LifeSteps.gr

Αλέξα εναντίον Google Nest

Αλέξα

Amazon echo dot, Voice controlled speaker with activated voice recognition, on light background.

Ζούμε σε μια εποχή οπού όλα γίνονται αυτόματα η κάπως έτσι. Μια χρήσιμη ψηφιακή βοηθός όπως η Αλέξα θα είναι ότι πρέπει για το σπίτι του μέλλοντος μιας και είμαστε ήδη στο μέλλον και όλα εξελίσσονται γύρω μας ταχύτατα. Πήγα λοιπόν να πάρω μια ψηφιακή βοηθό για να μου υπενθυμίζει τις βασικές λειτουργίες του σπιτιού και να βάλει τάξη στο φορτωμένο πρόγραμμα μου.

Εκεί που έψαχνα για μια ψηφιακή βοηθό κατέληξα να πάρω και τα δύο διαθέσιμα στην αγορά τελευταία μοντέλα της Amazon και της Google, την Αλέξα και το Google nest. Βάζω την Αλέξα στην πρίζα και πατάω το κουμπάκι της να παίξει μουσικούλα να περάσω λίγο ευχάριστα. Αφού πρώτα την πέρασα από το απαραίτητο σετάπ και έβαλα το spotify, της λέω παίξε λίγο τους Asia.

Μου απαντά σαν πιστή βοηθός ότι βάζει το Asia station για να ακούσω. Ωραία μέχρι εδώ αλλά για να παίξει το γκρουπ που τις ζήτησα με πέρασε από χίλια κύματα βάζοντας τελικά μετά από αρκετή ώρα το Heat of the Moment. Αφού το απόλαυσα λέω "δεν αλλάζω να δοκιμάσω λίγο και το ηχείο της Google;"

Το σετάρω σχετικά εύκολα και το βάζω να παίξει τα ίδια αλλά παρατήρησα μια διάφορα αρκετά σημαντική στην ποιότητα ήχου. Το μικρό ηχειάκι της Google αποδίδει πολύ καλύτερα από την Αλέξα. Έχουνε περάσει και αρκετές γενιές προϊόντων στα Google nest και έχουν βελτιωθεί αρκετά φαίνεται.

Έτσι μου έχει μείνει η Αλέξα να μου υπενθυμίζει τις δουλειές η να μου λέει την ώρα η και κάποιο ανέκδοτο (σε αυτά είναι φανταστική) και το Google nest για να παίζει μουσική από το spotify σε εξαιρετική ποιότητα ήχου για το μικρό του μέγεθος και να ομιλεί σαν κάποιος μπάτλερ με την περίεργη προφορά του.

Το Μέλλον: Πώς Θα Είναι Ο Κόσμος Μας Σε 50 Χρόνια?

Μπορώ να συστήσω ανεπιφύλακτα τα δύο αυτά μικρά τεχνολογικά θαυματάκια σε όποιον και οποία έχει ανάγκη από κάποιον να υπενθυμίζει τις βασικές λειτουργίες του σπιτιού η και να θέλει να χαλαρώσει λίγο ακούγοντας μουσική από το μίνι αυτό ηχειάκι. Η τιμή τους πιστεύω είναι απολυτά προσιτή για το βαλάντιο ενός μέσου ανθρώπου και ο αγοραστής τους είναι σίγουρο ότι θα ανακαλύψει πολλά πράγματα, εξερευνώντας το σπίτι του μέλλοντος.

Exit mobile version