LifeSteps.gr

Μπρους Γουίλις (Bruce Willis)

Μπρους Γουίλις

Σήμερα θα αφιερώσουμε το άρθρο μας στον ηθοποιό Μπρους Γουίλις. Ένας υπέροχος ηθοποιός με εξαιρετικό ταλέντο και από τους τελευταίους που έχουν απομείνει από την γενιά του. Γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου το 1955 στην Γερμανία .

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα θέατρα τoυ off Broadway την δεκαετία του 1970. Έγινε όμως ιδιαίτερα γνωστός ειδικά από την τηλεοπτική σειρά «Αυτός αυτή και τα μυστήρια» (Moonlighting) ως Ντέιβιντ Άντισον. Σε αυτή τη σειρά ‘έγραψε’ με το υπέροχο ταλέντο του ιστορία, ως απαρχή μια εξαιρετικής κινηματογραφικής καριέρας.

Το 1988 τον παρακολουθούμε στην ταινία ‘Πολύ σκληρός για να πεθάνει’ στο ρόλο του Τζον ΜακΚλέιν. Πλέων έχει καθιερωθεί στις καρδιές μας και στον κινηματογράφο, για το λόγο αυτό υπάρχον και τέσσερα σίκουελ, έπειτα από την πρώτη ταινία.

Στο ενεργητικό του έχει εξήντα και πλέων ταινίες. Ενδεικτικά μερικές από τις πολύ γνωστές του ταινίες είναι: Ο θάνατος σου πάει πολύ (1992), Pulp Fiction (1994)
, Color of Night (1994), Nobody's Fool (1994), Οι Δώδεκα Πίθηκοι (1995), Το Πέμπτο Στοιχείο (1997), Αρμαγεδδών (1998), Η Έκτη Αίσθηση (1999), Άφθαρτος (2000), Αμαρτωλή Πόλη (2005), Lucky Number Slevin (2006), Red (2010), Moonrise Kingdom (2012), Οι Αναλώσιμοι 2 (2012), Looper (2012).

Ο Μπρους Γουίλις έχει δανείσει την ξεχωριστή φωνή του και σε ταινίες κινουμένων σχεδίων όπως: Κοίτα ποιος μιλάει (1989), Beavis and Butt-Head Do America (1996), Rugrats Go Wild (2003) και Over the Hedge (2006). Ο πρώτος γάμος του Γουίλις ήταν με την ηθοποιό Ντεμί Μουρ το 1987 απέκτησαν τρεις κόρες, παρά την πολύχρονη έγγαμη σχέση, χωρίζουν οριστικά το 2000. Σήμερα είναι παντρεμένος με το μοντέλο Έμα Φράνσις Χέμινγκ από το 2009, καλωσορίζοντας στην οικογένεια δυο κόρες.

Το πρόβλημα υγείας του Μπρους
Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι ο αγαπητός σε όλους ηθοποιός πάσχει από μια νευρολογική πάθηση του εγκεφάλου που ονομάζετε ‘Αφασία’. Σύμφωνα με τα ιατρικά δεδομένα η Αφασία ‘χτυπά’ τη σφαίρα της ομιλίας, του λόγου, της γραπτής έκφρασης και πολλών άλλων λειτουργικών εκφράσεων στα πλαίσια της επικοινωνίας.

Κατανοώντας και ο ίδιος τη σοβαρότητα της υγείας του αποφάσισε να αποσυρθεί από το Χόλυγουντ, ανακοινώνοντας τις προθέσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια. Υπάρχει μαρτυρία από συνεργάτη του, πως σε μια από τις ταινίες κατά τα γυρίσματα, είχε ακουστικό στο αυτί του για να του απαγγέλλονται τα λόγια του σεναρίου!

Εμείς πάντως θα τον θυμόμαστε στις υπέροχες ταινίες του. Που άλλοτε μας έκανε να γελάμε μέχρι δακρύων ή να συγκινούμαστε. Χαρακτηριστικά στην πρώτη ταινία ‘Πολύ Σκληρός για να πεθάνει’ δεν θα ξεχάσω τη σκηνή που είναι χωρίς παπούτσια και έχει πατήσει όλα τα γυαλιά, τα πέλματά του κατά ματωμένα, προσπαθεί να τα αφαιρέσει και ταυτόχρονα μιλά στον εαυτό του κάνοντας χιούμορ. Μια ακόμα συγκινητική σκηνή είναι στην ταινία ‘Έκτη αίσθηση’ όταν συνειδητοποιεί ότι και ο ίδιος είναι στο ‘φάσμα’ των πνευμάτων. Όπως και στα ‘Δάκρυα του Ήλιου’, ο Μπρους Γουίλις είναι εξαιρετικός, αποδεικνύοντας το ταλέντο του και στο πολεμικό δράμα.

Το Τέλος
Αν και δήλωσε ότι έκλεισε ως ηθοποιός, λόγω της Αφασίας που τον ταλαιπωρεί τα τελευταία χρονιά, θα μείνει για πάντα στις καρδίες μας το ιδιαίτερο γέλιο του και ο μοναδική παρουσία του, σε κάθε ταινία που ενσάρκωσε. Του ευχόμαστε περαστικά και τον ευχαριστούμε που δεν μας άφησε να μην δούμε την πτώση του ταλέντου του στις ερμηνείες που πιθανών να είχε στο μέλλον.​

Exit mobile version