LifeSteps.gr

Magical Girl Celesphonia review

Magical Girl Celesphonia

Μαγικά άνιμε κορίτσια, τρεις λέξεις οι οποίες λειτουργούν σαν πανίσχυροι μαγνήτες για να μας τραβήξουν στο Magical Girl Celesphonia, ένα φθηνό αλλά καθόλου φθηνιάρικο RPG με Visual Novel αποχρώσεις σε όλους τους διαλόγους.

Στο επίκεντρο της ιστορίας του βρίσκεται η μικρούλα Amane, μια συνηθισμένη κοπελίτσα η οποία ζει σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ιαπωνίας. Μέχρι πρότινος, η πόλη της ήταν μια πολιτισμένη όαση όπου βασίλευε η τάξη και η ησυχία. Ξαφνικά, άνθρωποι άρχισαν να εξαφανίζονται ο ένας μετά τον άλλο και μάλιστα, τα περισσότερα θύματα ήταν νεαρές γυναίκες.

Σύντομα, η Amane ανακαλύπτει την αιτία πίσω από τις εξαφανίσεις, δεχόμενη επίθεση ένα βράδυ από τα επικίνδυνα τέρατα εν ονόματι Monstrums, τα οποία ευθύνονται για αυτές. Την ώρα που νομίζει ότι η ζωή της τελείωσε, το μαγικό της βιβλίο αρχίζει να της μιλά, προτείνοντάς της την απόλυτη συμφωνία, την μεταμόρφωσή της σε μαγική πολεμίστρια.

Η Amane την αποδέχεται και αρχίζει να εξερευνά την πόλη, ανακαλύπτοντας και καθαρίζοντας Monstrums με το τσουβάλι. Ο χρόνος είναι ένας από τους μεγαλύτερους αντίπαλους της Amane και ημών των χειριστών της. Από μέρα σε μέρα η κυριαρχία των Monstrums αυξάνεται ραγδαία και εμείς πρέπει να τα καθαρίζουμε αβέρτα ώστε να ανακόψουμε την πορεία τους, σε αντίθετη περίπτωση μας περιμένουν δυσάρεστα φινάλε. Σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε να τα εξοντώσουμε στο πρώτο μας playthrough, τερματίζοντας το παιχνίδι και ξεκλειδώνοντας το new game + έχουμε εκ νέου την ευκαιρία να το πράξουμε.

Το Magical Girl Celesphonia είναι ένα κλασικό JRPG στα πρότυπα των Zelda, Dragon Quest και άλλων αριστουργημάτων που απόλαυσαν όσοι είχαν στο μακρινό παρελθόν το NES. Αυτό σημαίνει ταπεινά γραφικά οκτάμπιτης αισθητικής φτιαγμένα στο RPG Maker, μικροσκοπικοί σε μέγεθος χαρακτήρες και ισομετρική προοπτική. Μια από τις βασικές δραστηριότητες της ηρωίδας μας είναι το κουβεντολόι και η σύσφιξη των φιλικών δεσμών με τους φίλους της.

Στους διαλόγους, η αισθητική του Magical Girl Celesphonia εκτινάσσεται στα ύψη καθώς υιοθετείται η  μορφή των Visual Novels, τουτέστιν στατικές εικόνες με πλαίσιο για το κείμενο και μεγεθυμένους χαρακτήρες με πανέμορφο artwork. Οι υπέροχοι χαρακτήρες αλλάζουν στάση και εκφράσεις από καρέ σε καρέ αλλά η απουσία του voice acting καταδεικνύει και πάλι τον χαμηλό προϋπολογισμό του τίτλου. Η περιπλάνηση είναι συναρπαστική στο Magical Girl Celesphonia καθώς περιφερόμαστε στον μεγάλο χάρτη της Echinomiya και ανοίγουμε την μια τοποθεσία μετά την άλλη, ανακαλύπτοντας καινουργιο κόσμο και ευκαιρίες για να δραστηριοποιηθούμε.

Ανοίγοντας το μενού της ηρωίδας ερχόμαστε σε επαφή με το RPG στοιχείο της περιπέτειας το οποίο αποτελεί και την απολαυστικότερη πλευρά της. Η ηρωίδα μας διαθέτει τα κλασικά στατιστικά που βλέπουμε στα RPG, δηλαδή hit points, magic points, attack, defense κ.ο.κ. Σκοπός μας να τα ανεβάσουμε όλα, γεμίζοντάς την με experience points από τις μάχες.

Σύντομα παρατηρούμε και άλλα στατιστικά τα οποία έχουν να κάνουν με την φήμη της σαν ηρωίδα, την αποδοχή των κατοίκων της πόλης αλλά και των συμμαθητών της. Για να τα ανεβάσουμε θα εκπληρώσουμε συγκεκριμένες αποστολές που θα παράσχουν οι συνάνθρωποί μας αλλά παίζουν και αρκετές παράπλευρες αποστολές οι οποίες σχετίζονται με τον καλλωπισμό της Amane, δηλαδή την απόκτηση νέων κοστουμιών για να φορέσει.

Η μάχη στο Magical Girl Celesphonia είναι turn - based και αρκετά εθιστική. Η Amane έχει στην διάθεσή της δυνατές φυσικές και πανίσχυρες μαγικές επιθέσεις για να συντρίψει τα ενοχλητικά Monstrums. Φυσικά για να τα αποκτήσει όλα αυτά πρέπει να αφανίσει αμέτρητα τέρατα και να μετατρέψει τις ψυχές τους σε υλικά αναβάθμισης, σε soul ink.
Με αυτό θα αναβαθμίσουμε σταδιακά τα όπλα και την πανοπλία της ηρωίδας και θα την ενδυναμώσουμε με πανίσχυρα μαγικά skills και abilities, τα οποία την καθιστούν ανίκητη όσο περνά η ώρα. Η παραμετροποίηση του χαρακτήρα είναι αρκούντως ικανοποιητική και μας δίνει πολλές πιθανές επιλογές για να διαμορφώσουμε την Amane σε πανίσχυρη πολεμίστρια.
Το Magical Girl Celesphonia περιέχει και μπόλικο ερωτικό περιεχόμενο καθώς η ηρωίδα αρχίζει να διαφθείρεται από την επαφή με τα τέρατα και, παράλληλα, να αυξάνει την ερωτική επιθυμία της κατακόρυφα. Παίζουν αρκετές σέξυ σκηνές στο παιχνίδι όμως δεν προσθέτουν κάτι ιδιαίτερο στο περιεχόμενό του, θα ταίριαζαν περισσότερο σε ένα Hentai Visual Novel παρά σε αυτό.
Στο ηχητικό κομμάτι τώρα, η μουσικούλα που συνοδεύει τις περιπλανήσεις μας είναι συμπαθητική και τα ηχητικά εφέ απλά κάνουν την δουλειά τους δίχως κάτι το ιδιαίτερο. Για 14 περίπου ευρώ στο Steam το Magical Girl Celesphonia αξίζει σίγουρα την αγορά αν σκεφτούμε ότι έχει και αρκετό replayability που καθορίζεται από τα πολλαπλά φινάλε και την διαφοροποίηση στο gameplay που προσφέρει η παραμετροποίηση της ηρωίδας.     
Exit mobile version