LifeSteps.gr

Δώρα σε γάμους και βαφτίσεις

βαφτίσεις

Σιγά σιγά μπαίνει το καλοκαιράκι και η περίοδος για γάμους και βαφτίσεις έχει ήδη ξεκινήσει. Λίγο μετά το Πάσχα ξεκινούν τα πρώτα μυστήρια, γιατί 40 μέρες πριν το Πάσχα δεν επιτρέπονται οι γάμοι, και συνεχίζουν συνήθως μέχρι αρχές Οκτωβρίου. Το Χειμώνα φυσικά γίνονται γάμοι, αλλά με πολύ μικρότερη συχνότητα.

Κερί αναμμένο

Λαμβάνεις, λοιπόν, το προσκλητήριο και αναρωτιέσαι τι δώρο να πάρεις στους μελλόνυμφους ή στο μωρό ή και στους 2, γιατί οι γαμοβαφτίσεις πια συνηθίζονται πολύ!
Βέβαια, πρέπει να πω, ότι όσο μεγαλώνεις μειώνεται η συχνότητα. Περνάς μια φάση που πολλοί φίλοι σου παντρεύονται, οπότε πας σε πολλούς γάμους. Ένα καλοκαίρι είχα να πάω σε 7 γάμους! Μετά, αυτό κάνει τον κύκλο του και ξεκινάνε οι βαφτίσεις! Επανέρχομαι, όμως, στα δώρα!

Ας ξεκινήσουμε με το γάμο… η καλύτερη λύση είναι πάντα τα χρήματα! Εκτός κι αν είσαι στο πολύ στενό κύκλο του ζευγαριού και γνωρίζεις τι χρειάζεται ή έχεις το θάρρος να ρωτήσεις, δώσε χρήματα. Όσα κι αν είναι αυτά. Συχνά, δε δίνουμε χρήματα με τη σκέψη, ότι μπορεί να φανούν λίγα και παίρνουμε ένα δώρο. Ένα δώρο που πιθανότατα το ζευγάρι θα αναγκαστεί να αλλάξει ή δε θα χρησιμοποιήσει ποτέ! Πίστεψέ με, ακόμα και €20, είναι πολύ καλύτερα να τα δώσουμε στο χέρι παρά να αγοράσουμε κάτι άχρηστο.

Αν παρ΄ όλα αυτά, ανήκεις σε αυτούς που δεν τους αρέσει η ιδέα των χρημάτων, το θεωρείς απρόσωπο, τότε προτίμησε, αν μπορείς, να αγοράσεις κάτι από μία αλυσίδα καταστημάτων. Με αυτό τον τρόπο, αν χρειαστεί αλλαγή, θα το κάνεις πολύ πιο εύκολο για το ζευγάρι και δε θα χρειάζεται να τρέχει σε όλη την πόλη, για να αλλάξει δώρα.
Τι κάνουμε στη βάφτιση… Επιμένω στα χρήματα…ειδικά αν πρόκειται για το 2ο παιδί της οικογένειας, οπότε πιθανότατα να μη χρειάζεται πάρα πολλά πράγματα. Στις βαφτίσεις, πάντως, η αλήθεια είναι, ότι συνηθίζονται τα δώρα.

Περιποίηση επιδερμίδας

Σε αυτή την περίπτωση, έχω να σου δώσω μια συμβουλή. Αν αγοράσεις ρούχο, πάρτο σε μεγαλύτερο μέγεθος από το μέγεθος του παιδιού που βαφτίζεται. Φαντάζεσαι, το παιδάκι ξαφνικά να έχει 50 ρούχα για να φορέσει το επόμενο διάστημα; Δεν θα τα φορέσει και θα πάνε και χαμένα! Γι’ αυτό, πάρε κάτι για του χρόνου, του παραχρόνου και να είσαι σίγουρος, ότι η μαμά κυρίως θα σε αγαπήσει! Μπορείς, επίσης, να αγοράσεις και βιβλία - παραμύθια, τα οποία θα χρειαστεί το επόμενο διάστημα. Ένα βιβλίο είναι πάντα χρήσιμο!

Exit mobile version