το όνομα του εφοπλιστή Ζαφείρη είναι εμπλεκόμενο. Όμως οι δύο άντρες δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις με την μητέρα της κοπέλας, τη νέα δικηγόρο και τους εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Στην εν λόγω σειρά της δημόσιας τηλεόρασης, δοκιμάζονται οι ανθρώπινες σχέσεις, κυρίως σε δύσκολες καταστάσεις, ενώ γίνονται συχνά αναφορές στο παρελθόν των πρωταγωνιστών μέσω flashbacks. Επίσης η σειρά μας δείχνει το ιατρικό περιβάλλον και κυρίως πως χειρίζονται οι ιατροί καταστάσεις πίεσης και, εκτός αυτού, αναδεικνύει ένα κοινωνικό πρόβλημα, αυτό το αστέγων, οι οποίοι προβάλλονται και αναφέρονται συχνά, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τους θεατές σε αυτό το ζήτημα.

Ο Όρκος είναι μια σειρά που καθηλώνει τους τηλεθεατές από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ενώ μετά το τέλος του διπλού επεισοδίου (η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 36 επεισόδια, όμως κάθε Σάββατο παίζονται 2 επεισόδια αντί για 1!) το κοινό αρχίζει να ανυπομονεί για το επόμενο Σάββατο, αφήνοντας το σε αγωνία για τη συνέχεια του αγώνα του Άγγελου Ράπτη για δικαίωση.

Στα 10 επεισόδια του Όρκου που έχουν μέχρι στιγμής προβληθεί, φαίνεται η άψογη δουλειά των συντελεστών της σειράς, μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Στο τέλος του άρθρου θα σας παραθέσω έναν σύνδεσμο για να παρακολουθήσετε την συγκλονιστική ιστορία του εξαιρετικού γιατρού και, πάνω απ' όλα, ανθρώπου Άγγελου Ράπτη, τον οποίο υποδύεται ο Γιάννης Στάνκογλου, ηθοποιός με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι τα τελευταία χρόνια η δημόσια τηλεόραση έχει κάνει φοβερό comeback σε ότι αφορά τις σειρές που προβάλλονται στο πρώτο κανάλι βγάζοντας ασπροπρόσωπους τους ιθύνοντες της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα οι άνθρωποι της δημόσιας τηλεόρασης έχουν καταφέρει να προβάλλουν με επιτυχία αξιόλογα έργα πριν τον Όρκο, όπως για παράδειγμα την Αγάπη Παράνομη, Τα Καλύτερά μας Χρόνια, τις Κρίσιμες Στιγμές , την Τούρτα της Μαμάς και πολλά άλλα. Ο Όρκος είναι η συνέχεια των εξαιρετικών παραγωγών που προβάλλονται από την ΕΡΤ1 και ευχόμαστε τα καλύτερα σε όλους τους συντελεστές της σειράς.

Cobra Kai: Το Karate Kid "αναστήθηκε"

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου (Άγγελος Ράπτης), Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους (Ηρώ Αναγνωστοπούλου), Γιώργος Γάλλος (Παύλος Ράπτης), Λουκία Μιχαλοπούλου (Χλόη Τερζάκη), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Χάρης Ζαφείρης), Προμηθέας Αλειφερόπουλος (Φάνης Μαρκάτος), Σήφης Πολυζωίδης (Σάλβα Κρασσάς), Νικολέτα Κοτσαηλίδου (Άρτεμις Ζαφείρη), Νίκος Πουρσανίδης (Στέφανος Καρούζος), Μανώλης Εμμανουήλ (Αντώνης Λινάρδος, υπεύθυνος στη ΓΑΔΑ), Αρετή Τίλη (Πάττυ Stewart), Ντίνα Αβαγιανού (Αλέκα Αλυφαντή), Γιώργος Μπανταδάκης (Γρηγόρης Ζέρβας), Αντριάνα Ανδρέοβιτς (Λουίζα Ζαφείρη), Κωνσταντίνος Αρνόκουρος (Μιχάλης Αρβανίτης), Βίκη Χαλαύτρη, (Ηβη Γαλανού), Βένια Σταματιάδη (Μάρω Βρανά), Νεφέλη Παπαδερού (Ολίβια), Αλεξία Σαπρανίδου (Ελεάννα), Λάμπρος Κωνσταντέας (Ανδρέας Ζαφείρης), Άλκηστις Ζιρώ (κοπέλα του Ανδρέα Ζαφείρη), Γεωργία Σωτηριανάκου (Μιράντα Αλυφαντή), Βασιλική Διαλυνά (Αννα), Ελένη Στεργίου (Κλέλια Μενάνδρου), η μικρή Μαρία Σιαράβα (Μελίνα), κ.ά.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Μιχαλόπουλος
Σενάριο: Τίνα Καμπίτση
Επιμέλεια σεναρίου: Γιάννης Κώστας
Συγγραφική ομάδα: Σελήνη Παπαγεωργίου, Νιόβη Παπαγεωργίου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Θεοδωρίδης
Σκηνογράφος: Εύα Πατεράκη
Ενδυματολόγος: Δομνίκη Βασιαγέωργη
Ηχολήπτης: Βαγγέλης Παπαδόπουλος
Μοντέρ: Κώστας Αδρακτάς
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Χριστίνα Κανάκη
Βοηθός σκηνοθέτις: Ειρήνη Λουκάτου
Casting director: Ανζελίκα Καψαμπέλη
Οργάνωση παραγωγής: Βασίλης Διαμαντίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Μπαμπανάρας
Παραγωγός: Σπύρος Μαυρογένης
Εκτέλεση παραγωγής: Arcadia Media
Την σειρά μπορείς να την παρακολουθήσεις εδώ

Exit mobile version