LifeSteps.gr

Visions of Atlantis - Οι πειρατές (Pirates) έρχονται

Visions of Atlantis

Η, αγαπημένη σε όλους μας, μπάντα συμφωνικού μέταλ, με το όνομα Visions of Atlantis, ιδρύθηκε το 2000 στην Αυστρία. Μετά από 22 χρόνια ενεργούς παρουσίας και αρκετών αλλαγών στην συνθεσή της, συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει, παρουσιάζοντας την μια κυκλοφορία τους καλύτερη από την προηγούμενη. Τώρα ετοιμάζεται να ανοίξει πανιά και να μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, την εποχή των πειρατών, με την όγδοη στουντιακή κυκλοφορία τους που ονομάζεται Pirates.

Με το όγδοο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους, οι Visions of Atlantis αποδίδουν την πιο σίγουρη και ειλικρινή δουλειά τους μέχρι στιγμής, αποδεικνύοντας ότι σίγουρα έχουν σταματήσει να πειραματίζονται μουσικά και είναι έτοιμοι να φανερώσουν επιτέλους την επαναστατική πλευρά τους και ένα ελεύθερο πνεύμα τόσο αδάμαστο όσο οι επτά θάλασσες.

Τα μέλη της αγαπημένης μπάντας εξηγούν την σημασία που έχει ο νέος δίσκος για αυτούς: "Το να είσαι πειρατής για εμάς σημαίνει να έχουμε πλήρη επίγνωση και να παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, να ζούμε και να σκεφτόμαστε ελεύθερα, να αγκαλιάζουμε τη ζωή ως περιπέτεια με όλο το φως και το σκοτάδι της. Με το νέο άλμπουμ ανοίγουμε μια νέα σελίδα για την μπάντα μας, προσαρμόζοντας το στυλ μας πλήρως στην κατεύθυνση προς την οποία θέλουμε να πορευτούμε τα τελευταία χρόνια, φτιάχνοντας τη μουσική που πραγματικά αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα και την ψυχή μας.

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας πλέοντας μέσα σε σκοτεινά νερά, αντιμετωπίζοντας θυελλώδεις ανέμους και τροπικές καταιγίδες, όπου όλα χρησιμεύουν μεταφορικά για την προσωπική ανάπτυξη και πνευματικότητα. Αν η προηγούμενη στούντιο κυκλοφορία μας με τίτλο Wanderers αφορούσε περισσότερο τη φωτεινή πλευρά του ταξιδιού μας, το Pirates σίγουρα μας μεταφέρει στην πιο σκοτεινή πλευρά, όπου αντιμετωπίζουμε άλλα είδη τεράτων στην πορεία!"

Το συγκρότημα μίλησε και για την νέα τους επιτυχία “Legion of The Seas”: "Είναι ένα τραγούδι που ενσαρκώνει τη νοοτροπία που έχουμε σε ολόκληρο τον δίσκο. Ό,τι κι αν αντιμετωπίζουμε, παραμένουμε κύριοι του εαυτού μας και της ζωής μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τους ακροατές σε αυτή τη νέα εποχή των Visions of Atlantis με αυτό το δυνατό βίντεο, για ένα από τα πιο "δυνατά" κομμάτια του δίσκου. Τα σκηνικά και η υποκριτική στο βίντεο ενώνονται με την παθιασμένη μας ερμηνεία, όλα με έναν πολύ κινηματογραφικό τρόπο, μεταφέροντας το κόσμο που δημιουργήσαμε με τον καλύτερο τρόπο".

Εγώ πάλι προσωπικά περιμένω πως και πως να ακούσω την νέα κυκλοφορία τους, γιατί τους ακολουθώ πιστά από το πρώτο τους άλμπουμ, όταν είχαν για τραγουδίστρια την Melissa Ferlaak, η οποία έδινε ένα πιο παιδικό, πιο τσαχπίνικο στυλ. Με την έλευση της γαλλίδας Clémentine Delauney, η μπάντα απέκτησε ένα πιο σοβαρό, πιο οπερατικό στυλ, χαρη στην καταπληκτική της φωνή, η οποία ταιριάζει απόλυτα στο συμφωνικό μέταλ που παίζουνε. Άντε να έρθουν και από εδώ με το καλό να τους ακούσουμε!

https://napalmrecords.com/visionsofatlantis

Exit mobile version