LifeSteps.gr

Mega Drive Mini 2: Θα λανσαριστεί τον Οκτώβρη στην Ιαπωνία

Mega Drive Mini 2 Japan

Στις 3 Ιουνίου, η Sega έκλεισε αισίως τα 62 χρόνια ζωής της. Η εταιρεία επέλεξε την ημέρα των γενεθλίων της, για να παρουσιάσει στο κανάλι της Sega Japan στο youtube τη Mega Drive Mini 2, μία νέα μίνι κονσόλα.

Η Mega Drive Mini 2 δανείζεται τη μορφή της από τη Mega Drive II, την πιο μικρή και ελαφριά έκδοση της κονσόλας, που διαδέχθηκε τη Master System, βγήκε στην αγορά το 1993 και κονταροχτυπήθηκε με το Super NES στην Ιαπωνία υστερώντας σε πωλήσεις. Σημείωσε επιτυχία σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και τη Βραζιλία.

Σύμφωνα με το Gematsu, η Mega Drive Mini 2 θα έχει πλάτος 120,8 χιλιοστά, μήκος 116,5 χιλιοστά και ύψος 32,3 χιλιοστά. Θα υποστηρίζει αναλύσεις εξόδου βίντεο 720p και 480p. Δε θα τρέχει παιχνίδια από cartridges και έτσι η θύρα, που θα υπάρχει πάνω της, θα είναι μόνο για λόγους εμφάνισης.

Η Sega θα διαθέσει και το λεγόμενο Mega Drive Tower Mini 2, ένα πακέτο με καθαρά διακοσμητικό χαρακτήρα, που θα περιλαμβάνει σχεδόν ό,τι χρειάζεται κάποιος, για να ξεκινήσει, να χτίζει τον κλασικό πύργο με την ίδια την κονσόλα, το Mega CD, υποδοχή για Super 32X. Θα περιλαμβάνει επίσης ένα μικρό cartridge με την ετικέτα Virtua Racing και ένα μίνι CD με τον τίτλο Sonic the Hedgehog. Θα κοστίζει 4500 γιεν, που αντιστοιχούν σε περίπου 34,5 ευρώ. Ένα χειριστήριο Fighting Pad 6B θα στοιχίζει 17,85 ευρώ.

Η Mega Drive Mini 2 θα λανσαριστεί στην ιαπωνική αγορά στις 27 Οκτωβρίου του 2022 στην τιμή των 9980 γιεν (περίπου 71 ευρώ) και θα περιλαμβάνει 50 παιχνίδια, που κυκλοφόρησαν για το Mega Drive και το Mega CD. Για την ώρα, η Sega έδωσε στη δημοσιότητα τους εξής τίτλους:

Mega Drive
Bonanza Bros., Fantasy Zone, Magical Tarurūto-kun, Shining in the Darkness, Thunder Force IV, Virtua Racing

Το Fantasy Zone, το side-scrolling shoot ‘em up θα κάνει το ντεμπούτο του στο Mega Drive Mini 2, μιας και δεν έχει διατεθεί ποτέ έως σήμερα για το πρωτότυπο Mega Drive ή το Mega CD.

Mega CD
Mansion of Hidden Souls, Popful Mail, Shining Force CD, Silpheed, Sonic CD

Σύμφωνα με το GamesRadar, που επικαλείται άρθρο στο ιαπωνικό site Famitsu, η κυκλοφορία της Mega Drive Mini 2 σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική είναι σίγουρη και θα πρέπει να αναμένουμε στο μέλλον την επίσημη ανακοίνωση. Να σημειώσω κλείνοντας, ότι η Mega Drive Mini έσκασε μύτη το φθινόπωρο του 2019, περιλαμβάνοντας 42 παιχνίδια, που διαφέρουν από region σε region.

Exit mobile version