LifeSteps.gr

Rough Justice '84 first look

Rough Justice '84

Με το "καλημέρα", το Rough Justice '84 κέρδισε το ενδιαφέρον μας από τον εύστοχο τίτλο του. Τον μεταφράζουμε σε "Σκληρή Δικαιοσύνη 1984" και το μυαλό μας πετάει αμέσως σε εκπομπές σαν τα Οι Σκληροί του Μαϊάμι, Μάγκνουμ και Χαβάη 5-0. Ο ρόλος μας σε αυτό είναι μεν διαχειριστικός αλλά δεν διαφέρει και πολύ από την πραγματικότητα των φανταστικών χαρακτήρων στις σειρές που ανέφερα.

Μπαίνουμε στην θέση του Jim Baylor, ενός αδιάφθορου μπάτσου που απέκτησε τεράστια φήμη πολεμώντας τις δυνάμεις του εγκλήματος. Όταν ορκίστηκε να τσακίσει την διαφθορά μέσα στο ίδιο το αστυνομικό σώμα, διεφθαρμένοι συνάδελφοι τον παγιδεύουν για δήθεν δολοφονία αθώου και τον οδηγούν στην "ψειρού". Ευτυχώς η πλεκτάνη ξεσκεπάζεται στην πορεία και ο Baylor αποφυλακίζεται. Η πρώτη εργασία που του προσφέρεται είναι από έναν παλιό συνάδελφο και δεν είναι άλλη από την διαχείριση μιας εταιρείας ασφαλείας.

Πρώτη μας δουλειά είναι να επιλέξουμε το κατάλληλο προσωπικό για να την επανδρώσουμε και η δεύτερη να φέρουμε εις πέρας όσες περισσότερες υποθέσεις γίνεται, γεμίζοντας τα ταμεία μας και αναπτύσσοντας ολοταχώς την επιχείρηση. Η οπτικοποίηση της πολύ ενδιαφέρουσας αυτής υπόθεσης είναι άκρως μινιμαλιστική, τουτέστιν θυμίζει κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι, με εικονίδια να κινούνται πάνω σε έναν ευρύτατο χάρτη και στατικές εικόνες να έρχονται στο προσκήνιο όταν οι πράκτορές μας καταφθάνουν σε μια υπόθεση. Η διαχείριση πόρων έχει την τιμητική της στο Rough Justice '84 μαζί με ένα σωρό mini games.

Υπάρχουν ένα σωρό NPCs που μας αναθέτουν quests, υποθἐσεις τις οποίες πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία οι πρακτορές μας. Τις επιλέγουμε με βάση τα χρήματα που θα αποφέρουν στην υπηρεσία μας και τις απαιτήσεις που έχουν. Η επιλογή πρακτόρων είναι ένα από τα καλύτερα στοιχεία του Rough Justice '84 γιατί αποκαλὐπτει την αγάπη των δημιουργών του για την δεκαετία του 1980 αλλά και τις γνώσεις που έχουν πάνω στην περίοδο. Αρκετοί πράκτορες έχουν σχεδιαστεί βάσει διάσημων προσωπικοτήτων της εποχής όπως ο Michael Caine (και μάλιστα με το στυλ του αξέχαστου χαρακτήρα Harry Palmer που υποδύθηκε σε σειρά κατασκοπικών ταινιών), η Samantha Fox και η Janet Jackson.

Η επιλογή τους από εμένα έγινε βάσει παρουσιαστικού επειδή είμαι κινηματογραφόφιλος αλλά πρέπει να γίνεται βάση στατιστικών δηλαδή ο κάθε πράκτορας να ειδικεύεται σε άλλο skill ώστε να μπορούμε σαν υπηρεσία να κυνηγάμε όλες τις υποθέσεις με αξιώσεις. Θετικό στοιχείο του Rough Justice '84 βρίσκουμε το κοντρολάρισμα του χρόνου ώστε να επιταχύνεται η μετακίνηση των πιονιών μας από το ένα μέρος του χάρτη στο άλλο. Το tutorial είναι ανύπαρκτο και περιορίζεται σε μερικές σελίδες κειμένου και φωτογραφιών που μας πληροφορούν για τα βασικά.

Με τα πολλά συνειδητοποιούμε ότι μια επιτυχής αποστολή σχετίζεται με την επιλογή ζαριού όταν αυτό απαιτηθεί αλλά και αρκετά ενδιαφέροντα mini games που ακονίζουν το μυαλό μας και βγάζουν από την μέση τον παράγοντα τύχη του ζαριού. Στο training center μπορούμε να εξασκηθούμε σε αυτά προτού τα αντιμετωπίσουν οι πράκτορές μας στο πεδίο ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι. Οι παίκτες των Adventures θα συναντήσουν γνώριμες προκλήσεις από κρυπτογράμματα και απενεργοποιήσεις βομβών έως μαθηματικές σπαζοκεφαλιές για δυνατούς λύτες.

Η επιρροή μας πάνω στις προκλήσεις που απαιτούν ζαριές και είναι και οι περισσότερες σχετίζεται με την επιλογή των σωστών πρακτόρων καθώς και την πετυχημένη παραμετροποίησή τους αγοράζοντας το σχετικό εξοπλισμό από τα shops. Η περιγραφή των περιπτώσεων που αντιμετωπίζουν, το voice acting και οι συμπαθητικές στατικές εικόνες αποτελούν την απόλαυση που αποκομίζουμε από τις αποστολές. Κατόπιν, το ενδιαφέρον μας συντηρείται από το απροσδόκητα καλό σενάριο και την σταδιακή κλιμάκωσή του όπως και την συγκέντρωσει χρημάτων και πρακτόρων.

Το Rough Justice '84 διάγει ακόμα την εμβρυακή του ηλικία και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το demo του, όσο πλήρες και αν φαίνεται, να αφήνει απλά πολλές υποσχέσεις, παρουσιάζοντας μια ανολοκλήρωτη εικόνα. Μέχρι να έχουμε πρόσβαση στην πλήρη του μορφή και να μπορούμε να το αγοράσουμε θα μπει για τα καλά το 2023. Έως τότε, παίζουμε το demo και σχηματίζουμε μια πρώιμη γνώμη για το αν το τελικό αποτέλεσμα θα αξίζει τα χρηματά μας.

Exit mobile version