LifeSteps.gr

Testament Titans of Creation review

Testament

Μετά τους θρυλικούς Kreator με την πολύ καλή τους νέα δουλειά με τίτλο Hate Über Alles σήμερα ας πιάσουμε άλλους κλασικούς θρύλους της thrash σκηνής αυτή την φορά από την αμερικανική πλευρά, τους Testament, που συνεχίζουν κι αυτοί δυναμικά να προσφέρουν ωραίο ήχο στους φανς αλλά και στους πιο καινούριους metalheads. Ακούγοντας το cd για πρώτη φορά μου θυμίζει κάτι από Metallica πριν το χαλάσουν στα τελευταία albums τους. Εγώ έχω μείνει στην εποχή των Kill them All και Master of Puppets βασικά, 2 από τους καλύτερους thrash δίσκους όλων των εποχών.

Την δεύτερη φορά που το ακούω μου φαίνεται λίγο πιο αργό απ΄ότι θα το ήθελα. Έχω μείνει στον παλιό σκληροπυρηνικό ήχο των 80s και τώρα μου φαίνεται ότι έχουν ρίξει νερό στο κρασί τους για να γίνουν αρεστοί σε πιο ευρύ κοινό. Όταν πάω ν΄ακούσω thrash ή και speed metal θέλω δυναμισμό και ταχύτητα. Αν είναι ν΄ακούμε ένα είδος μοντέρνου heavy metal με κλασικές φωνές δεν κάνουμε τίποτα. Μου φαίνεται θα ξαναβάλω το Master of Puppets στο cd να θυμηθώ τα παλιά καλά κομμάτια.

Δε ξέρω αλλά πιστεύω ότι αν μια μπάντα δεν έχει να προσφέρει κάτι καινούριο καλύτερα να αποσύρεται για να μην πέφτει στα μάτια των οπαδών της. Ειδικά όταν μιλάμε για κλασικές μπάντες του χώρου. Βέβαια και οι καινούριοι που βγαίνουν τώρα στο προσκήνιο αντιγράφουν τους παλιούς και δεν προσφέρουν τίποτα το καινούριο. Σαν να έχει στερέψει η δεξαμενή του καλού μέταλ τουλάχιστον σε ορισμένα είδη. Υπάρχουν κάποιες ελπιδοφόρες μπάντες που το παλεύουν αλλά οι περισσότεροι βιάζονται να δώσουν υλικό με συνέπεια να είναι παντελώς αδιάφοροι έως και κουραστικοί.

Βέβαια εδώ με τους Testament δεν ισχύει ακριβώς αυτό αλλά δεν είναι και κάτι που δεν έχω ξανακούσει στο παρελθόν. Μου φαίνεται σαν ένα μάλλον αδιάφορο cd για το είδος. Πρέπει να ξανακούσω τα παλιά τους για να βρω τυχόν ομοιότητες η και διαφορές γιατί δεν τα θυμάμαι καθόλου. Θυμάμαι Slayer, Metallica, Kreator αλλά τους Testament τους έχω ξεχάσει. Βρήκα το The Legacy στην συλλογή μου, το πρώτο τους ολοκληρωμένο album. Το έχω και σε βινύλιο οπότε θα δουλέψει πικάπ.

Ε ναι, καμμιά σχέση ο παλιός κλασικός δίσκος The Legacy με την καινούρια τους δουλειά. Αυθεντικό thrash metal παλιάς κοπής vs. καινούριου ήχου πιο soft και εμπορικό για να χτυπήσει σε πιο ευρύ κοινό. Δεν συμφωνώ καθόλου με αυτή την κατεύθυνση των περισσοτέρων κλασικών συγκροτημάτων. Με αυτούς μεγαλώσαμε και φορούσαμε περήφανοι τα μπλουζάκια με τα ωραία σχέδια στον δρόμο και τώρα αν όχι όλοι μια μεγάλη μερίδα έχει λοξοδρομήσει από την πορεία του.

Συμφωνώ να πειραματίζονται με καινούρια ακούσματα γιατί μετά από τόσα χρόνια αν βγάζουν τα ίδια και τα ίδια θα καταντούσαν βαρετοί αλλά δεν είναι το ίδιο με το να αλλάζουν τον ήχο τους τελείως. Εδώ οι Testament δεν έχουν αλλάξει εντελώς απλώς έχουν ρίξει ταχύτητα στο κλασικό τους thrash στυλ παλιάς κοπής που μου αρέσει ιδιαίτερα. Στο τέλος κατήντησα να ακούω περισσότερο το παλιό The Legacy από το καινούριο τους. Πάω να βάλω και τους αγαπημένους μου Anthrax τώρα να θυμηθώ τα παλιά.

Spreading the Disease από το 1985 στο πικάπ και όποιος αντέξει. Αυτά ήταν συγκροτήματα που άφησαν το στίγμα τους στην μέταλ σκηνή, οι καινούριοι αντιγράφουν αβέρτα ότι καλό παλιό υπάρχει. Επιστρέφοντας και στους Testament μιας και γι αυτούς είναι η παρουσίαση θα πω ότι μάλλον δεν θα σας αρέσει το νέο τους cd, ειδικά αν είστε φαν της παλιάς σχολής του thrash. Στους πιο νέους μπορεί και να αρέσει αλλά οι old school μάλλον θα απογοητευτούν. Τουλάχιστον εμένα δεν μου άρεσε όσο τα πρώτα τους album. Χίλιες φορές οι Kreator που άκουσα χθες, πιο στιβαρή μπάντα που ξέρει τι θέλει και δίνει ικανοποίηση.

Kreator Hate Über Alles review

Για τους Testament γύρισα και ακούω παλιά βινύλια. Θα ψάξω και για Megadeth στην συλλογή μου γιατί μου αρέσουν και δεν έχω κάνει δικό τους. Αφού τα καινούρια cd είναι ανοησίες από νέες μπάντες-παλτά της μουσικής σκηνής θα το ρίξω στο κλασικό μέταλ που μου αρέσει ιδιαίτερα. Ξέχασα να βάλω και μια βαθμολογία στην δουλειά των Testament Titans of Creation. Νομίζω ένα 6/10 αρκεί, νόμιζα πως θα ήταν καλύτερο σαν θρύλοι του thrash και έμπειροι μουσικοί φυσικά. Οι Kreator μου άρεσαν περισσότερο για καινούρια δουλειά, δεν ξέφυγαν πολύ από τις ρίζες τους.

Exit mobile version