LifeSteps.gr

Παλάσιος: Ένας ηγέτης για τον Παναθηναϊκό

Παλάσιος

Ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι του 2021 πρόλαβε τελευταία στιγμή να κάνει μια μεταγραφή που θα του κόστιζε κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ωστόσο να ξέρει εάν θα είναι μια κίνηση που θα "πιάσει τόπο". Ο λόγος για τον Σεμπάστιαν Παλάσιος ο οποίος κατέφθασε στο Τριφύλλι χωρίς να έχει σταματήσει να παίζει αγώνες και, με μηδενική ξεκούραση, ερχόταν για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα Ελλάδος.

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ο Αργεντινός άσος κλήθηκε να αγωνιστεί στην Ευρώπη.
Στις πρώτες συμμετοχές ο Αργεντινός άσος των πρασίνων φαινόταν να μην έχει βρει τον τρόπο να δείξει τον λόγο που ο Παναθηναϊκός ξόδεψε 2 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει και η "γκρίνια" από τους οπαδούς ξεκίνησε. Στους επόμενους αγώνες ο Παλασιος έδειξε να παίρνει μπροστά με ένα γκολ και μία ασίστ, ωστόσο σίγησε και πάλι για διάστημα 5 αγώνων, προκαλώντας έτσι ανησυχία για το εάν η μεταγραφή του ήταν σωστή.

Δεν έλειψε μάλιστα η αμφισβήτηση του από πολλούς ανθρώπους και εκτός Παναθηναϊκού, που έκαναν λόγο για πεταμένα λεφτά όσο αφορά την μετακίνηση του από την Αργεντινή στην Ελλάδα . Ο "Τουκου" όμως έκλεισε τα αυτιά του στις κριτικές και έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που τον χρησιμοποιούσε σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας.

Ο Παλάσιος αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή του Παναθηναϊκού εδώ και χρόνια και εντέλει εννιά περίπου μήνες μετά δικαιώνει όλους όσοι τον πίστεψαν και παίρνει με το μέρος του, όλους όσοι τον αμφισβήτησαν.

Πλέον ο Αργεντινός εξτρέμ μετράει με τον Παναθηναϊκό 42 συμμετοχές, 13 γκολ και 3 ασίστ και δείχνει πως στα εναπομείναντα 2 χρόνια που έχει διάρκεια το συμβόλαιο του, θα βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα της Αθήνας που, από την νέα σεζόν, θα βρίσκεται και πάλι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καλώς εχόντων των πραγμάτων .

Οι πράσινοι είχαν πολλά χρόνια να δουν ένα εξτρέμ με τέτοιες επιδόσεις. Επίσης είναι άξιο θαυμασμού να έχεις σε μια ομάδα εξτρέμ που να βάζει τόσα τέρματα και να είναι την ίδια στιγμή προσηλωμένος και στο τακτικό κομμάτι. Μόλις σε λίγους μήνες έχει καταφέρει να δεθεί με την ομάδα, πράγμα που είναι αρκετά σπάνιο για ποδοσφαιριστή που έρχεται από την Αργεντινή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως με το να φέρνει παίκτες από την Λατινική Αμερική και ειδικότερα την Αργεντινή έχει μια πετυχημένη συνταγή και ανά καιρούς το επιβεβαιώνει.

Παρότι ο Σεμπάστιαν Παλάσιος ήρθε ταλαιπωρημένος από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στην χώρα του, έδειξε την αξία του με το που εγκλιματίστηκε στον Παναθηναϊκό. Και το σίγουρο είναι πως οι φίλαθλοι των πρασίνων αγωνιούν να τον δουν να παίζει την νέα σεζόν όπου θα έχει προλάβει να ξεκουράσει και λίγο το ταλαιπωρημένο σώμα του από τους ασταμάτητους αγώνες της σεζόν που μας πέρασε.

Αναμφίβολα λοιπόν ο Παλάσιος είναι για αυτή την σεζόν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού στο επιθετικό κομμάτι και στο πόσο βοήθησε την ομάδα με τα γκολ του.

Η συλλογική καριέρα του Σεμπάστιαν Παλασιος έως τώρα:
Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος από την ηλικία των 11 εντάχθηκε στην ακαδημία της Μπόκα Τζούνιορς, που είναι ένας από τους κορυφαίους συλλόγους στην Αργεντινή. Σε ηλικία 21 ετών έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα και μέσα σε διάστημα δύο μηνών έπαιξε σε έξι επίσημα παιχνίδια. Το καλοκαίρι του 2013, δόθηκε δανεικός στην Ουνιόν ντε Σάντα Φε, μια ομάδα της Πριμέρα Νασιονάλ, όπου ήταν βασικός, έχοντας 39 συμμετοχές και 9 γκολ. Μια σεζόν αργότερα, η Μπόκα τον έδωσε δανεικό στην Άρσεναλ Σαράντι για να δοκιμάσει την πρόοδό του σε μια ομάδα της Primera División. Μετά από 18 συμμετοχές και 2 γκολ σε 6 μήνες επέστρεψε στην Μπόκα Τζούνιορς τον Ιανουάριο του 2015.

Εκλεισε την σεζόν με 30 συμμετοχές, 6 γκολ και 3 ασίστ. Η Μπόκα κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή της Primera División και ο Παλάσιος ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της σεζόν. Το πρώτο εξάμηνο του 2016 ήταν ξανά παίκτης-κλειδί με 19 συμμετοχές και 2 γκολ. Το καλοκαίρι του 2016, η Ατλέτικο Tαγιέρες τον αγόρασε από την Μπόκα και με 29 συμμετοχές και 9 γκολ, ο Παλάσιος αναδείχθηκε πρωταγωνιστής του νέου του συλλόγου. Μετά από δύο χρόνια, τον Ιανουάριο του 2018 η Ταγιέρες αποδέχτηκε μια προσφορά ύψους σχεδόν 5 εκατομμυρίων ευρώ από την μεξικάνικη Πατσούκα.

Στο Μεξικό, ο Παλάσιος είχε 16 συμμετοχές και 7 γκολ σε μόλις 4 μήνες. Το πρώτο μισό της σεζόν όμως δεν ήταν τόσο παραγωγικό και η Πατσούκα αποδέχτηκε την προσφορά της Ταγιέρες, να τον πάρει ως δανεικό για μια σεζόν. Ο Παλάσιος κατάφερε να σκοράρει 7 φορές σε 16 αγώνες και κατά συνέπεια πήρε μια δεύτερη μεταγραφή, καθώς η Πατσούκα δέχτηκε προσφορά 2,3 εκατομμυρίων ευρώ από την Ιντεπεντιέντε. Αρχικά έπαιξε για τον σύλλογο (2 γκολ σε 14 εμφανίσεις), αλλά μετά από έξι μήνες δόθηκε δανεικός στη Νιούελς Ολντ Μπόις για το υπόλοιπο της σεζόν. Έπαιξε εκεί για σχεδόν μια σεζόν και επέστρεψε τον χειμώνα του 2021 στην Ιντεπεντιέντε.

Παναθηναϊκός: Ποιος ευθύνεται για την κατάσταση του;

Στις 31 Αυγούστου 2021, ο παίκτης θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό για €650.000, ενώ ο ετήσιος μισθός του θα είναι περίπου €500.000. Η ομάδα του, Ιντεπεντιέντε θα διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης 20%. Ταυτόχρονα, η προηγούμενη ομάδα του, η Πατσούκα, θα λάβει 900.000 € και θα παραχωρήσει το 25% των δικαιωμάτων του παίκτη.

Exit mobile version