LifeSteps.gr

Yosuke Okunari: Ακριβή η παραγωγή μίνι Saturn και Dreamcast

Yosuke Okunari on Saturn mini

Η παρουσίαση της Mega Drive Mini 2 στις 3 Ιουνίου από τον Yosuke Okunari, creative producer στη Sega, δεν ενθουσίασε τους φίλους της εταιρείας. Πολλοί θα προτιμούσαν, να μάθουν, ότι η Sega ετοίμαζε το λανσάρισμα μίνι έκδοσης μίας εκ των δύο τελευταίων παιχνιδομηχανών, που βγήκαν στην αγορά με τη σφραγίδα της, πριν εγκαταλείψει και αφοσιωθεί στα Arcades και την ανάπτυξη και διάθεση βιντεοπαιχνιδιών!

Αν και στην εποχή τους έχασαν από τον ανταγωνισμό, αποτυγχάνοντας εμπορικά εξαιτίας και κακών χειρισμών από τη μεριά της ίδιας της εταιρείας, οι κονσόλες Sega Saturn και Dreamcast έχουν το δικό τους κοινό, που τις αγάπησε και εξακολουθεί, να τις αγαπάει. Δεν είναι ίσως και τυχαίο, ότι 21 χρόνια μετά τη διακοπή της παραγωγής του, στούντιο αναπτύσσουν ακόμη και σήμερα νέα παιχνίδια για το Dreamcast, όπως για παράδειγμα το Andro Dunos II, το οποίο μεταξύ άλλων κυκλοφορεί σε φυσική μορφή και για την κονσόλα της Sega από την εκδότρια εταιρεία PixelHeart!

Ο Yosuke Okunari επισήμανε σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό site Famitsu, ότι η Sega εξέταζε πολύ σοβαρά τον σχεδιασμό και την κατασκευή mini Saturn και Dreamcast και δεν αποκλείει να τις έχουμε μελλοντικά, αλλά η περίπτωση της Mega Drive Mini 2 προκρίθηκε τελικά στην παρούσα φάση λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής για τις άλλες δύο κονσόλες. Η κατάσταση με τον Covid και η έλλειψη ημιαγωγών θα καθιστούσε τώρα απαγορευτικό από οικονομικής πλευράς ένα τέτοιο εγχείρημα.

Η Mega Drive Mini 2 βασίζεται στο ίδιο hardware με την Mega Drive Mini, η οποία λανσαρίστηκε το 2019, διαθέτει ωστόσο 16 φορές περισσότερη μνήμη. Οι mini κονσόλες Saturn και Dreamcast θα πρέπει να είναι βεβαίως πολύ πιο ισχυρές σε όλα τα επίπεδα και δεν αρκεί το υπάρχον hardware γι’ αυτές. Θα χρειαστεί λοιπόν, να κατασκευαστούν νέα chip. Αυξημένο κόστος παραγωγής θα σήμαινε εξάλλου και αυξημένη τιμή πώλησης, που δε θα ευχαριστούσε τους υποψήφιους αγοραστές! Ο Yosuke Okunari δηλώνει, ότι θα μιλούσαμε για ένα ποσό, που θα άγγιζε την τιμή των σύγχρονων παιχνιδομηχανών!

Exit mobile version