LifeSteps.gr

Hall & Oates: Ένα μουσικό ταξίδι στα 70s

Hall & Oates

Αγαπητέ μπούμερ, σήκω από τον καναπέ σου, άνοιξε την ντουλάπα σου και βγάλε το ωραίο συνολάκι που φόραγες για να βγεις στη Disco της γειτονιάς σου. Όχι, όχι, δεν έχουμε 1970 και η Disco της γειτονιάς σου πιθανότατα έχει κλείσει και έχει γίνει…. σουβλατζίδικο, αλλά αυτό το ταξίδι που θα γίνει στο χρόνο θέλει και την κατάλληλη προετοιμασία. Ξεσκόνισε τις μουσικό- κασέτες σου, γιατί οι «Hall & Oates» θα ξαναγεννηθούν. Όσο για σένα αγαπητέ millennial μην ταράζεσαι, βγάλε χαρτί και μολύβι και σημείωνε.

Ήταν το μακρινό 1970 όταν στη Φιλαδέλφεια (της Αμερικής βεβαίως βεβαίως) γεννήθηκε το συγκρότημα των Hall and Oates. Απαρτιζόταν από τον Daril Hall (στο μικρόφωνο) και τον Harry Oates (στην κιθάρα). Οι δύο φίλοι ξεκίνησαν την καριέρα τους και το 1973 είχαν ήδη βγάλει το δεύτερό τους album «Abandoned Luncheonette».

Από αυτό, ξεχώρισε αμέσως το τραγούδι “She is Gone». Το πρώτο τους άλμπουμ το 1972 -γνωστό ίσως σε ελάχιστους- με την ονομασία «Whole Oats» δε σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το 1976 σε νέα πια δισκογραφική έβγαλαν το άλμπουμ «Bigger than both of us» το οποίο περιλάμβανε την επιτυχία «Rich Girl». Μέχρι το 1980 η παρουσία τους στη μουσική σκηνή θεωρούνταν “χλιαρή”, τη στιγμή που άλλοι καλλιτέχνες που ανήκαν στο ίδιο μουσικό είδος έκαναν τρομερή επιτυχία.

Πώς Να Ακούσω Κάθε Δίσκο Βινυλίου Ψηφιακά με Streaming

Ώσπου ,τη δεκαετία του 1980 με τα άλμπουμ τους «Voices, X – Static. Private eyes, H2O» κατάφεραν και σκαρφάλωσαν στις πρώτες θέσεις του Billboard 200. Πούλησαν δύο εκατομμύρια αντίγραφα αφήνοντας στη μουσική ιστορία ένα σπουδαίο κομμάτι με τίτλο «Μaneater».

Ακολούθησαν διάφορα άλμπουμ μέχρι το 2001 οπότε και το ντουέτο διαλύθηκε. Η επανένωση έγινε το 2006 κυκλοφορώντας έναν άλμπουμ με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Έκτοτε, οι δυο τους ακολουθούν solo καριέρα. Συναντιούνται για περιοδείες και οι σχέσεις τους -όπως οι ίδιοι- αναφέρουν είναι πολύ καλές.

Ένα ενδιαφέρον fact είναι ότι το ντουέτο είχε δηλώσει σε γνωστό περιοδικό πως δεν τους άρεσε να ονομάζεται «Hall & Oates», αλλά για αυτούς ήταν πάντα ο Daril Hall και ο John Oates. Βέβαια, ποτέ δε σημειώθηκε από κανέναν. Όμως οι δυο καλλιτέχνες πίστευαν ότι πάνω από όλα ήταν ανεξάρτητοι καλλιτέχνες και ότι δεν τους εξέφραζε ιδιαίτερα το όνομα του γκρουπ.

Μελετώντας κάνεις την ιστορία του γκρουπ μπορεί να καταλάβει ότι δυσκολεύτηκαν να βρουν τα βήματά τους. Τα τραγούδια τους συνδύαζαν απαλό Rock με διανθίσματα Blues, Soul, Folk, Disco, αλλά και pop. Άργησαν να γίνουν εμπορικοί και να κυριαρχήσουν στα ραδιόφωνα, παρά τις πολλές περιοδείες τους. Κάποιος άλλος θα έλεγε ότι μάλλον δεν είχαν κάτι ιδιαίτερο τελικά να δώσουν τις δεκαετίες που κυριαρχούσαν συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως, οι Led Zeppelin, Pink Floyd, Elton John, Michael Jackson.

Scorpions: Rock Believer

Οι «Hall & Oates», λοιπόν, ήταν ένα από τα υποτιμημένα αρχικά ντουέτα στην αμερικάνικη μουσική που όμως άφησε διαχρονικά το στίγμα του τις δεκαετίες 1970-1980. Γι' αυτό αξίζει να αναφέρουμε σε ένα σύντομο Top 7 τα καλύτερα μουσικά τους κομμάτια. Καλή απόλαυση!

#7 She’s Gone
#6 Say it isn’t so
#5 Sara Smile
#4 Κiss of my list
#3 I can't go for that
#2 Υou made my dreams
#1 Maneater

Exit mobile version