LifeSteps.gr

Summer Game Fest 2022: Τα παιχνίδια του φετινού σόου

Το Saints Row στο Summer Game Fest 2022

Το Summer Game Fest 2022 ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου, 21:00 ώρα Ελλάδος, με το ζωντανό σόου, που παρουσίασε όπως και πέρυσι ο Geoff Keighley. Είχαμε βεβαίως τρέιλερ σε πρώτη μετάδοση, την ανακοίνωση πρωτοεμφανιζόμενων παιχνιδιών, την εμφάνιση προσωπικοτήτων από τους χώρους του gaming και του θεάματος.

Ας δούμε παρέα, με λίγα λόγια και τα απαραίτητα συνοδευτικά βίντεο, όλα τα παιχνίδια, που συμπεριλήφθηκαν στην εκπομπή. Μόνο τα βιντεοπαιχνίδια! Είναι πολλά και, εννοείται, ότι θα τα γνωρίσουμε εν καιρώ καλύτερα. Σας προειδοποιώ... ακολουθεί κατεβατό!

Μετά το State of Play και ενώ αναμένουμε τη δική της Showcase τα ξημερώματα της 14ης Ιουνίου, η Capcom άνοιξε το Summer Game Fest 2022 με ένα ολόφρεσκο τρέιλερ για το Street Fighter 6. Ο Guile, ένας από τους γνωστότερους χαρακτήρες της Fighting σειράς, δέρνει αλύπητα τους Ryu και Luke πάνω σε ένα αεροπλανοφόρο.

Πεζοναύτες οπλισμένοι σαν αστακοί, κλειστοφοβικό περιβάλλον, σκοτάδι και Xenomorphs, πολλά από δαύτα… Όλα αυτά πρωταγωνιστούν στο Aliens: Dark Descent, το πρωτοεμφανιζόμενο στο Summer Game Fest Action για έναν παίκτη βιντεοπαιχνίδι στο οποίο και θα χειριζόμαστε μία ολόκληρη ομάδα ένοπλων χαρακτήρων. Το Aliens: Dark Descent αναπτύσσεται από την Tindalos Interactive, γνωστή από τα Battlefleet Gothic: Armada και Battlefleet Gothic: Armada II και θα κυκλοφορήσει το 2023 για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X|S από την Focus Entertainment.

Το The Callisto Protocol, το Survival Horror της εταιρείας ανάπτυξης Striking Distance Studios, μας αποκαλύπτεται ολοένα και περισσότερο, πείθοντάς μας, ότι θα περάσουμε πολλές τρομακτικές στιγμές και ο θάνατος θα παραμονεύει στον κόσμο του. Φρικτός θάνατος απ’ ό,τι θα δείτε στο βίντεο! Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X|S.

Όπως διαδιδόταν, το Call of Duty: Modern Warfare II έδωσε όντως το παρόν στο Summer Game Fest 2022! Ένα χορταστικό gameplay βίντεο, που ξεπερνά σε διάρκεια τα επτάμισι λεπτά, δείχνει ειδικές ομάδες, να προσεγγίζουν με ταχύπλοα σκάφη μία πλατφόρμα στη μέση της θάλασσας, να ανεβαίνουν πάνω και να αντιμετωπίζουν τρομοκράτες. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου του 2022 για PC, PS4, PS5, XBox One και Xbox Series X|S.

Το 2022 αποδεικνύεται το έτος των απρόσμενων επιστροφών από το μακρινό παρελθόν! Ποιος θα το πίστευε, ότι θα περιμέναμε μέσα στη χρονιά το sequel του Flashback, του κλασικού Action-Platformer που πρωτοκυκλοφόρησε το 1992 στην Amiga! Η Microids δεν το ξέχασε βέβαια και διέθεσε το 2018 Remastered εκδόσεις του. Η ίδια είναι τώρα η εκδότρια εταιρεία και του Flashback 2.

Η The Astronauts, η εταιρεία ανάπτυξης του The Vanishing of Ethan Carter, δουλεύει εδώ και πάνω από πέντε χρόνια σε κάτι πολύ διαφορετικό από το παιχνίδι, που μας την έκανε γνωστή. Οι ιδρυτές της έχουν βέβαια στο βιογραφικό τους games της σειράς Painkiller! Το Witchfire είναι ένα First-person Shooter, που διαδραματίζεται σε έναν σκοτεινό φανταστικό κόσμο και θα κυκλοφορήσει σύντομα σε Early Access στάδιο στο Epic Games Store.

Το πρωτοεμφανιζόμενο στο Summer Game Fest 2022 Fort Solis θα μας στείλει στο διάστημα όπως τα Aliens: Dark Descent και The Callisto Protocol. Ένας έλεγχος ρουτίνας σε σταθμό στη σκοτεινή πλευρά του Άρη θα μετατραπεί σε εφιάλτη για τον μηχανικό Jack Leary στο Action-Adventure με Third-person οπτική, που αναπτύσσουν οι Faller Leaf και Black Drakkar Games.

Θα βιώσουμε τον τρόμο σε βάση στον Άρη στο Fort Solis; Σε βάση στη Σελήνη, αλλάζοντας την Third με First-person οπτική, παίζοντας το Routine! Ο τίτλος είχε ανακοινωθεί πριν από περίπου 10 ολόκληρα χρόνια, αλλά ξεχάστηκε στην πορεία. Η Lunar Software δεν το εγκατέλειψε και συνέχισε την ανάπτυξή του με τη βοήθεια της εκδότριας εταιρείας Raw Fury. Το θυμηθήκαμε κι εμείς τώρα χάρη στο Summer Game Fest!

Ένα φρεσκότατο τρέιλερ για το expansion του Outriders, το RPG Shooter με single-player και co-op για έως τρεις παίκτες modes, προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του Summer Game Fest 2022. Το Outriders Worldslayer, το οποίο θα έρθει με τέσσερις classes, νέες ικανότητες και δυνάμεις και καινούρια όπλα, θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουνίου για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και Stadia.

Ας γνωρίσουμε και το Real-Time Strategy της παρέας, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο σόου και θα μπορούμε να παίξουμε μόνοι, συνεταιρικά με φίλους και να συναγωνιστούμε άλλους παίκτες σε PVP mode! Stormgate είναι ο τίτλος του και αναπτύσσεται από τη Frost Giant Studios, μία εταιρεία η οποία αποτελείται από άτομα, που έχουν συνδέσει τα ονόματά τους με τα Warcraft III και StarCraft II. Η beta του παιχνιδιού θα ανοίξει μέσα στο 2023.

Η Demagog studio, η ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης από τη Σερβία, δουλεύει παράλληλα πάνω σε δύο βιντεοπαιχνίδια, όπως μάθαμε στις 9 Ιουνίου! Το The Cub το ξέραμε ήδη και είναι μάλιστα υποψήφιο για το Tribeca Games Award, ενώ στο Summer Game Fest μας συστήθηκε και το Highwater, ένα 3D Action-Adventure με έμφαση στην ιστορία, turn-based μάχες και έναν κόσμο πλημμυρισμένο εξαιτίας της κλιματικής καταστροφής, που είναι ένα κοινό στοιχείο στις δύο δημιουργίες της Demagog.

Το American Arcadia, που είναι και 2.5D Action-Platformer και 3D Adventure θα το συναντήσουμε ξανά με περισσότερο οπτικοακουστικό υλικό και λεπτομέρειες στην Tribeca Games Spotlight 2022 μιας και όπως το The Cub, είναι υποψήφιο για το Tribeca Games Award. Αναπτύσσεται από την Out of the Blue Games, τη δημιουργό του Call of the Sea.

Οι κατσίκες επιστρέφουν στα τέλη του 2022 και θα συνεχίσουν να κάνουν τρέλες στο Goat Simulator 3! Μόνος ή με παρέα τριών ακόμη ατόμων σε local και online co-op modes εξορμήστε στον κόσμο και προκαλέστε καταστροφές με τα απρόσμενα δυνατά και συμπαθέστατα κατά τα άλλα τετράποδα. Θα υπάρχουν και mini-games, για να κοντραριστείτε με τους φίλους σας και, όπως αναφέρεται στην περιγραφή, να πάψετε μετά να είστε φίλοι. Το παιχνίδι προορίζεται για PC (Epic Games Store), PS5 και Xbox Series X|S.

Το ολόφρεσκο τρέιλερ για το Marvel’s Midnight Suns μας παρουσίασε μερικούς από τους χαρακτήρες, που θα συναντήσουμε στο single-player Tactical-RPG, το οποίο αναπτύσσει η Firaxis Games και θα διατεθεί στις 7 Οκτωβρίου του 2022 από την 2K για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S. Θα ακολουθήσει αργότερα και το Nintendo Switch.

Μία ακόμη υποψηφιότητα για το Tribeca Games Award έχουμε εδώ και ένα νέο βίντεο με gameplay από το Summer Game Fest… Το Cuphead: The Delicious Last Course, το τελευταίο expansion για το Cuphead της Studio MDHR θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουνίου για Xbox One, Nintendo Switch, PS4 και PC.

Συνεχίζουμε με το Neon White, ένα First-person Shooter με ιδιαίτερα στοιχεία στο gameplay του, όπως παρκούρ και καθορισμό των κινήσεών μας με τη χρήση καρτών, ξέφρενους ρυθμούς και ξεσηκωτική ηλεκτρονική μουσική. Το Neon White θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου για PC και Nintendo Switch από την Annapurna Interactive.

Ο Geoff Keighley υπογράμμισε, προλογίζοντας το Midnight Fight Express, ότι το Action/ Fighting με την ισομετρική οπτική είναι η δημιουργία ενός ανθρώπου, του Jacob Dzwinel από την Πολωνία. Παίζοντας ως ένα πρώην μέλος του υποκόσμου και χρησιμοποιώντας μία μεγάλη ποικιλία όπλων και ό,τι έχει να προσφέρει το περιβάλλον, θα εμποδίσουμε εγκληματίες, να καταλάβουν μία πόλη, έχοντας στη διάθεσή μας μόνο μία ημέρα.

Demo του βιντεοπαιχνιδιού θα βρείτε στο Steam. Το Midnight Fight Express θα κυκλοφορήσει στις 23 Αυγούστου για PC, PS4, Xbox One και Nintendo Switch. Θα είναι συμβατό και με PS5 και Xbox Series X|S.

Ένα εντυπωσιακό μεν, χωρίς gameplay δε τρέιλερ για το Warframe: The Duviri Paradox, το επερχόμενο expansion για το MMO Action-RPG/Shooter, μας περίμενε στο Summer Game Fest. Η Digital Extremes κρατάει το ζουμί για τις 16 Ιουνίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η TennoCon 2022, η εκδήλωση, που διοργανώνεται από την καναδική εταιρεία και αφορά ασφαλώς στο Warframe.

Η miHoYo (Hoyoverse), η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλέστατο Genshin Impact, έχει στα σκαριά δύο παιχνίδια:

Το Honkai: Star Rail είναι ένα free to play sci-fi 3D Tactical RPG με single-player mode, το οποίο αναμένεται για PC, Android και iOS. Άγνωστο το πότε! Οι παίκτες θα έχουμε υπό τον έλεγχό μας μία ομάδα χαρακτήρων. Οι μάχες στο προηγούμενο μέλος της σειράς Honkai, το Honkai Impact 3rd, πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση, θα έχουμε turn-based και περιπλάνηση σε ανοιχτό κόσμο.

Το Zenless Zone Zero προορίζεται για τις ίδιες πλατφόρμες με το Honkai: Star Rail. Εδώ, έχουμε να κάνουμε με ένα Action RPG για επίσης έναν παίκτη, που διαδραματίζεται σε μία φουτουριστική πόλη. Οι Ethereal απειλούν την ανθρωπότητα και εμείς δε θα μείνουμε ασφαλώς με σταυρωμένα τα χέρια.

Στο νέο gameplay τρέιλερ για το Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge, δείτε τα χελωνονιντζάκια εν δράσει, μόνα τους ή με παρέα τους April O'Neil, Casey Jones και Master Splinter, στο multiplayer mode για έως και έξι παίκτες! Μάθαμε επιπλέον, ότι το Beat ‘em up παιχνίδι, που αναπτύσσεται από την Tribute Games, θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου για PC, Nintendo Switch, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X|S. Θα συμπεριληφθεί και στο Xbox Game Pass!

«Πειρατές, ετοιμαστείτε να σαλπάρετε για άλλη μια φορά μετά από το ατυχές ναυάγιο. Ίσως είναι απλά η αρχή για μια μεγαλύτερη περιπέτεια...» μας λέει η Bandai Namco παρουσιάζοντας το One Piece Odyssey, το νέο RPG της σειράς One Piece, το οποίο και αναμένουμε μέσα στο 2022 για PC, PS4, PS5 και Xbox. Τον σχεδιασμό των χαρακτήρων και των τεράτων έχει αναλάβει ο Eiichiro Oda.

Το Gun Jam από το στούντιο Jaw Drop είναι ένα Rhythm FPS, στο οποίο θα πυροβολούμε τους κακούς στον ρυθμό μπιτάτων ηλεκτρονικών κομματιών. Το Metal: Hellsinger, το οποίο συνδυάζει και αυτό τα δύο είδη, έχει να προτείνει διαφορετικές μουσικές, που θα συγκινήσουν τους φίλους του μέταλ. Θα ξεπαστρεύουμε λοιπόν τα τέρατα πατώντας τη σκανδάλη, καθώς θα παίζουν τραγούδια, που συνέθεσαν οι Serj Tankian (System of a Down), Matt Heafy (Trivium), Mikael Stanne (Dark Tranquillity), Randy Blythe (Lamb of God), Alissa White-Gluz (Arch Enemy) και Tatiana Shmailyuk (Jinjer) ειδικά για το Metal: Hellsinger.

Πάρτε μία ιδέα, δοκιμάζοντας το demo στο Steam, το PS5 ή το Xbox σας!

Ο καλοκαιρινός εφιάλτης στην κατασκήνωση ξεκίνησε για τους εννιά εφήβους με την κυκλοφορία του The Quarry στις 10 Ιουνίου για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S. Είδαμε μία ημέρα πριν το τρέιλερ λανσαρίσματος στο Summer Game Fest.

Το βίντεο για το Saints Row δε θα μπορούσε να μην χαρακτηρίζεται από την τρέλα, που κουβαλάει ολόκληρη η Action-Adventure σειρά! Το τρέιλερ εστιάζει κυρίως στη διαμόρφωση των χαρακτήρων μας μιας και το βασικό αντικείμενό του είναι το Boss Factory, το καλύτερο εργαλείο στην ιστορία των Saints, όπως το ονομάζουν οι δημιουργοί του. Είναι ήδη διαθέσιμο για να το κατεβάσετε στο PC ή την κονσόλα σας. Θα ασχοληθείτε με την εμφάνιση του boss σας, για να τον έχετε ετοιμοπόλεμο για το πλήρες παιχνίδι.

Εντυπωσιακά όμορφος, αλλά και επικίνδυνος δείχνει ο ανοιχτός κόσμος με τα διαφορετικά βασίλεια του Nightingale στο επόμενο βίντεο! Το Survival/Building PVE με τη First-person οπτική, που αναπτύσσει η καναδική εταιρεία Inflexion Games, θα μπορούμε να το απολαύσουμε μόνοι ή να συνεργαστούμε με φίλους, για να τα βγάλουμε πέρα με τα περίεργα πλάσματα, να ενεργοποιήσουμε τα portals και να περάσουμε από βασίλειο σε βασίλειο. Το Nightingale θα κυκλοφορήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2022 για PC.

Μετά τα Warhammer: End Times - Vermintide και Vermintide 2, η Fatshark επιλέγει πάλι multiplayer στο σύμπαν του Warhammer 40,000 όμως αυτή τη φορά και στα πρότυπα του δεύτερου από τα προαναφερθέντα παιχνίδια. Μετά μία σειρά αναβολών, η κυκλοφορία του Warhammer 40,000: Darktide έχει οριστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου του 2022 για PC και Xbox Series X|S.

Πολλή κουβέντα γινόταν τις προηγούμενες ημέρες για το βιντεοπαιχνίδι πάνω στο οποίο δούλευε η Bloober Team, με φήμες να κάνουν λόγο ακόμη και για Silent Hill! Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στο Summer Game Fest και η εταιρεία ετοιμάζει τελικά το Layers of Fears, το τρίτο μέλος της First-person Horror σειράς της, χρησιμοποιώντας την Unreal Engine 5. Θα το έχουμε για PC, PS5 και Xbox Series X|S στις αρχές του 2023.

Gotham City χωρίς Batman γίνεται; Κι όμως γίνεται στο Gotham Knights, το Action-RPG που αναπτύσσει η WB Games Montréal και θα κυκλοφορήσει για PC, PS5 και Xbox Series X|S στις 25 Οκτωβρίου! Θα έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε τέσσερις χαρακτήρες με διαφορετικό στιλ και ξεχωριστές ικανότητες: Nightwing, Batgirl, Robin και Red Hood. Το επόμενο τρέιλερ από το Summer Game Fest 2022 επικεντρώνεται στον Nightwing.

Τέλος, η Naughty Dog και PlayStation Studios ανακοίνωσαν το Last of Us Part I για το PS5. Πρόκειται για remake του παιχνιδιού, που εγκαινίασε τη σειρά το 2013 στο PlayStation 3, για να επανεμφανιστεί ένα χρόνο μετά στο PS4. Το περιμένουμε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2022.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, παρακολουθήστε εδώ ολόκληρο το σόου, που εγκαινίασε τις εκδηλώσεις του Summer Game Fest, για να ακούσετε και τους εκπροσώπους των ομάδων ανάπτυξης και εκδοτριών εταιρειών, να μιλούν για τα παιχνίδια τους!

Exit mobile version