LifeSteps.gr

Γιώργος Πρίντεζης: Αφιέρωμα στον τεράστιο αθλητή

Γιώργος Πρίντεζης

Το πρωτάθλημα Ελλάδος στο μπάσκετ για την σεζόν 2021-2022 τελείωσε με το τρόπαιο του πρωταθλητή να πηγαίνει στην ομάδα του Ολυμπιακού, αρχηγός της οποίας είναι ο Γιώργος Πρίντεζης! Μια κατάκτηση που πολλοί την θεωρούσαν αναμενόμενη εξαιτίας της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων! Κατά την διάρκεια της απονομής του τροπαίου στους ερυθρόλευκους, ο Γιώργος Πρίντεζης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα παρκέ!

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού κυριολεκτικά πέρασε όλη σχεδόν την καριέρα του με την φανέλα του Ολυμπιακού στις πλάτες του! Παιδάκι 16 χρόνων ήταν όταν ανακοινώθηκε η απόκτηση του από την ομάδα του Πειραιά! Από εκείνη την ημέρα έως και σήμερα που αποχωρεί, τολμαμε να πούμε ότι η μπασκετική του ζωή περιείχε τα πάντα!

Επιλογή από την ομάδα της καρδιάς του, δανεισμός στην Λάρισα ώστε να πάρει παιχνίδια και να "ψηθεί μπασκετικα", επιλογή στο ντραφτ του ΝΒΑ από μια ιστορική ομάδα όπως οι Σαν Αντόνιο Σπερς, θητεία στο ισπανικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Μάλαγα, επιστροφή στον Ολυμπιακό και εξαιρετική παρουσία στην Εθνική Ελλάδας!

Ο Γιώργος Πρίντεζης πέρασε πολλά! Η καριέρα του κινδύνεψε να τελειώσει εξαιτίας ενός επικίνδυνου τραυματισμου όταν έπαιζε στην Ισπανία! Μετά από αυτό, σαν σύγχρονος Οδυσσέας γύρισε στην Ιθάκη του,βρήκε τα ήρεμα νερά του στο λιμάνι του Πειραιά και μπόρεσε να χτίσει και πάλι την καριέρα του! Με πολύ δουλειά, με χαμηλούς τόνους και με πολλά κιλά ιδρώτα έγινε αυτό για το οποίο προοριζόταν στην αρχή της καριέρας του! Ενας από τους μεγαλύτερους παίκτες που γνώρισε το ευρωπαϊκό μπάσκετ! Θυσίες έκανε πολλές!

Πόσες φορές έπαιξε με ενέσεις και πόνους στα γόνατα και στην μέση για την ομάδα του, έπαιζε με αυταπάρνηση ενώ ήξερε ότι ο πατέρας του αργοπεθαίνει, αγωνίστηκε την επόμενη μέρα της κηδείας του πατέρα του, σε κάθε ανανέωση συμβολαίου του αψηφούσε τα παραπάνω χρήματα πού του έδιναν άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, γιατί σκοπός του ήταν να μείνει να παίξει και να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που αγαπάει και τον αγαπούν, τον Ολυμπιακό του!

Έκλεισε λοιπόν το κεφάλαιο της αγωνιστικής δράσης για τον Γιώργο Πρίντεζη! Ποιος θα ξεχάσει το τελευταίο σουτ στον τελικό της Πόλης, ποιος δεν θα θυμάται το νικητήριο σουτ στο σεφ, με αντίπαλο την Μπαρτσελονα, που έστειλε την ομάδα στο φάιναλ-φορ, όλα τα μικρά παιδιά θα προσπαθούν να κάνουν το "πεταχτάρι ",το σουτ που έχει την σφραγίδα του αρχηγού, αλλά κυρίως κανείς μα κανείς δεν θα ξεχάσει το ήθος, το χιούμορ, την καλή τρέλα του Γιώργου Πρίντεζη! Τυχεροί εμείς που ζήσαμε, γνωρίσαμε, είδαμε από κοντά αλλά και μέσα στα γήπεδα αυτό το διαμάντι του Αθλητισμού! Καλή τύχη σε ότι και να κάνεις αρχηγέ και σε ευχαριστούμε για όλα!

Exit mobile version