LifeSteps.gr

Crypto ως βοήθεια στον Πόλεμο της Ουκρανίας

Crypto

Bitcoin cryptocurrency background. A bunch of golden bitcoin, Digital currency

Το όνειρο του Satoshi Nakamoto φαίνεται να έχει γίνει πλέον πραγματικότητα. Τι εννοώ με αυτό θα μου πείτε. Ο μυστήριος δημιουργός του Bitcoin με το κωδικό όνομα Satoshi Nakamoto, δημιούργησε την τεχνολογία αυτή με σκοπό την αποκέντρωση εξουσίας συναλλάγματος, δηλαδή με απλά λόγια την “δημοκρατία του χρήματος”, χωρίς έλεγχο από αρχές, την άμεση συναλλαγή από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και πάνω απ΄ όλα την ανωνυμία.

Bitcoin ATM: Τι είναι, πώς λειτουργούν και πόσο ασφαλή είναι

Κάτι που βλέπουμε να πραγματοποιείται εδώ και καιρό με την άνοδο των κρυπτονομισμάτων (crypto) και την δημοφιλία του Bitcoin, όμως τώρα βλέπουμε ακριβώς την χρησιμότητα αυτής της τεχνολογίας με παράδειγμα την Ουκρανία. Ως ανθρωπιστική βοήθεια πλέον στέλνονται κρυπτονομίσματα από όλο τον κόσμο για την βοήθεια της Ουκρανίας σε αυτή τη σκληρή περίοδο που περνάει.

Σε αντίθεση με συναλλάγματα “fiat” όπως λέγονται (δηλαδή Ευρώ, Δολάρια κτλ.), τα κρυπτονομίσματα στέλνονται άμεσα από οπουδήποτε στον κόσμο με το πάτημα ενός κουμπιού, με πολύ λιγότερο φόρο (ανάλογα το δίκτυο του κάθε κρυπτονομίσματος βέβαια) και χωρίς να χρειάζεται αιτιολόγηση ή έλεγχος από κάποια αρμόδια αρχή.

Με το ξέσπασμα του πολέμου είδαμε το trend των nft (έργα τέχνης που πωλούνται για κρυπτονομίσματα) κατευθείαν να δημιουργεί έργα που πωλούνται με σκοπό την οικονομική στήριξη της Ουκρανίας. Πλέον το ίδιο το ουκρανικό κράτος και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας δήλωσε ότι δέχεται δωρεές σε 14 κρυπτονομίσματα (κάποια από τα οποία είναι: Bitcoin, Ethereum ,Solana, Dogecoin και πολλά άλλα),κάτι που δείχνει πως ο χρόνος είναι χρήμα και τα crypto είναι η πιο γρήγορη λύση.

Η επίσημη σελίδα όπου μπορείτε να στείλετε crypto λέγεται “Aid for Ukraine” και έχει ήδη μαζέψει 6.408.568.4$ δολάρια σε μόλις 10 μέρες.

Exit mobile version