LifeSteps.gr

Majestica: Above the Sky album review

Majestica

Οι Majestica είναι η μετενσάρκωση του σουηδικού power metal συγκροτήματος Reinxeed. Τώρα, μετά από έξι χρόνια, το συγκρότημα με επικεφαλής τον Tommy Johansson, ο οποίος μεταπήδησε στους πιο διάσημους Sabaton για να παίξει κιθάρα, επιστρέφει με το Above The Sky, το πρώτο τους άλμπουμ με το νέο τους όνομα.

Το Above The Sky είναι ένα album καταπληκτικό από την αρχή έως το τέλος του, θυμίζοντας σε κάποιες φάσεις του τους θρυλικούς Helloween. Είναι σίγουρο ότι όλοι οι power metal lovers θα το λατρεύουν ήδη ή αν δεν το έχουν κάνει ακόμα, θα το αγαπήσουν σίγουρα.

Ξεκινώντας με το ομώνυμο κομμάτι, το Above The Sky αναδεικνύει αμέσως την ικανότητα του τραγουδιστή και κιθαρίστα Tommy Johansson να ξεσηκώνει τον ακροατή από την καρέκλα του και να τον κάνει να θέλει να κουνήσει το κεφάλι του στο ρυθμό. Το Above The Sky ταλαντεύεται μεταξύ διογκωμένων ενορχηστρωμένων τμημάτων και ρυθμικών τμημάτων που χαρακτηρίζονται από το εντυπωσιακό μπάσο του Chris David.

Το εναρκτήριο κομμάτι ακολουθείται από τον χαρούμενο ρυθμό και τις φωνητικές αποχρώσεις του Rising Tide, για να προσφέρει μια εναρκτήρια δυάδα που κατορθώνει να εντυπωσιάσει αμέσως τον ακροατή. Το Above The Sky προσφέρει μια ανεπανάληπτη μουσική πανδαισία και μερικές ευπρόσδεκτες εκπλήξεις. Ενώ το ύφος της μουσικής power metal στο Above The Sky κυριαρχεί, θεματικά οι Majestica δείχνουν να πειραματίζονται, αλλάζοντας τον ήχο τους σε θέματα που συνήθως δεν σχετίζονται με αυτό το είδος.

Τα οργανικά στοιχεία του κομματιού Mötley True δείχνουν μια μεταστροφή προς το καθαρό metal, ενώ το Night Call Girl είναι ένα καινοτόμο κομμάτι, που βγάζει μια σκοτεινή ατμόσφαιρα δεκαετίας 1980 και ξεφεύγει εμφανώς από την πανηγυρική διάθεση που χαρακτηρίζει τα power metal κομμάτια. Η εφευρετικότητα των Majestica παίρνει την απόλυτη μορφή της στο Father Time, που είναι παιχνιδιάρικα αισιόδοξο με μια σχεδόν καρναβαλική έννοια.

Ωστόσο, οι λάτρεις του κλασικού power metal θα απολαύσουν αφάνταστα το Above The Sky, ακούγοντας το The Legend και δυνατά κομμάτια όπως τα Future Land και The Way To Redemption. Κλείνοντας με επιβλητικό τρόπο με το Alliance Forever, το Above The Sky συναρπάζει τον ακροατή από την έναρξή του και προσφέρει φοβερά κομμάτια και μερικές ευπρόσδεκτες εκπλήξεις.

Εν κατακλείδι, θεωρώ τον δίσκο ως έναν από τους καλύτερους δίσκους power metal της τελευταίας δεκαετίας. Θα του έβαζα άνετα εννιά στα δέκα βαθμολογία και θα τον πρότεινα σε όλους τους φίλους του είδους. Είναι ένα άλμπουμ που αναδεικνύει το φωνητικό και κιθαριστικό ταλέντο του Tommy Johansson και μου φαίνεται απόλυτα λογικό το ότι πήρε "προαγωγή" στους πιο φημισμένους συμπατριώτες του, τους Sabaton.   

Exit mobile version