LifeSteps.gr

Embracer Games Archive: Θα διατηρήσει ζωντανή την ιστορία του gaming!

Embracer Games Archive

Ο σουηδικός όμιλος Embracer Group επενδύει διαρκώς στο παρόν και το μέλλον των βιντεοπαιχνιδιών, εξαγοράζοντας εκδότριες εταιρείες και στούντιο ανά τον κόσμο. Αποδεικνύει ωστόσο, ότι ενδιαφέρεται και για το παρελθόν τους με την ίδρυση του Embracer Games Archive, ενός ξεχωριστού τμήματος που λειτουργεί ήδη από το 2021.

Βασική αποστολή του Embracer Games Archive, το οποίο διαθέτει διευθύνοντα σύμβουλο και εξειδικευμένο πάνω στο αντικείμενο προσωπικό, είναι η διάσωση και αρχειοθέτηση όσο περισσότερων παιχνιδιών σε φυσική μορφή, μηχανημάτων και περιφερειακών προηγούμενων ετών γίνεται. Η δημιουργία μίας βάσης δεδομένων θεωρείται επίσης ιδιαίτερα σημαντική, μιας και θα βοηθήσει στην έρευνα πάνω στην εξέλιξη της gaming κουλτούρας στο πέρασμα των χρόνων.

Το Embracer Games Archive επικεντρώνεται σε αυτή την πρώιμη φάση στη συγκέντρωση ευρωπαϊκών εκδόσεων βιντεοπαιχνιδιών σε διάφορα format, με πρώτες και καλύτερες εκείνες που κυκλοφόρησαν στη Σκανδιναβική χερσόνησο, όμως θα επεκταθεί στο μέλλον στη Βόρεια Αμερική και την Ιαπωνία. Πάνω από 50000 παιχνίδια, κονσόλες, περιφερειακά και αξεσουάρ φιλοξενούνται ήδη στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του κτιρίου στην πόλη Karlstad της Σουηδίας.

Βλέπετε στην παρακάτω εικόνα, που ανέβηκε πρόσφατα στον λογαριασμό του Embracer Group στο Twitter, ένα δείγμα από τους περίπου 400 PAL τίτλους για το NES, να φιγουράρει στα ράφια του αρχείου.

Το Embracer Games Archive ενδιαφέρεται, να αγοράσει μεγάλες και πλήρεις συλλογές με software και hardware. Καλεί μάλιστα όποιον προτίθεται, να πουλήσει τη δική του, να επικοινωνήσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον Thomas Sunhede (thomas.sunhede@embracer.com), περιλαμβάνοντας στο μήνυμά του λίστα και φωτογραφίες των προς πώληση αντικειμένων και τη δική του εκτίμηση για την αξία τους.

Είναι πολύ πιθανόν, το Embracer Games Archive να αναζητήσει στο μέλλον μεμονωμένους τίτλους, που θα λείπουν για την ολοκλήρωση συλλογών για συγκεκριμένες πλατφόρμες.

Το αρχείο δεν είναι ακόμη επισκέψιμο, αλλά οι φυσικές εκθέσεις σε τοπικό και οι εικονικές σε διεθνές επίπεδο βρίσκονται στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, όπως επίσης η συνεργασία με οργανισμούς, μουσεία, ιδρύματα και η παροχή χρήσιμου υλικού σε ερευνητές και δημοσιογράφους.

Παρακολουθήστε στη συνέχεια, τον Martin Lindell, ιστορικό σε θέματα gaming, να μας παρουσιάζει και να μιλάει για το Probotector, την ευρωπαϊκή έκδοση του Contra της Konami για το NES. Τα δύο βίντεο του άρθρου ανέβηκαν στο κανάλι του Embracer Group στο youtube το 2021 και προβάλλονται κατά τη διάρκειά τους πλάνα, που δείχνουν τη δουλειά, που γινόταν στο ξεκίνημα της λειτουργίας του Embracer Games Archive.

Exit mobile version