LifeSteps.gr

Re:BF: Κριτική βιντεοπαιχνιδιού

Re:BF

Το Re:BF με το οποίο ασχολούμαστε εδώ είναι ένα από τα "διαμαντάκια" της Kagura Games, το οποίο κυκλοφόρησε εντός του τρέχοντος μηνός. Αν δεν γνωρίζετε τι εστί Kagura Games ήρθε η ώρα να το μάθετε διότι δεν ξέρετε τι χάνετε. Πρόκειται για μια αμερικανική εκδοτική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών που ειδικεύεται στη μετάφραση, τον εντοπισμό, το μάρκετινγκ και τη διανομή ιαπωνικών βιντεοπαιχνιδιών στα αγγλικά.

Ξεκίνησε το 2018 την πορεία της στην αγαπημένη μας βιομηχανία και έκτοτε έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους εκδότες στον κλάδο. Έχει εκδώσει δεκάδες φθηνούς αλλά ποιοτικούς τίτλους οι οποίοι κυριαρχούνται από τρισχαριτωμένες anime ηρωίδες, άφθονη δράση, σέξι σκηνικά και πάρα μα πάρα πολλά RPG στοιχεία, τουτέστιν, στατιστικά και ανάπτυξη χαρακτήρων.

Σε αυτή την αγαπημένη κατηγορία ανήκει και το Re:BF, στο οποίο πρωταγωνιστεί ένας ταπεινός αλλά καθόλου καταφρονημένος υπηρέτης, ο Venos. Ως υπηρέτης σε ένα αρχοντικό σπίτι από πολύ μικρή ηλικία, ο Venos αντιμετωπίστηκε σαν μέλος της οικογένειας για την αφοσίωσή και την εξυπνάδα του. Χρόνια αργότερα, μόλις τελειώνει την εκπαίδευσή του σε περιπετειώδη μαχητή της τοπικής συντεχνίας, κακός χαμός ξεσπά στον κόσμο γύρω του.

Λεγεώνες τεράτων ξεχύνονται σε όλη την ήπειρο του Garzholm, και ενώ μπορεί να μοιάζουν με όμορφες γυναίκες, η δύναμή τους ξεπερνά κατά πολύ αυτή των γλοιωδών τεράτων και των βαμπίρ που τριγυρνούσαν στη γη πριν. Μόνο όσοι έχουν εξειδικευμένη εκπαίδευση μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα νέα τέρατα.

Αλλά την ίδια στιγμή, ο παλιός δούκας της πατρίδας του Venos, σκέφτεται να αποσυρθεί και δεν φαίνεται να υπάρχει άξιος διάδοχος μεταξύ των ευγενών οικογενειών. Ενώ οι άνθρωποι διαφωνούν μεταξύ τους, τα τέρατα αρχίζουν να ενώνονται κάτω από έναν νέο ηγέτη και ετοιμάζονται να ξεκινήσουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον της ανθρωπότητας... Ήρθε η ώρα για τον Venos να χρησιμοποιήσει τις πολεμικές του δεξιότητες για να προστατέψει την οικογένειά του και όλο τον κόσμο.

Όπως θα καταλάβατε ήδη, είστε και πάλι ένας ήρωας που καλείται να σώσει τον κόσμο από την επερχόμενη καταστροφή. Το σύστημα μάχης είναι τρομερά εύχρηστο και θα το μάθουμε μέσα σε μισό λεπτό. Ο προτιμότερος τρόπος χειρισμού είναι το gamepad γιατί ο χειρισμός με πληκτρολόγιο δεν υποστηρίζει και το "ποντίκι" ούτως ώστε οι κινήσεις και οι εντολές μας να είναι πιο εύστοχες.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα RPG, οι συγκρούσεις σας στο Re:BF δεν περιλαμβάνουν ομάδες εχθρών αλλά μόνο ένα αντίπαλο τη φορά. Το θανατηφόρο αυτό τετ-α-τετ μοιάζει να περιορίζει τις στρατηγικές μας επιλογές, κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Οι εχθροί διαθέτουν πολλές δεξιότητες οι οποίες μας προκαλούν, εκτός από σοβαρή ζημιά, και ένα σωρό δυσάρεστες παρενέργειες όπως είναι η δηλητηρίαση, η παράλυση και πολλά ακόμα.

Το παιχνίδι ξεχειλίζει από αποστολές προς ολοκλήρωση, οι οποίες θα δυναμώσουν τρομακτικά τον ήρωα και θα τον προμηθεύσουν με πολύτιμο εξοπλισμό και αντικείμενα. Το "δέντρο δεξιοτήτων" (skill tree) του ήρωα είναι ευρύτατο και μας σπρώχνει να κατακτήσουμε όλα τα "κλαδιά" του, συντρίβοντας όσο περισσότερους εχθρούς γίνεται.

Επιλέγοντας τις κατάλληλες διακλαδώσεις διαπιστώνουμε ότι η ανάπτυξη του χαρακτήρα είναι δυναμική και μπορεί να ακολουθήσει πολλούς δρόμους. Αν θέλουμε έναν σκληροτράχηλο πολεμιστή που μπαίνει μπροστά στην μάχη και δεν καταλαβαίνει τίποτα από ξύλο μπορούμε να τον φτιάξουμε. Αν προτιμούμε την ασφάλεια των μαγικών δυνάμεων και να βλάπτουμε τους εχθρούς μας από μεγάλη απόσταση, έχουμε την δυνατότητα.

Μια σημαντική λεπτομέρεια του gameplay είναι η δυνατότητα αιχμαλώτισης ενός περιπλανώμενου τέρατος και η χρήση του σε ρόλο συμπολεμιστή στην μάχη+το ξεκλείδωμα νέων skills. Αντικείμενα, power-ups, εξοπλισμός και κάρτες αποκτώνται σταδιακά και μας βοηθούν να παραμετροποιήσουμε με ένα σωρό τρόπους τον ήρωα.

Ο κόσμος του είναι πολύ μεγαλύτερος απ' ότι δείχνει εξαρχής, με δεκάδες νέες τοποθεσίες να ξεφυτρώνουν δεξιά και αριστερά, ανοίγοντας νέες πόλεις για να συνομιλήσουμε και να συνδιαλλαγούμε με NPCs και νέα μπουντρούμια για να αδειάσουμε από τέρατα. Το περιεχόμενο του Re:BF είναι πολύ πλούσιο αλλά η παραγωγή του είναι σχετικά φτωχή.

Με γραφικά Super Nintendo που φωνάζουν από χιλιόμετρα ότι είναι φτιαγμένα με το πρόγραμμα RPG Maker και ταπεινή μουσική αλλοτινών χρόνων, το σκηνικό είναι εντελώς παλαιομοδίτικο, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι και ακαλαίσθητο. Το μοναδικό παράπονο που μπορούμε να αρθρώσουμε από την αναπαράστασή του είναι ο τρόπος που αποτυπώνεται η μάχη.

Pretty Girls Four Kings Solitaire

Μια τεράστια φωτογραφία του εκάστοτε τέρατος, δηλαδή ενός χαριτωμένου anime θηλυκού, καλύπτει την οθόνη και τα animations, πέραν του ότι είναι λιγοστά, αποτυγχάνουν να μας μεταδώσουν την ισχύ του χτυπήματος, της ειδικής ικανότητας ή του ξορκιού που χρησιμοποιήσαμε. Τουτέστιν, όλες οι επιθέσεις μας και των εχθρών δείχνουν ίδιες. Πιστεύουμε ότι τα 17 ευρώ είναι μια λογική τιμή για να την αγορά του Re:BF μέσω Steam και ότι οι ώρες που θα περάσουμε με το παιχνίδι θα αποσβέσουν το κόστος του.

Exit mobile version