LifeSteps.gr

Seven Kingdoms Zenith review

Seven Kingdoms

Σήμερα βρήκα κάτι το καινούριο να παρουσιάσω ελπίζοντας να βγει καλύτερο από το χτεσινό. Η νέα δουλειά των Seven Kingdoms με τίτλο Zenith που κυκλοφόρησε προχθές στην αγορά. Η μπάντα προέρχεται από την Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι η πρώτη φορά που τους ακούω αν και έχουν φτιαχτεί από το 2007 και αυτή είναι η έκτη ολοκληρωμένη δουλειά τους σε στούντιο. Για να δούμε τι θα ακούσουμε από τους Αμερικάνους φίλους μας λοιπόν. Συνήθως η σκηνή εκεί στον νότο παράγει ωραία ακούσματα.

Πρώτα απ΄όλα βάζω το τραγούδι που επέλεξαν από το δίσκο σαν single να κυκλοφορήσουν. Πολύ καλό μου ακούγεται σαν παλιού στυλ glam rock της θρυλικής δεκαετίας του 80. Ωραία σκέφτομαι αν επηρεάστηκαν από κλασικά ακούσματα θα είναι υπέροχος ο δίσκος αν και αυτά τα έχουμε χιλιοακούσει τόσα χρόνια. Δεν με πειράζει αν το κάνουν βέβαια σωστά με σεβασμό στους παλιούς μουσικούς που δώσαν το στίγμα τους στην σημερινή μέταλ σκηνή.

Καταρχήν η τραγουδίστρια είναι ότι πρέπει για τέτοια μπάντα, αυθεντική ροκ κι όχι μοντέλα από τις καινούριες που κουνιούνται σαν ποπ είδωλα. Εδώ παίρνουν το πρώτο θετικό σημείο από μένα. Οι υπόλοιποι μουσικοί φαίνονται έμπειροι ρόκερς και ξέρουν τι κάνουν και πως να το δώσουν στον κόσμο. Ακούγοντας ολόκληρο το cd για 3 φορές τουλάχιστον βλέπω ότι η τραγουδίστρια έχει σωστά πρότυπα. Λίγο από Doro, πολύ από την αγαπημένη μου Federica De Boni αλλά και αρκετή αντιγραφή από την Amy Lee κάτι που το θεωρώ φάουλ γιατί δεν ακούω ποτέ τους Evanescence και ούτε πρόκειται να το κάνω ποτέ. Θα μεγάλωσε με την φωτογραφία της Amy Lee πάνω από το κρεβάτι της σκέφτομαι.

Τέλος πάντων φτάνω και στο τελευταίο τραγούδι του cd και τι βλέπω, I Hate Myself For Loving You της μοναδικής Joan Jett και σκέφτομαι όχι μην μου το χαλάς τώρα στο τέλος, έλεος, ποτέ δεν τραγουδάμε ιερά τέρατα της ροκ σκηνής σαν να είναι καραόκι σε φοιτητικό πάρτυ. Δεν της πηγαίνει καθόλου αυτό το στυλ ειδικά αφού έχει αντιγράψει φανερά την Amy Lee. Ας το άφηνε καλύτερα στο παλιό κλασικό μέταλ που τουλάχιστον ακούγεται ακόμα ευχάριστα.

Πάντως το cd ακούγεται σχετικά ευχάριστα αν εξαιρέσω το φάουλ με την αντιγραφή και το τύπου καραόκι τελευταίο τραγουδι. Παίζουν ένα κλασικό μέταλ παλιάς κοπής αμερικάνικου στυλ με μερικά τραγούδια λίγο πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα. Για να αντέξω να το ακούσω 3 φορές στην σειρά πριν αλλάξω σε Manowar φυσικά σημαίνει ότι αξίζει τα λεφτά του απλώς δεν είναι το τέλειο που δεν έχει τις ελλείψεις του. Εκτός από το single Love Dagger μου άρεσε και το πιο γρήγορο Magic in the Mist που μου θύμισε White Skull, μιας εκ των αγαπημένων μου μπαντών power metal.

Πάντως παίζουν καλά, δείχνουν ότι αγαπούν την μουσική και ξέρουν τι κάνουν γενικά. Για καινούριο cd το βρίσκω αρκετά θετικό προς την σωστή κατεύθυνση. Τώρα που τελειώνει και η πανδημία έχουν βγει όλοι στην αγορά και στις συναυλίες και βγάζουν ότι βλακεία μπορεί να φανταστεί κανείς. Έχω ακούσει του κόσμου τις αηδίες και από γνωστές μπάντες δυστυχώς που αντί να έχουν αποσυρθεί βγάζουν κάτι φτηνά τραγούδια για να πάρουν τα τελευταία ένσημα πριν βγουν στην σύνταξη. Και δεν είναι αυτό μόνο χαλάνε και την εικόνα που δημιούργησαν τόσα χρόνια στους πιστούς θαυμαστές που τους ακολουθούν παντού.

Ξανά στο cd μας τώρα και στους Seven Kingdoms σκέφτομαι τι βαθμολογία να βάλω. Ένα 7/10 νομίζω είναι υπεραρκετό. Εντάξει δεν είναι τα παλτά που έχουν βγει όλα από την ντουλάπα τελευταία, είναι μια συμπαγής μπάντα κλασικού heavy-power metal με ωραίες επιρροές από 80 αλλά και το μεγάλο φάουλ του τραγουδιού της Joan Jett. Σεβασμός για μεγάλους μουσικούς και τραγουδίστριες που έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομα τους στο πάνθεον του αυθεντικού ροκ. Σε party παίζουμε όποιον θέλουμε αλλά σε cover κάποιας καινούριας δουλειάς ποτέ. Ελπίζω το επόμενο cd που θα ακούσω να βγει πιο αυθεντικό, να έχει κάτι καινούριο να δούμε κάποια διαφορά τέλος πάντων.

Edit: Χάρη στην καλή συνάδερφό μας Μαίρη την οποία ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, πληροφορηθήκαμε ότι οι Seven Kingdoms κατέφυγαν στην πλατφόρμα του Kickstarter για να δημιουργήσουν το Zenith, δηλαδή στους οπαδούς της μέταλ. Οι μεταλάδες τους χρηματοδότησαν με δεκάδες χιλιάδες δολάρια και έτσι έγινε πραγματικότητα ο πέμπτος δίσκος τους. Μπράβο στους μεταλάδες και μπράβο στους καλλιτέχνες που δεν επιτρέπουν στην στενότητα χρήματος να καταδικάσει αξιόλογες καλλιτεχνικές δημιουργίες σε θάνατο.

Η μπάντα αποτελείται από τους παρακάτω μουσικούς:

Sabrina Cruz / Φωνητικά
Camden Cruz / Κιθάρα
Kevin Byrd / Κιθάρα
Keith Byrd / Ντράμς

Το track-list του cd για όποιον ενδιαφέρεται είναι το ακόλουθο:

Diamond Handed
A Silent Remedy
Love Dagger
Chasing The Mirage
Valonqar
Empty Eyes
Magic In the Mist
Universal Terrestrial
The Water Dance
Life Signs
I Hate Myself for Loving You (Joan Jett & The Blackhearts cover)

Exit mobile version