LifeSteps.gr

Victor Vran: Overkill Edition review

Victor Vran

To Victor Vran της βουλγαρικής Haemimont Games μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο αξιοπρεπή Diablo clones που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι το σύστημα μάχης του, καθώς ο ήρωάς σας μπορεί να κάνει dodge ή μικρά άλματα και το ιδιόμορφο progression system του (δεν υπάρχουν classes).

Μετά από ένα επιτυχημένο πέρασμα στα PC, το πόνημα των δημιουργών της σειράς Tropico και του Omerta: City of Gangsters μεταφέρεται στις κονσόλες με την επωνυμία Victor Vran: Overkill Edition. Η νέα έκδοση του εν λόγω Action RPG περιλαμβάνει παράλληλα δύο νέα expansions, το Motorhead Through the Ages και το Fractured Worlds.

H κυκλοφορία του Motorhead Through the Ages αναμένονταν με ιδιαίτερη αγωνία από την στιγμή της ανακοίνωσης του (Gamescom 2014), καθώς το εν λόγω expansion αποτίει φόρο τιμής σε μία από τις σημαντικότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και στον εμβληματικό frontman της Ian “Lemmy” Kilmister. Θυμίζουμε ότι ο Lemmy απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2015 έχοντας προλάβει να ηχογραφήσει 23 albums και να δώσει 2.500 περίπου συναυλίες.

Οι συστάσεις περιττεύουν για τους Motorhead, καθώς μιλάμε για ένα από τα μεγαθήρια της rock/metal μουσικής που μας έχει χαρίσει “ύμνους”, όπως το Ace of Spades, το Killed by Death και το Overkill. Με δεδομένο ότι έχουμε ήδη καλύψει την πρωτότυπη έκδοση του Victor Vran σε προγενέστερο review μας εδώ θα επικεντρωθούμε αποκλειστικά στο νέο περιεχόμενο και όπως είναι αναμενόμενο το Motorhead Through the Ages κατέχει τη... μερίδα του λέοντος.


Από το Bomber στο Queen of the Damned
To Motorhead Through the Ages εκτυλίσσεται σε τρεις ξεχωριστούς κόσμους, οι οποίοι έχουν εμπνευστεί από τα άλμπουμ και την μουσική του θρυλικού συγκροτήματος. Με βάση το σενάριο, ο Snaggletooth, η μασκότ του συγκροτήματος έχει διαφθαρεί από τις δαιμονικές λεγεώνες, οπότε η αποστολή σας είναι να επαναφέρετε την τάξη. Να σημειωθεί ότι στον ρόλο του αφηγητή της ιστορίας συναντάμε τον σκηνοθέτη Lloyd Kaufman (The Toxic Avenger), ενώ ο Lemmy κάνει μια cameo εμφάνιση δίνοντάς σας το μπάσο του (χρησιμοποιείται ως όπλο).

Ο πρώτος κόσμος που θα εξερευνήσετε μοιάζει με ένα πεδίο μάχης βγαλμένο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μάλιστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα περνάνε από πάνω σας βομβαρδιστικά, ενώ παίζει το τραγούδι “Bomber”. Ο δεύτερος κόσμος θυμίζει ινδιάνικο καταυλισμό και στο τέλος του σας περιμένει μια αναμέτρηση με το Orgasmatron, το τρένο που κοσμεί το εξώφυλλο του ομώνυμου album των Motorhead. O σχεδιασμός του τρίτου και τελευταίου κόσμου είναι πιο κοντά στα πρότυπα του Victor Vran, καθώς μιλάμε για μπουντρούμια που βρίθουν με δαίμονες, Succubi και άλλα ανίερα πλάσματα.

Στο κομμάτι του gameplay δεν συναντάμε πολύ μεγάλες διαφορές, αν και έχουν προστεθεί νέα όπλα (revolvers και guitars), καθώς και νέα demonic powers που έχουν εμπνευστεί και αυτά με την σειρά τους από τη μουσική των Motorhead (Bomber, Heartbreaker, Lost in The Ozone κτλ.). Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στα Monuments of Rock, στα οποία και λαμβάνουν χώρα ορισμένες από τις πιο συναρπαστικές αναμετρήσεις του Victor Vran: Overkill Edition.

Τα Monuments of Rock βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία του χάρτη και μόλις τα πλησιάσετε αρχίζουν να ξερνούν πανίσχυρους εχθρούς. Αν καταφέρετε να σκοτώσετε όλους τους εχθρούς θα ανταμειφθείτε με πολύτιμο loot (gold, destiny cards, σπάνια όπλα κ.ο.κ.). Εδώ να σημειωθεί ότι αν παίζετε και με τα πέντε Hexes ενεργοποιημένα (λειτουργούν σαν τα Skulls της σειράς Halo) o βαθμός πρόκλησης εκτινάσσεται στα ύψη στα Monuments of Rock.

Ταξιδεύοντας στους κατακερματισμένους κόσμους
Το δεύτερο expansion του Victor Vran: Overkill Edition φέρει τον τίτλο Fractured Worlds και απαρτίζεται από μια σειρά ξεχωριστών dungeons. Σε πρώτη φάση έχουμε το Fracture ένα endless dungeon, το οποίο χωρίζεται σε tiers. Μόλις ολοκληρώνετε ένα tier περνάτε στο επόμενο, το οποίο όπως είναι φυσικό προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση. Στο σημείο αυτό να προσθέσουμε ότι σε καθημερινή βάση προστίθενται και τέσσερα επιπλέον randomly generated dungeons. Τα τελευταία προσδίδουν άπειρη αντοχή -τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο- στο Victor Vran, αφού κάθε μέρα σας περιμένουν νέα dungeons.

Στο Fractured Worlds συναντάμε επίσης ένα νέο τύπου αντικειμένου, τα Talismans, τα οποία όχι μόνο αλλάζουν την εξωτερική εμφάνισή του ήρωά σας (όπως τα Outfits), αλλά αυξάνουν σημαντικά και τα στατιστικά σας. Επιπροσθέτως, το νέο expansion αυξάνει το level cap από το 50 στα 60, οπότε θα χρειαστεί να αφιερώσετε αρκετό χρόνο αν θέλετε να φτάσετε στο μέγιστο επίπεδο.


H μετάβαση στις κονσόλες
Σε οπτικό επίπεδο δεν παρατηρούνται σημαντικές διαφορές σε σχέση με την πρωτότυπη έκδοση του Victor Vran. H Xbox One έκδοση τρέχει στα 1080p/60fps, εντούτοις παρατηρούνται κάποια bugs, τα οποία από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχουν στην αντίστοιχη έκδοση για την κονσόλα της Sony. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν στιγμές που το frame rate πέφτει στο ναδίρ και ο ήρωας σας κινείται με απελπιστικά αργούς ρυθμούς.

Η μόνη ενδεδειγμένη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι να κλείσετε και να ανοίξετε ξανά το παιχνίδι. Εν τω μεταξύ, η διαχείριση του inventory δεν είναι τόσο εύχρηστη όσο θα θέλαμε στις κονσόλες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι με το d-pad μετακινείτε ένα αντικείμενο στο inventory σας, ενώ με τον αναλογικό μοχλό κοιτάτε τα διαθέσιμα αντικείμενα σας. Στο δικό μας playthrough υπήρξαν αρκετές φορές που μπερδευτήκαμε και καταλήξαμε να μετακινούμε κατά λάθος ένα αντικείμενο μέχρι να βρούμε αυτό που θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε.

Στο ηχητικό κομμάτι τολμούμε να πούμε ότι η προσθήκη αρκετών τραγουδιών των Motorhead καταφέρνει να... απογειώσει το soundtrack. Τουλάχιστον σε ότι αφορά το Motorhead Through The Ages κανείς δεν πρόκειται να μείνει παραπονεμένος, καθώς τα Bomber, Ace of Spades, Overkill, Queen of the Damned και Love me like a Reptile προσφέρουν μια μοναδική rock and roll πανδαισία. Στο voice acting ξεχωρίζουμε την ερμηνεία του Lloyd Kaufman, ενώ ο Doug Cockle (ο ηθοποιός που ερμηνεύει τον Geralt of Rivia στα δύο τελευταία The Witcher) κερδίζει και πάλι τις εντυπώσεις στον ρόλο του Victor Vran.

Ένα ολοκληρωμένο πακέτο
Η προσθήκη των expansions συμπληρώνει αρμονικά το περιεχόμενο της βασικής έκδοσης και σας χαρίζει 10-15 ακόμη ώρες gameplay, αλλά και μπόλικο end game περιεχόμενο, αφού υπάρχουν δεκάδες Elite challenges. To Motorhead Through the Ages κερδίζει τις εντυπώσεις και πιστεύουμε ότι θα έκανε περήφανο τον Lemmy αν βρίσκονταν ακόμη ανάμεσά μας. Τα μόνο μελανά σημεία εντοπίζονται στον μετριοπαθή οπτικό τομέα, αλλά και σε μια σειρά από περιστασιακά bugs στην Xbox One έκδοση. Αν λοιπόν δεν είχατε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το Victor Vran και αρέσκεστε στα Action RPG, τότε η Overkill Edition του αποτελεί μια ιδανική πρόταση αγοράς.

Αρχική δημοσίευση: Gameworld

Exit mobile version