LifeSteps.gr

State of Play Ιουνίου 2022 - Όλα τα παιχνίδια της παρουσίασης!

State of Play Ιουνίου 2022

Με το νέο PS Plus να έχει κάνει ντεμπούτο σε χώρες της Ασίας και πολύ πρόσφατα στην Ιαπωνία και να αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη και την επίσημη έναρξη του Summer Game Fest με το σόου, που θα παρουσιάσει ο Geoff Keighley, να απέχει μόλις πέντε ημέρες, η Sony δε θα μπορούσε ίσως να επιλέξει καλύτερη στιγμή, για να προβάλει το State of Play Ιουνίου 2022.

Η εκπομπή διήρκεσε περίπου 28 λεπτά και είχαμε έναν καταιγισμό από τρέιλερ για επερχόμενα παιχνίδια για το PS4, το PS5 και το ακυκλοφόρητο ακόμη PlayStation VR2. Αξιοσημείωτη ήταν η τριπλή παρουσία της Capcom με δύο από τις δημοφιλέστερες και διαχρονικές σειρές της. To State of Play Ιουνίου 2022 ξεκίνησε μάλιστα με Resident Evil εις διπλούν, παρακαλώ!

Το ψυνανεμιζόμασταν εδώ και καιρό, ότι το επόμενο παιχνίδι που η Capcom θα επέλεγε να… εκμοντερνίσει, θα ήταν το Resident Evil 4. Ήρθε στις 3 Ιουνίου η επιβεβαίωση, το πρώτο εντυπωσιακό οπτικοακουστικό υλικό, έχουμε και ημερομηνία κυκλοφορίας! Το περιμένουμε στις 24 Μαρτίου του 2023 όχι μόνο για PS5, αλλά Xbox Series X|S και PC, ενώ θα υπάρχει και περιεχόμενο κομμένο και ραμμένο για το PlayStation VR2 της Sony.

Ο Edvin Edsö, promotion producer στην Capcom, δηλώνει στο PlayStation Blog: «Αυτή τη φορά, αναπτύσσουμε το παιχνίδι με στόχο να επιτύχουμε ποιότητα αιχμής για ένα Survival Horror game, που θα κυκλοφορήσει το 2023, ενώ διατηρούμε την αίσθηση του πρωτότυπου τίτλου.» Η εταιρεία, πέρα από το να δημιουργεί νέα γραφικά, προβαίνει σε αλλαγές στην ιστορία του Resident Evil 4 και προσαρμόζει τον χειρισμό στα σημερινά πρότυπα.

Το Resident Evil: Village είναι ένα πολύ πιο πρόσφατο βιντεοπαιχνίδι από τον προαναφερθέντα πρόγονό του. Χρόνισε μόλις πριν από μερικές ημέρες, επομένως δεν έχει ανάγκη από ρετουσάρισμα! Σε καμιά δεκαπενταετία τα ξαναλέμε ίσως! Το παιχνίδι βρήκε θέση στο State of Play, γιατί όπως και ο προκάτοχός του, το Resident Evil 7, θα υποστηρίζει προσεχώς τη χρήση PlayStation VR, τη νέα του έκδοση όμως για το PS5.

Φανταστείτε την αίσθηση, να φοράτε την κάσκα, να στέκεστε κοντά στην ψαρωτική Lady Dimitrescu και να σηκώνετε το κεφάλι σας, για να αντικρίσετε το πρόσωπό της!

Ίδια εταιρεία, αλλάζουμε όμως στο Fighting είδος για να παρακολουθήσουμε το νέο τρέιλερ για το Street Fighter 6 με πρωταγωνιστές τους Ryu, Chun-Li, Luke και Jamie. Το παιχνίδι αναμένεται για PC, PS4, PS5, Xbox Series X|S μέσα στο 2023.

Η Capcom δηλώνει, ότι χάρη τα εξελιγμένα δυναμικά γραφικά, που θα μας κάνουν να βιώνουμε την ένταση των συμπλοκών, το νέο σύστημα μάχης και τα modes Fighting Ground, World Tour και Battle Hub, με αυτό το τελευταίο να είναι ένας ψηφιακός χώρος συνάντησης των παικτών, το βιντεοπαιχνίδι θα εγκαινιάσει μία νέα εποχή για τη σειρά Street Fighter.

Μετά το διάλειμμα με το ξυλοφόρτωμα, ζόμπι έχουμε για τη συνέχεια και θα τα δούμε, να έρχονται κατά πάνω μας φορώντας το PlayStation VR ή το PlayStation VR2 και παίζοντας το The Walking Dead: Saints & Sinners - Chapter 2: Retribution της Skydance Interactive, όταν με το καλό κυκλοφορήσει στα τέλη του 2022 και σε PC.

Όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι της σειράς, η Νέα Ορλεάνη θα είναι η πόλη, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τους απέθαντους και εμείς εκείνοι, που θα το λύσουμε, αναλαμβάνοντας αποστολές, χρησιμοποιώντας βαλλιστικά και όπλα κατάλληλα για μάχες σώμα με σώμα, τακτικές αιφνιδιασμού, εκρηκτικά κ.α. Θα έχουμε πάντα την επιλογή, να είμαστε καλά παιδάκια βοηθώντας τους επιζώντες ή αμαρτωλοί κοιτώντας μόνο την πάρτη μας.

Παρόλο που έχουν περάσει αισίως έξι χρόνια από την κυκλοφορία του No Man’s Sky, το sci-fi Action-Adventure/ Survival της Hello Games καταφέρνει, να παραμένει στην επικαιρότητα. Ο λόγος ήταν στην αρχή η έκδηλη απογοήτευση, για τις απ’ ό,τι φαινόταν τότε απατηλές υποσχέσεις από την πλευρά της ομάδας ανάπτυξης. Στην πορεία, τα πράγματα άλλαξαν με τις βελτιώσεις και τις σημαντικές προσθήκες περιεχομένου.

Το No Man’s Sky μας απασχολεί και εν έτει 2022, γιατί θα εκμεταλλευτεί και αυτό τις δυνατότητες της νέας συσκευής εικονικής πραγματικότητας της Sony.

Διπλή η παρουσία της Guerrilla Games, εταιρείας ανάπτυξης των παιχνιδιών της σειράς Horizon, στο State of Play Ιουνίου 2022 και ο λόγος ήταν η προβολή ενός νέου βίντεο με πλάνα από το Horizon: Call of the Mountain και η ανακοίνωση για τον ερχομό μίας σημαντικής ενημέρωσης για το Horizon: Forbidden West στο PS4 και το PS5, που όχι μόνο διορθώνει προβλήματα στα γραφικά, αλλά προσθέτει τις επιλογές New Game+ και Ultra Hard mode, τη δυνατότητα ανακατανομής των skill points και επιτρέπει τις αλλαγές στην εμφάνιση της ηρωίδας μας.

Το Horizon: Call of the Mountain τώρα προορίζεται αποκλειστικά για το PlayStation VR2 και αναπτύσσεται από την Guerrilla Games σε συνεργασία με τη Firesprite. Η Aloy δε θα είναι ο χαρακτήρας μας σε αυτόν τον τίτλο, αν και θα κάνει την εμφάνισή της, αλλά θα χειριζόμαστε έναν νέο πρωταγωνιστή. Στο παρακάτω βίντεο, θα παρακολουθήσετε πλάνα με gameplay.

Μου φαίνεται ακόμη κάπως παράδοξο, να παρακολουθώ μία εκπομπή της Sony και να βλέπω, να ανακοινώνεται η μεταφορά σε PC ενός παιχνιδιού, που είχε συνδεθεί για καιρό με τις κονσόλες της. Η βιομηχανία του gaming αλλάζει και προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής, θα μου πείτε και η εταιρεία έχει φανερώσει ξεκάθαρα τις προθέσεις της, να συνεχίσει με τέτοιες κινήσεις.

Tο Marvel’s Spider-Man, το Action-Adventure της εταιρείας ανάπτυξης Insomniac Games, είναι το παιχνίδι που θα περάσει στις 12 Αυγούστου στα PC, σε μία Remastered έκδοση μάλιστα, που θα περιλαμβάνει και τα DLCs του.

Το Stray δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με τα παιχνίδια, που προηγήθηκαν! Τί κοινό μπορεί, να έχει αλήθεια μία αδέσποτη γάτα, που συμπεριφέρεται όπως κάθε τυπικό αιλουροειδές με ζόμπι, εξωγήινους, υπερήρωες, πιστολίδια και ξυλίκι; Το Adventure παιχνίδι, που αναπτύσσει η BlueTwelve Studio, θα κυκλοφορήσει για PC, PS4 και PS5 στις 19 Ιουλίου από την Annapurna Interactive.

Η είδηση για εσάς, που σκοπεύετε να αναβαθμίσετε τη συνδρομή σας σε PS Plus Extra ή PS Plus Premium, είναι πως θα έχετε τη δυνατότητα, να ασχοληθείτε με το Stray χωρίς επιπλέον κόστος.

Το The Callisto Protocol έχει τραβήξει το ενδιαφέρον μας, όχι μόνο επειδή, ό,τι έχουμε δει έως τώρα εντυπωσιάζει, αλλά και γιατί ο ιδρυτής της εταιρείας ανάπτυξης Striking Distance Studios είναι ο Glen Schofield, ένας από τους συνδημιουργούς της σειράς Dead Space. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου για PC, PS5 και Xbox Series X|S.

Το The Callisto Protocol είναι ένα Survival Horror και θα μας μεταφέρει στον δορυφόρο του Δία, την Callisto το έτος 2320. Εκεί υπάρχει μία φυλακή και ο χαρακτήρας μας ονόματι Jacob Lee είναι ένας από τους κρατουμένους, που θα προσπαθήσει, να παραμείνει ζωντανός, όταν εξωγήινοι θα εισβάλουν στις εγκαταστάσεις.

Η Roll7 μετά τα skateboard στα παιχνίδια της σειράς OlliOlli, βάζει πατίνια στα πόδια της Kara Hassan, όπλα στα χέρια της, την ρίχνει μέσα σε αρένες και μας καλεί να την κρατήσουμε ζωντανή, αποφεύγοντας εχθρικά πυρά και να ξεπαστρέψουμε εχθρούς, που της στήνουν καρτέρι. Όλα αυτά γίνονται, ενώ ο χαρακτήρας μας βρίσκεται πάντα εν κινήσει και πραγματοποιούμε κόλπα. Η εταιρεία ανάπτυξης έχει επιλέξει ένα στιλ γραφικών, που παραπέμπει σε κόμικς για το βιντεοπαιχνίδι με το βίαιο φουτουριστικό άθλημα.

Το Rollerdrome θα είναι γεγονός για PC, PS4 και PS5 στις 16 Αυγούστου.

Dating sim παιχνίδι, που διαδραματίζεται σε καιρούς αποκάλυψης; Το Eternights από την αναπτυξιακή ομάδα Studio Sai δεν ανήκει όμως μόνο σε αυτό το είδος, αλλά είναι και ένα Action-RPG με έντονες μάχες! Όπως αναφέρεται στην περιγραφή, όταν δε θα περιπλανιώμαστε σε dungeons, λύνοντας γρίφους και πολεμώντας απαίσιους μεταλλαγμένους, θα βγαίνουμε ραντεβουδάκια, για να γνωρίσουμε ανθρώπους, που θα μοιραστούν μαζί μας τις ιστορίες τους και θα μας ακολουθήσουν στην περιπέτειά μας!

Το Eternights βάζει πλώρη για PC, PS4 και PS5 και αναμένεται στις αρχές του 2023.

Το Tunic, ένα από τα καλύτερα indie παιχνίδια της φετινής χρονιάς, μετά τα PC, Xbox One και Xbox Series X|S έρχεται στις 27 Σεπτεμβρίου στο PS4 και το PS5. Ο Καναδός Andrew Shouldice είναι ο δημιουργός του Action-Adventure με την ισομετρική οπτική και ήρωα του μία μικρή αλεπού. Ο Shouldice ξεκίνησε να δουλεύει το 2015 πάνω στο Tunic και δηλώνει, ότι επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τα μέλη της σειράς The Legend of Zelda.

Το Season: A letter to the future είναι μία ακόμη indie πρόταση, που μας έρχεται από τον Καναδά. Το ατμοσφαιρικό και μάλλον χαλαρωτικό Third-person Adventure διαφέρει οπωσδήποτε πολύ σε ρυθμό και gameplay από το Darwin Project, το Battle Royale παιχνίδι με το οποίο έκανε το ντεμπούτο της το 2020 η αναπτυξιακή ομάδα Scavengers Studio.

Θα βγούμε για ποδηλατάδα στη φύση, που αλλάζει ανάλογα με τις εποχές, και θα καταγράψουμε την ομορφιά της λίγο πριν χαθούν τα πάντα εξαιτίας ενός κατακλυσμού το φθινόπωρο του 2022, παίζοντας σε PC, PS4 ή PS5.

Η Sony επέλεξε να κλείσει το State of Play Ιουνίου 2022 με το Final Fantasy XVI. Ο παραγωγός Naoki Yoshida προλόγισε το νέο τρέιλερ του τίτλου, το οποίο περιλαμβάνει και θεαματικές σκηνές με gameplay και συνέδεσε κατά κάποιον τρόπο το παιχνίδι με τα δυσάρεστα γεγονότα, που συμβαίνουν στον κόσμο.

Υποσχέθηκε, ότι θα έχουμε από εδώ και στο εξής περισσότερα νέα για το πολυαναμενόμενο Action-RPG, ενώ μάθαμε, ότι θα κυκλοφορήσει κατά πάσα πιθανότητα το καλοκαίρι του 2023 για το PS5.

Το LifeSteps θα παρακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον όλα τα παραπάνω παιχνίδια και θα αφιερώσει άρθρα με περισσότερες πληροφορίες και οπτικό υλικό στο καθένα από αυτά. Αναμείνατε στην οθόνη σας!

Exit mobile version