LifeSteps.gr

Tribeca Games Spotlight 2022: Τί θα παρακολουθήσουμε;

Tribeca Games Spotlight logo

Δημοσιεύσαμε πρόσφατα στο Life Steps άρθρο για το Summer Game Fest. Η εκδήλωση Tribeca Games Spotlight θα προβληθεί στις 10 Ιουνίου και 22:00 ώρα Ελλάδος στα πλαίσια της διαδικτυακής γιορτής του gaming και γνωρίζουμε ήδη τα παιχνίδια, που θα απολαύσουμε.

Η Tribeca Games Spotlight θα περιλαμβάνει τους ακυκλοφόρητους τίτλους, που διεκδικούν το Tribeca Games Award. Η κατηγορία για τα βιντεοπαιχνίδια προστέθηκε το 2021 στο διαγωνιστικό σκέλος του Tribeca Festival, που από το 2002 επιβραβεύει ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές, μικρού μήκους ταινίες κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ. Οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν στα τέλη Απριλίου και κατά τη διάρκεια της Tribeca Games Spotlight θα παρακολουθήσουμε σε πρώτη μετάδοση άφθονο οπτικοακουστικό υλικό και εκπροσώπους των εταιρειών ανάπτυξης να μοιράζονται μαζί μας πληροφορίες για τις δημιουργίες τους.

Από τις 11 έως και τις 19 Ιουνίου, θα έχουμε επιπλέον την ευκαιρία, να δοκιμάσουμε για περιορισμένο χρονικό διάστημα demos των παιχνιδιών, που θα κονταροχτυπηθούν για το βραβείο. Για να παίξουμε τρία demos σε ημέρες και ώρες της επιλογής μας, θα πρέπει να αγοράσουμε ένα πάσο Digital Demo Experience, που κοστίζει 5 δολάρια, να εγκαταστήσουμε την εφαρμογή Parsec στον υπολογιστή μας και να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό.

Ας δούμε ένα ένα τα υποψήφια βιντεοπαιχνίδια, που θα παρουσιαστούν στην Tribeca Games Spotlight:

American Arcadia από την ισπανική Out of the Blue Games. Πρόκειται για το δεύτερο παιχνίδι από το στούντιο, που μας χάρισε το Call of the Sea, και η ιστορία του παραπέμπει στην ταινία The Truman Show. Η πόλη Arcadia είναι στην πραγματικότητα ένα μεγάλο τηλεοπτικό πλατό και οι κάτοικοι της παίζουν εν αγνοία τους στο δημοφιλέστερο ριάλιτι σόου στον πλανήτη. Η πτώση στα νούμερα τηλεθέασης θα σημάνει το τέλος της πόλης και των ανθρώπων της. Οι δύο χαρακτήρες, που θα ελέγχουμε, θα αντιληφθούν το γεγονός και θα προσπαθήσουν, να δραπετεύσουν.

Η Out of the Blue Games συνεργάζεται ξανά με τη σουηδική εκδότρια εταιρεία Raw Fury, και στις χώρες, που έχουν κάποια σχέση με την ανάπτυξή του, αναφέρονται επίσης η Βραζιλία και η Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της Tribeca Games Spotlight θα δούμε για πρώτη φορά gameplay και θα γνωρίσουμε και τους δύο χαρακτήρες, με τον καθένα να παίζει στο δικό του κομμάτι. Θα συναντούμε τον ένα σε 2.5D Action-Platform και τον άλλο σε 3D Adventure δοκιμασίες. Δύο χαρακτήρες, δύο είδη, ένα παιχνίδι!

As Dusk Falls από τη βρετανική INTERIOR/NIGHT. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017 από την Caroline Marchal. Η ίδια εργάστηκε στο παρελθόν για λογαριασμό της Quantic Dreams, συμμετέχοντας στην ανάπτυξη των Heavy Rain και Beyond: Two Souls. Η πρώτη δουλειά από το νέο στούντιο ανήκει στο Interactive Fiction είδος. Εκδότρια εταιρεία είναι η Xbox Game Studios και το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει για Xbox One, Xbox Series X|S, PC. Θα περάσει από την πρώτη κιόλας ημέρα και στο Xbox Game Pass!

Το As Dusk Falls παρακολουθεί τα μέλη δύο οικογενειών στο πέρασμα τριών δεκαετιών. Όλα ξεκινούν με μία αποτυχημένη ληστεία σε πόλη της πολιτείας της Αριζόνα και οι ζωές τους συνδέονται με κάποιο τρόπο. Όπως θα περίμενε, να διαβάσει κάποιος σε περιγραφή για παιχνίδι τέτοιου τύπου, οι επιλογές μας θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στις εξελίξεις!

The Cub από την Demagog Studio από τη Σερβία. Η αναπτυξιακή ομάδα δημιουργεί ένα side-scrolling Platformer με αυξημένο βαθμό δυσκολίας, επηρεασμένη από παιχνίδια της δεκαετίας του ‘90, όπως τα Aladdin, Lion King και The Jungle Book. Θα κυκλοφορήσει για PC, Nintendo Switch και τις κονσόλες της Microsoft και της Sony από την εταιρεία Untold Tales.

Η Γη δεν κατοικείται πλέον από ανθρώπους, μιας και η σοβαρή κλιματική καταστροφή έκανε τις συνθήκες στον πλανήτη ακατάλληλες για το είδος μας. Σώθηκαν μόνο πλούσιοι που είχαν τα μέσα να ταξιδέψουν στον Άρη. Μία επιστημονική αποστολή επιστρέφει ύστερα από χρόνια, για να συλλέξει δείγματα από τα πλάσματα, που καταφέρνουν να επιβιώνουν στην επιφάνεια της Γης. Ο χαρακτήρας μας, ένα μεταλλαγμένο ορφανό πλάσμα, που αποκαλείται The Cub, θα κυνηγηθεί ανελέητα και εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να γλιτώσει από τους διώκτες του.

Cuphead - The Delicious Last Course από την καναδική Studio MDHR. Το νέο περιεχόμενο για τον Run and Gun τίτλο θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουνίου του 2022 για PC, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One. Έγραψα για αυξημένη δυσκολία στο The Cup και το Cuphead δεν πάει καθόλου πίσω! Έχουμε όμως μαζοχιστικές τάσεις και δεν μας έφτασαν, όσα τραβήξαμε στο βασικό παιχνίδι. Θέλουμε, να ταλαιπωρηθούμε κι άλλο και η Studio MDHR δε θα μας απογοητεύσει, όπως φαίνεται στο τρέιλερ, που ακολουθεί!

Στα αδέλφια Cuphead και Mugman έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη χαρακτήρας με νέες ικανότητες, η Ms. Chalice, και θα επισκεφθούμε το Inkwell Isle, ένα ανεξερεύνητο νησί, για να βοηθήσουμε τον Chef Saltbaker, ο οποίος θα έχει να μας προμηθεύσει διάφορα power-ups. Μας περιμένουν επίσης νέα όπλα, περισσότερες προκλήσεις και, εννοείται, τα boss που θα αντιμετωπίσουμε δε θα είναι παίξε γέλασε!

Immortality από την Half Mermaid με έδρα τη Νέα Υόρκη. Ιδρυτής της εταιρείας ανάπτυξης είναι ο Βρετανός Sam Barlow, ο οποίος επανέφερε στη μόδα τα FMV παιχνίδια με το Her Story. Ακολούθησε το Telling Lies. FMV έχουμε και στην Interactive Fiction τριλογία Immortality, που αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι για PC και τις κονσόλες της Microsoft. Θα προστεθεί και στο Xbox Game Pass.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τη Marissa Marcel, η οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Η ηθοποιός γύρισε τρεις ταινίες το 1968, το 1970 και το 1999, αλλά καμία από αυτές δεν προβλήθηκε στο κοινό. Θεωρούνται μάλιστα χαμένες ή κατεστραμμένες. Η ανακάλυψη σπάνιων αποσπασμάτων από τα τρία φιλμ θα μας οδηγήσουν στην αποκάλυψη της μοίρας της πολλά υποσχόμενης ηθοποιού.

OXENFREE II: Lost Signals από την αμερικανική Night School Studio. Το Oxenfree, το Graphic Adventure/Thriller που κυκλοφόρησε το 2016, γοητεύει με την υποβλητική και επιβλητική ατμόσφαιρα, συγκλονίζει με την πλοκή του και κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον σε πολυάριθμα playthroughs χάρη στα διαφορετικά φινάλε που ξεκλειδώνουμε με τις επιλογές μας στους διαλόγους.

Τα γεγονότα του Oxenfree II: Lost Signals διαδραματίζονται πέντε χρόνια ύστερα από εκείνα του πρώτου παιχνιδιού. Αυτή τη φορά, ηρωίδα μας είναι η Riley Poverly, η οποία επιστρέφει στην παραθαλάσσια κωμόπολη Camena, τη γενέτειρά της, για να ερευνήσει την προέλευση παράξενων ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, που προκαλούν παρεμβολές σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Τα ευρήματα της έρευνάς της θα την αιφνιδιάσουν. Να περιμένουμε και σε αυτή την περίπτωση περίεργα υπερφυσικά φαινόμενα;

Η κυκλοφορία του Oxenfree II: Lost Signals αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι, επομένως είναι πολύ πιθανό, να μάθουμε την ακριβή ημερομηνία στην Tribeca Games Spotlight.

A Plague Tale: Requiem από τη γαλλική Asobo Studio. Μέσα στο 2022 θα συναντήσουμε ξανά την Amicia και τον Hugo στη συνέχεια του πολύ καλού A Plague Tale: Innocence. Στο επερχόμενο Action-Adventure θα ταξιδέψουμε με τα δύο αδέλφια στον νότο, αρκετά μακριά από την πατρίδα τους και θα επισκεφθούμε νέες μεσαιωνικές πόλεις. Η κατάρα, η οποία πλήττει τον Hugo, επανέρχεται και σκορπά τον θάνατο και την καταστροφή με τη μορφή πλήθους αρουραίων, που καταβροχθίζουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Ένα νησί, που αναφέρεται σε προφητείες, είναι ίσως το καλύτερο καταφύγιο για την Amicia και τον Hugo, αλλά για να φτάσουν ως εκεί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν εχθρούς και δυσκολίες, χρησιμοποιώντας όπλα, εργαλεία και απόκοσμες δυνάμεις.

Το A Plague Tale: Requiem προορίζεται για PC, Nintendo Switch, PlayStation 5 και Xbox Series X|S και θα κυκλοφορήσει με τη σφραγίδα της Focus Entertainment.

Thirsty Suitors από την αμερικανική Outerloop Games. Το Action RPG θυμίζει έντονα μιούζικαλ του Bollywood με τους ξέφρενους ρυθμούς, τους τρελούς χαρακτήρες του και τις χορογραφημένες κινήσεις στις turn-based μάχες με τους πρώην γκόμενους της Jala, που θα είναι ο χαρακτήρας μας.

Η Jala επιστρέφει στο πατρικό της σπίτι, για να παραστεί στον γάμο της αδελφής της, αλλά έρχεται αντιμέτωπη με τους αυστηρούς γονείς της, οι οποίοι δεν συμφωνούν με τον τρόπο ζωής της, φίλους που πλήγωσε και τους πρώην της. Το gameplay στο Thirsty Suitors δεν περιορίζεται μόνο στις μάχες. Θα κάνουμε σκέιτμπορντ και θα μαγειρέψουμε με σκοπό να εντυπωσιάσουμε τη μαμά.

Venba από την Visai Games από τον Καναδά. Οι δημιουργοί του προέρχονται από την Ινδία και το παιχνίδι συνδέεται με την ινδική κουλτούρα, την οικογένεια, την αγάπη και τις ανθρώπινες σχέσεις όπως και το Thirsty Suitors, που προηγήθηκε. Τα πράγματα είναι όμως πολύ πιο ήρεμα στο Simulation/ Adventure! Η μουσική είναι επίσης εμπνευσμένη από τα ινδικά μιούζικαλ.

Παίζοντας ως μία μητέρα, που μετανάστευσε μαζί με τον σύζυγο και το παιδί της από την αχανή χώρα της Ασίας στον Καναδά τη δεκαετία του ‘80 θα μαγειρέψουμε εξωτικές νοστιμιές για την οικογένεια, θα αποκαταστήσουμε συνταγές στις φθαρμένες σελίδες ενός σημειωματαρίου, θα κουβεντιάσουμε με τον άνδρα και τον γιό διαλέγοντας τις ατάκες μας από τις προτεινόμενες επιλογές, θα εξερευνήσουμε τον έξω κόσμο.

Για να σας ανοίξω την όρεξη για την επικείμενη εκδήλωση, αφήνω εδώ και βίντεο με το περσινό Tribeca Games Spotlight, που περιλαμβάνει ενδιαφέρον υλικό για τίτλους, που στην πλειοψηφία τους έχουν πλέον κυκλοφορήσει. Ο Guillermo Del Toro, ο Norman Reedus και ο James McAvoy μεταξύ άλλων προλογίζουν τα Signalis, Kena: Bridge of Spirits, Norco, Harold Halibut, Sable, Lost in Random, Twelve Minutes και The Big Con. Το Tribeca Game Award για το 2021 απονεμήθηκε στο Norco.

Σας θυμίζω, κλείνοντας, ότι η Tribeca Games Spotlight 2022 θα μεταδοθεί στις 10 Ιουνίου και 22:00 ώρα Ελλάδος.

Exit mobile version