LifeSteps.gr

Riverbond και Amnesia: Rebirth - Τα δώρα από το Epic Games Store

Riverbond cover art

Θέλω, να πιστεύω, ότι προλάβατε, να αποκτήσετε τα XCOM 2 και Insurmountable, γιατί πάνε αυτά, έπαψαν να διατίθενται δωρεάν! Ήρθαν όμως τα επόμενα δώρα. Είναι πάλι δύο τα παιχνίδια, που έχουμε να προσθέσουμε στη συλλογή μας, και ανήκουν σε διαφορετικά είδη. Τσιμπήστε λοιπόν το Amnesia: Rebirth και το Riverbond!

Amnesia: Rebirth - Το σκοτάδι είναι ο χειρότερος εχθρός μας!

Το Amnesia: Rebirth είναι το τρίτο μέλος της First-person Survival Horror σειράς Amnesia και κυκλοφόρησε για PC και το PlayStation 4 στις 20 Οκτωβρίου του 2020. Αναπτύχθηκε από τη Frictional Games, όπως εξάλλου και το Amnesia: The Dark Descent και θεωρείται πιο άμεσο sequel του συγκεκριμένου τίτλου, παρότι βγήκε στην αγορά μετά το Amnesia: A Machine of Pigs.

Το Amnesia: A Machine of Pigs είναι μία δημιουργία της The Chinese Room. Η εταιρεία ανάπτυξης, που γνωρίζουμε κυρίως από τα Dear Esther και Everybody's Gone to the Rapture, επέλεξε να ξεφορτωθεί σημαντικά στοιχεία από το gameplay του πρώτου παιχνιδιού της Frictional Games.

Όπως και στο Amnesia: The Dark Descent, έτσι και στο Amnesia: Rebirth, βασικός στόχος μας κατά τη διάρκεια της περιπέτειά μας, είναι να μην χάσει ο χαρακτήρας μας τα λογικά του, νικημένος από τον φόβο και την απόγνωση. Τα φρικτά τέρατα τρέφονται από τα συναισθήματά του, ξεπετάγονται μέσα από το σκοτάδι, τον καταδιώκουν ανελέητα και γίνονται τελικά απειλητικά για τη σωματική ακεραιότητά του.

Για να καταφέρουμε, να τον κρατήσουμε υγιή, λύνουμε γρίφους, χρησιμοποιούμε πηγές φωτός και τον κρατάμε μακριά από το οπτικό πεδίο των εχθρών, μιας και ο χαρακτήρας μας αδυνατεί, να τους πολεμήσει. Μπορεί μόνο, να τρέξει μακριά και να κρυφτεί, για να γλιτώσει.

Η Tasi Trianon, ο χαρακτήρας μας, και ο σύζυγός της είναι μέλη μίας ερευνητικής αποστολής στην Αλγερία. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, το αεροπλάνο συντρίβεται στην έρημο. Η Tasi, όταν συνέρχεται, διαπιστώνει, ότι όλη η ομάδα έχει εξαφανιστεί. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν μαζί της την περιπλάνησή μας στον αφιλόξενο τόπο, θα εξερευνήσουμε σκοτεινές σπηλιές και ένα εγκαταλελειμμένο φρούριο, για να εντοπίσουμε τον άνδρα και τους συναδέλφους της.

Θα βρείτε το Amnesia: Rebirth στο Epic Games Store εδώ.

Riverbond: Κάνετε τα όλα voxels!

Πάμε τώρα σε κάτι πολύ διαφορετικό, παρεΐστικο και σαφώς πιο ευχάριστο από το Survival Horror της Frictional Games. Το Riverbond, το Action-Adventure/ Dungeon Crawler με το couch co-op mode για έως και τέσσερις παίκτες και την ισομετρική οπτική, αναπτύχθηκε από την εταιρεία Cococucumber. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2019 για PC (Steam), Nintendo Switch, PlayStation 4 και Xbox One. Από τις 21 Απριλίου, είναι πλέον διαθέσιμο και μέσα από το Epic Games Store.

Σύμφωνα με την ιστορία, ο Knight (Ιππότης) έχει αιχμαλωτίσει τους ηγέτες των Eight Worlds (Οκτώ Κόσμων). Μετά από αυτή την εξέλιξη, διάφοροι εχθροί -χαριτωμένοι χαρακτηρίζονται από τους δημιουργούς και δεν έχουν άδικο!- ξεχύθηκαν παντού σκορπίζοντας τον τρόμο στους κατοίκους της επικράτειας του Riverbond. Καλούμαστε, μόνοι ή με παρέα, να κατατροπώσουμε τους κακούς, να φέρουμε εις πέρας αποστολές, να απελευθερώσουμε τους αιχμαλώτους και να ξεπαστρέψουμε τον Knight, χρησιμοποιώντας ποικίλα πυροβόλα, βαλλιστικά και κατάλληλα για μάχες σώμα με σώμα όπλα.

Η αναπτυξιακή ομάδα έχει προφανώς μία αδυναμία στα Voxel γραφικά μιας και τα επέλεξε για το Riverbond, όπως επίσης το Echo Generation, το πιο πρόσφατο Action-Adventure με τις turn-based μάχες και τα RPG στοιχεία. Στο Riverbond, αντικείμενα και κτίρια καταστρέφονται και μετατρέπονται σε πολύχρωμα voxels.

Θα βρείτε το Riverbond στο Epic Games Store εδώ.

Το Amnesia: Rebirth και το Riverbond θα μας περιμένουν, να τα κάνουμε ολόδικά μας έως και τις 28 Απριλίου, πριν από τις 18:00 ώρα Ελλάδος. Τα Just Die Already και Paradigm θα ακολουθήσουν.

Exit mobile version