LifeSteps.gr

Εθνική Ομάδα Μπάσκετ: Αλλαγή πλεύσης

Εθνική Ομάδα Μπάσκετ

Εθνική ομάδα μπάσκετ, η γνωστή και ώς "επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων "! Αυτός είναι ο χαρακτηρισμος που της έχουν αποδώσει αν και η σχέση της ομάδας με τους Έλληνες φιλάθλους και κυρίως τους "μπασκετικους ", έχει περάσει από πολλά στάδια!

Ο αθλητισμός που ενώνει και ο αθλητισμός που χωρίζει

Στην αρχή της εξέλιξης του αθλήματος, όταν κάτι φτιαχνονταν στον πλανήτη που λέγεται μπάσκετ, ήταν όλα εντελώς ερασιτεχνικά, οι προπονητές και οι "κατά περίσταση "εφοροι ή παράγοντες, έκαναν ότι μπορούσαν για να ανεβάσουν το άθλημα και την Εθνική μας. Υπήρχαν πολλοί καλοί, εξαιρετικοί παίκτες και προπονητές οι οποίοι "ατύχησαν "αφού δεν υπήρχαν τότε ούτε νόμος Μποσμαν, ούτε η ΕΕ ώστε να μην λογίζονται ως ξένοι στο πρωτάθλημα πού θα πήγαιναν!

Αργότερα και ύστερα από ορισμένες συμμετοχές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα,ήρθε το περίφημο Ευρωμπασκετ του 1987 και από εκεί και μετά με το άθλημα ή μάλλον τους αθλητές να γίνονται επαγγελματιες, τους σπόνσορες να κάνουν ουρά, την τηλεόραση και γενικά τα ΜΜΕ να έχουν πρώτο θέμα το μπάσκετ και τους επιχειρηματίες της εποχής να βάζουν τρελά ποσά, το μπάσκετ πήρε την ανοδική πορεία τού και η Εθνική μας έφτασε να ανήκει στην Ελίτ του παγκόσμιου μπάσκετ έχοντας κερδίσει τον θαυμασμό όλου του μπασκετικου κόσμου!

Πρόεδρος της ΕΟΚ, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος έκανε πολλά καλά στο ελληνικό μπάσκετ, βοήθησε τα μέγιστα στην άνοδο και εξέλιξη του κινήματος! Όπως όλα τα ωραία όμως, έτσι και η ιστορία του Γιώργου Βασιλακοπουλου με το ελληνικό μπάσκετ τελείωσε! Και τελείωσε άσχημα! Ο λόγος? Το γεγονός ότι ο κ.Βασιλακόπουλος δεν κατάλαβε ότι οι εξελίξεις τρέχουν, οτι δεν έκανε ένα βήμα πίσω ώστε να τοποθετήσει δίπλα του ανθρώπους του Αθλήματος και να τους στηρίξει, το γεγονός ότι έβλεπε παντού εχθρούς,τον έκανε persona non grata για πολλούς! Η Ιταλία τοποθετήσε τον Ντίνο Μενεγκίν στην προεδρία, η Κροατία τον Βράνκοβιτς, η Σερβια τον Ντανίλοβιτς, η Λιθουανία τον Σαμπόνις, η Ουκρανία τον Βολκόφ, η Ρωσία τον Κιριλένκο!

Με τις τελευταίες εξελίξεις και την εκλογή του Βαγγέλη Λιόλιου στην προεδρία της ΕΟΚ, το κλίμα φαίνεται να έχει αλλάξει! Οι παίκτες του Ολυμπιακού επέστρεψαν στην Εθνική, οι αθλητές που παίζουν στην Αμερική θα δώσουν το παρών στις επόμενες διοργανώσεις, ανακοινώθηκε σαν πρώτος προπονητής ο Ιτούδης, στο σταφ, σαν τιμ μάνατζερ υπάρχουν αθλητές-διαμάντια όπως ο Νίκος Ζήσης και ο Δήμος Ντικούδης, ετοιμάζονται για να αναλάβουν ρόλο ο Σπανούλης, ο Παπαλουκάς και άλλοι κορυφαίοι πρώην αθλητές! Όλοι οι Έλληνες περιμένουμε τα καλύτερα και είμαστε έτοιμοι να πανηγυρίσουμε νέες επιτυχίες νέα μετάλλια, νέες διακρίσεις!

Exit mobile version