LifeSteps.gr

Steelrising: Αναβολή για το Action RPG της Spiders

Steelrising cover art

Η Spiders, μετά τα Bound by Flame, The Technomancer και GreedFall έχει να προτείνει ένα ακόμη Action RPG… το Steelrising. Η γαλλική αναπτυξιακή ομάδα δανείζεται πραγματικά συμβάντα και πρόσωπα, τα αναμειγνύει με φανταστικά στοιχεία και μετατρέπει το Παρίσι του 18ου αιώνα σε πεδίο μάχης, επινοώντας μία φανταστική εκδοχή της Γαλλικής Επανάστασης.

Έτος 1789. Ο στρατός από ρομπότ του Λουδοβίκου ΙΣΤ’ έχει ξεχυθεί στην πόλη και καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του. Ο βασιλιάς έχει χάσει τα λογικά του, πιστεύοντας ολοένα και περισσότερο στη ψευδοθεωρία του μεσμερισμού. Είχε μεγάλη πέραση εκείνη την εποχή! Η Μαρία Αντουανέτα, η βασίλισσα, επιθυμώντας να βάλει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, στέλνει την Aegis (Αιγίδα), που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλειά της και θα αποτελεί τον χαρακτήρα μας στο Steelrising, να βοηθήσει τον τρομοκρατημένο λαό.

Η Aegis είναι ένα ρομπότ με αφαιρούμενα μέρη, κατασκευασμένο από τον εφευρέτη Jacques de Vaucanson, ο οποίος εργάζεται για λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας και είναι υπεύθυνος και για τις μηχανές, που σκορπούν τον θάνατο. Η Aegis μπορεί, να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από το να χορεύει, όπως αναφέρεται στο προηγούμενο βίντεο! Θα χαρακτήριζα τις κινήσεις της, όταν χειρίζεται τις μεταλλικές βεντάλιες με τις κοφτερές άκρες και άλλα ευφάνταστα όπλα, για να αμυνθεί και να πλήξει από απόσταση ή σε μάχες σώμα με σώμα υποδεέστερους εχθρούς και boss, χορευτικές και κομψές!

Η Jehanne Rousseau, η διευθύνουσα σύμβουλος και συνιδρύτρια της Spiders, επισημαίνει, ότι δε θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, να νικήσουμε τους αντιπάλους μας στο Steelrising, μιας και θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μηχανές, που κατασκευάστηκαν από τον εφευρέτη της αυλής, για να σκοτώνουν. Για να τα καταφέρουμε, θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη χάρη της Aegis, να πάρουμε γρήγορες αποφάσεις, να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να χτυπήσουμε την κατάλληλη στιγμή.

Το σύστημα αναβάθμισης του χαρακτήρα θα μας επιτρέψει, να προσαρμόσουμε σταδιακά τις ικανότητες του στο στιλ παιχνιδιού, που μας ταιριάζει. Θα θέλουμε την Aegis να είναι μία ατρόμητη πολεμίστρια, μία δολοφονική χορεύτρια ή μία βιρτουόζο στη χρήση στοιχείων όπως η φωτιά. Η Jehanne Rousseau δηλώνει, ότι αν έχουμε ήδη ασχοληθεί με μέλος της σειράς Souls ή κάποιο παρόμοιο βιντεοπαιχνίδι, θα νιώσουμε γρήγορα σαν στο σπίτι μας στο Steelrising. Αν πάλι είμαστε αρχάριοι, τότε είναι ό,τι πρέπει, για να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στο Souls-like είδος.

Στο βίντεο, που ανέβηκε στις 12 Απριλίου στο κανάλι του Game Informer, ακούμε εκπροσώπους της Spiders, να παρουσιάζουν τα βασικά σημεία στο gameplay του Steelrising. Η αναπτυξιακή ομάδα ρίχνει αυτή τη φορά περισσότερο το βάρος στο Action κομμάτι σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές της. Παρακολουθούμε παράλληλα την Aegis, να μετακινείται στην πόλη -στους δρόμους, μέσα σε κατεστραμμένα κτίρια, σε σκαλωσιές και υπόστεγα κ.α.- και να αντιμετωπίζει διάφορους τύπους εχθρών και το εντυπωσιακό boss The Bishop of the Cité, χρησιμοποιώντας κυρίως τις βεντάλιες για επίθεση και άμυνα, ένα πυροβόλο όπλο, ενώ πετάει και βόμβες.

Η Jehanne Rousseau εξηγεί, ότι θα υπάρχουν ελαφριά και βαριά όπλα, που θα καθορίζουν και τον τρόπο, που θα πρσεγγίζουμε τους αντιπάλους μας. Βλέπουμε φευγαλέα ορισμένα από αυτά σε μία ξενάγηση στο μενού Equipment.

Τα ελαφριά όπλα θα μας βοηθούν, να εξαπολύουμε γρήγορες επιθέσεις, αλλά θα προκαλούν μικρή ζημιά στους εχθρούς και επομένως θα πρέπει, να τους επιφέρουμε πολλά χτυπήματα. Πολύ βαριά αντικείμενα θα επιβραδύνουν αντιθέτως την κίνηση, όμως μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά. Θα έχουμε πάντως τη δυνατότητα, να αλλάζουμε όπλα κατά τη διάρκεια των μαχών, για να βρούμε το καταλληλότερο για κάθε περίσταση.

Η χρήση του χάρτη στο Steelrising έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όταν θα τον ανοίγουμε και θα επιλέγουμε, να επισκεφθούμε μία περιοχή του Παρισιού, για να την εξερευνήσουμε, να πολεμήσουμε περισσότερα ρομπότ και να συλλέξουμε XP, η Aegis θα επιβιβάζεται σε άμαξα. Θα αποφεύγουμε, να αντιμετωπίσουμε ένα boss, όταν θεωρούμε, ότι ο χαρακτήρας μας είναι πολύ αδύναμος, για να καταφέρει, να το νικήσει.

Κλείνοντας, σημειώστε, ότι η κυκλοφορία του Steelrising για PC, PlayStation 5 και Xbox Series X|S μετατίθεται από τον Ιούνιο για τις 8 Σεπτεμβρίου του 2022.

Exit mobile version