LifeSteps.gr

Ολυμπιακός: Ο δρόμος του Θρύλου προς το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του

Θρύλου

Η νίκη του Θρύλου Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-1 για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Superleague, έδωσε το 47ο πρωτάθλημα στους Πειραιώτες και τον 22ο τίτλο από το 1997, χρονιά από την οποία ξεκίνησε η σύγχρονη αυτοκρατορία για το μεγαλύτερο σωματείο της Ελλάδας. Στο τρέχον άρθρο θα μάθουμε πως ο Ολυμπιακός κατάφερε να τερματίσει για άλλη μια σεζόν στην κορυφή της βαθμολογίας της κορυφαίας ποδοσφαιρικής κατηγορίας της χώρας μας και επίσης μέσα από αυτό θα δούμε κάποια πρόσωπα που καθόρισαν την πορεία των ερυθρόλευκων τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη, την οποία δεν μπορούμε να παραλείψουμε από το άρθρο.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΔΥΝΗΡΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Η διοίκηση του Ολυμπιακού δίνει το δικαίωμα στον Πέδρο Μαρτίνς να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του για άλλη μια σεζόν στους ερυθρόλευκους. Παρόμοιο πράγμα συνέβη με τον "πιστολέρο" της ομάδας Γιουσέφ Ελ Αραμπί, τον έμπειρο μεσοεπιθετικό Ματιέ Βαλμπουένα, τον Γιώργο Μασούρα, τον Μαντί Καμαρά, τον Κένι Λαλά και αρκετούς ακόμα, ενώ από τους Πειραιώτες αποδεσμεύτηκαν αρκετοί παίκτες όπως οι Ζοσέ Σα (Γουλβς), Μπρουμά (Αϊντχόφεν), Ραντζέλοβιτς (Λεγκανές), Αχμέντ Χασάν (Κόνιασπορ) και Σεμέδο (Πόρτο). Στο ρόστερ του Ολυμπιακού προστέθηκαν οι Βατσλικ, Τικίνιο, Αγκιμπού Καμαρά, Ρόνι Λόπες, Γκάρι Ροντρίγκεζ και Πιέρ Κούντε.

Μετά από μια σειρά φιλικών που κατά τη διάρκεια της τραυματίστηκε ο Κώστας Φορτούνης, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στον δεύτερο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αντιμετώπισε σε διπλούς αγώνες τη Νέφτσι Μπακού απ' το Αζερμπαϊτζάν. Στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο Στάδιο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0, παρά το γεγονός ότι έχασε αρκετές ευκαιρίες για να επεκτείνει το προβάδισμά του και εκτός αυτού, έμεινε για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του σκόρερ, Μαντί Καμαρά.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ρέιντζερς: Αφιέρωμα στους δύο φιναλιστ του τελικού του Europa League

Μια εβδομάδα αργότερα ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει και δεύτερη νίκη επί της Νέφτσι στο Μπακού με το ίδιο σκορ και να πάρει την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό, όπου θα βρει στο δρόμο του την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, Λουντογκόρετς. Στην αναμέτρηση του Καραϊσκάκης, ο Ολυμπιακός φάνηκε ανώτερος από την Λουντογκόρετς, αλλά οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με φάουλ του Ντεσπότοφ στο 50'.

Τελικά οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες 1-1, καθώς ο Αγκιμπού Καμαρά ισοφάρισε στο 87' με σουτ που άφησε άγαλμα τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ενώ ο Ολυμπιακός θα είχε ευκαιρία να πετύχει γκολ νωρίτερα αν δινόταν πέναλτι υπέρ του στο 76'. Στην ρεβάνς της Βουλγαρίας οι δύο ομάδες έμειναν πάλι ισόπαλες, αλλά με σκορ 2-2 με τον Ολυμπιακό να μην παίρνει την πρόκριση στην κανονική διάρκεια, αλλά το ματς να οδηγείται στο έξτρα τριαντάλεπτο της παράτασης λόγω της κατάργησης του κανονισμού του εκτός έδρας γκολ.

Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη φάση των πέναλτι στην οποία η Λουντόγκορετς ευστόχησε και στα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσαν οι παίκτες της, ενώ μόνο ο Κένι Λαλά κατάφερε να ευστοχήσει για λογαριασμό των ερυθρόλευκων. Ο άδικος αποκλεισμός του Ολυμπιακού από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τον οδήγησε στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ όπου κατάφερε με μια νίκη στο Φάληρο με 3-0 και μία ισοπαλία με 2-2 στην Μπρατισλάβα κόντρα στην Σλόβαν κατάφερε να δώσει το παρόν στην φάση των ομίλων στην οποία κληρώθηκε σε απαιτητικό όμιλο, παρέα με τις Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Φενέρμπαχτσε και την βελγική Αντβέρπ.

Διπλό αφιέρωμα στον Ματίας Αλμέιδα και στην φετινή ΑΕΚ

Η ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στην Superleague, καθώς έμεινε στην λευκή ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο Στάδιο Καραϊσκάκη, σε ένα παιχνίδι που όσοι το παρακολούθησαν έμειναν δυσαρεστημένοι με την εικόνα του Ολυμπιακού και ευχαριστημένη με αυτήν των Περιστεριωτών, οι οποίοι κράτησαν το μηδέν στην άμυνα τους. Μετά από μια δραματική νίκη επί της Αντβέρπ με 2-1, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ακολούθησε άλλη μια, αυτή τη φορά για το ελληνικό πρωτάθλημα, απέναντι στην Λαμία στο "Αθανάσιος Διάκος" με το ίδιο σκορ, με τα τέρματα των Πειραιωτών να πετυχαίνουν οι Σισέ στο 12' και Μπουχαλάκης στο 32'.

Έπειτα ακολούθησαν δύο εύκολες νίκες, μια εντός με 4-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης και μια εκτός απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με 0-2. Την ευρεία νίκη του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρμπαχτσε με σκορ 0-3 εις βάρος του τουρκικού συλλόγου, με ένα τέρμα του Τικίνιο και δύο του Μασούρα, για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, ακολούθησε άλλη μια εντός έδρας γκέλα των ερυθρόλευκων στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά με τον Παναθηναϊκό, στην πρώτη από τις τέσσερις φετινές αναμετρήσεις μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων.

Η χαλαρότητα των παικτών του Ολυμπιακού μετά το σπουδαίο διπλό στην Τουρκία και η εξαιρετική άμυνα των πράσινων έκριναν την αναμέτρηση της 3ης Οκτωβρίου στο κατάμεστο στάδιο Καραϊσκάκη, που έληξε χωρίς τέρματα. Μετά από μια διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, ακολούθησε μια εκτός έδρας απόδραση του Ολυμπιακού από τα Γιάννενα, επικρατώντας του ΠΑΣ με 1-2, με τον Ελ Αραμπί να πετυχαίνει στο 84' το γκολ που έδωσε τη νίκη στους Πειραιώτες.

Μια εβδομάδα αργότερα, η νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ με 2-1, σε ένα άδειο Καραϊσκάκη καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την πορεία του πρωταθλήματος και για τους δύο συλλόγους οι οποίοι 3 μέρες πριν είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, με τους παίκτες του Θρύλου να ξαναδίνουν τη χαρά στους φίλους της ομάδας του Πειραιά, μετά την ήττα στην Φρανκφούρτη με 3-1 από την ανώτερη Άιντραχτ. Ο δρόμος των επιτυχιών στο ελληνικό πρωτάθλημα συνεχίστηκε και στο Αγρίνιο, καθώς ο Ολυμπιακός χάρη στην ψυχραιμία του πρώτου του σκόρερ, Γιουσέφ Ελ Αραμπί από την άσπρη βούλα, πήρε την νίκη με 2-1 στο γήπεδο του Παναιτωλικού.

Σάντιο Μανέ: Το λιοντάρι του Μέρσεϊσαϊντ

Όμως δεν πήρε παρόμοια επιτυχία στο επόμενο του παιχνίδι, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League, καθώς ηττήθηκε στο Στάδιο Καραϊσκάκη από την Άιντραχτ με 1-2, παρότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τέρμα του πρώτου του σκόρερ, Ελ Αραμπί. Να σημειωθεί ότι μετά το ματς με την γερμανική ομάδα, οι ερυθρόλευκοι είχαν παράπονα από την διαιτησία του Λευκορώσου Κουλμπάκοφ. Στο επόμενο του εν Ελλάδι παιχνίδι, ο Θρύλος δυσαρέστησε τους φίλους του στο ματς με τον Ιωνικό στο Φάληρο, αλλά κατάφερε να πάρει το τρίποντο, χάρη σε γκολ του Μασούρα στο 17'.

Αργότερα ακολούθησε το νικηφόρο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ που έληξε νικηφόρο για τον Ολυμπιακό με 2-3, καθώς οι Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αγκιμπού Καμαρά με τα δύο και ένα γκολ που πέτυχαν αντίστοιχα απέναντι στην Ένωση, έδωσαν τη νίκη στους ερυθρόλευκους, που ταυτόχρονα απομακρύνθηκαν από τους διώκτες τους, επειδή την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με 2-0. Η συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας του Ολυμπιακού εξασφαλίστηκε στην δεύτερη νίκη του επί της Φενέρ με 1-0, χάρη σε γκολ του Τικίνιο στο 90', το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από κάθε φίλο του λαοφιλούς συλλόγου.

Οι 16+1 εκπρόσωποί μας στο top 8 ευρωπαϊκών διοργανώσεων ποδοσφαίρου (Δ μέρος)

Όσο δραματική ήταν η νίκη απέναντι στην Φενέρ, τόσο ήταν αυτή κόντρα στον Βόλο για την 11η αγωνιστική της Superleague με 2-1. Για την ιστορία τα γκολ των ερυθρόλευκων πέτυχαν ο Ελ Αραμπί με πέναλτι στο 85 και του Βαλμπουενά στο 90', ενώ ο Φαν Βερτ πάγωσε προσωρινά το Καραϊσκάκης με το γκολ που σημείωσε στο 88'. Στο ματς της επόμενης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στην Κρήτη, ο Ολυμπιακός παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ απ' τον ΟΦΗ, κατάφερε να κάνει την ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Σισέ που σημείωσε δύο από τα τρία τέρματα των ερυθρόλευκων και να πάρει ένα σημαντικό εκτός έδρας διπλό.

Επίσης ο Γάλλος αμυντικός σημείωσε άλλο ένα τέρμα, αυτή τη φορά απέναντι στον Άρη για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου της Superleague, αφού πρώτα προηγήθηκε το χειρότερο και το πιο αδιάφορο παιχνίδι του Ολυμπιακού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αυτό με την Αντβέρπ στην Αμβέρσα, το οποίο έληξε με νίκη 1-0 για τους γηπεδούχους. Στα δύο παιχνίδια που απέμειναν μέχρι το τέλος του έτους για το πρωτάθλημα ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σημείωσε και τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του, στις νίκες του Ολυμπιακού, με 0-3 στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και 1-0 στο Φάληρο απέναντι στη Λαμία.

Για το Κύπελλο Ελλάδας, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στη ρεβάνς της ήττας του με 3-2 στη Λιβαδειά και επικράτησε με σκορ πρόκρισης (2-0) επί του μετέπειτα πρωταθλητή της Superleague 2, Λεβαδειακού, ο οποίος δεν κατάφερε στο Καραϊσκάκη να ολοκληρώσει την μεγάλη έκπληξη.

Ο ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ
Ο Ολυμπιακός μπήκε με το αριστερό στο νέο έτος, καθώς έφερε λευκή ισοπαλία στο γήπεδο της Ριζούπολης κόντρα στον ουραγό Απόλλωνα, με το ίδιο αποτέλεσμα να επαναλαμβάνεται στο ντέρμπι αιωνίων της Λεωφόρου μερικές μέρες αργότερα. Έπειτα ακολούθησε η ήττα στο Αγρίνιο με 2-1 από τον Παναιτωλικό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, με τα μαύρα σύννεφα να έρχονται στον Πειραιά, μετά τις τρεις κακές εμφανίσεις των παικτών του Ολυμπιακού, οι οποίοι τα έδιωξαν προσωρινά στην νίκη των ερυθρόλευκων επί του ΠΑΣ με 2-0, στο άδειο Καραϊσκάκη, λόγω των μέτρων που ίσχυαν τον χειμώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μια εβδομάδα αργότερα ο Ολυμπιακός καταφέρνει να διατηρήσει το αήττητο το πρωτάθλημα καθώς έμεινε όρθιος για 90 λεπτά στην Τούμπα, στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ. Στη σκιά της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, που συντάραξε όλον τον φίλαθλο κόσμο και όχι μόνο, ο Ολυμπιακός πέτυχε τη δεύτερη του νίκη μέσα στο 2022, αυτή τη φορά επί του Παναιτωλικού με 3-1, σε ένα ματς που το μόνο θετικό που θα κρατήσουμε είναι η νίκη του Θρύλου, που τον φέρνει πιο κοντά στο 47ο πρωτάθλημα.

Οι 16+1 εκπρόσωποί μας στο top 8 ευρωπαϊκών διοργανώσεων ποδοσφαίρου (Γ' μέρος)

Η πρώτη εκτός Καραϊσκάκη νίκη μετά από καιρό επετεύχθη στο γήπεδο της Νίκαιας, όπου Αγκιμπού, Τικίνιο και Μασούρας πετυχαίνουν ένα γκολ έκαστος και δίνουν μια εμφατική νίκη στον Ολυμπιακό επί του Ιωνικού με 0-3 πηγαίνοντας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ με άλλον αέρα. Στη συνέχεια, ακολούθησε μια δραματική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, επί του Παναιτωλικού στην παράταση με σκορ 3-1(συνολικό σκορ 4-3) στο Καραϊσκάκη με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μασούρα που σημείωσε δύο γκολ και η επικράτηση στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στο ίδιο γήπεδο με 1-0, με τον Εμβιλά να σημειώνει το νικητήριο γκολ λίγο πριν τη λήξη του αγώνα.

Μετά από αυτά τα επιτυχή αποτελέσματα, η προσοχή των Πειραιωτών ήταν στα ματς με την Αταλάντα για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League. Στο πρώτο ματς του Μπέργκαμο, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 16' με τον Τικίνιο, έχασε σωρεία ευκαιριών στο Α μέρος, αλλά η Αταλάντα κατάφερε να γυρίσει το εις βάρος της σκορ και να επικρατήσει του αντιπάλου της με 2-1 με δύο γκολ του Τζιμσίτι στο 61' και στο 63'. Πριν την ρεβάνς του Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό με 0-1 χάρη σε ένα μακρινό σουτ του Βαλμπουένα στο 81' βάζοντας σιγά σιγά τις βάσεις για το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Οι 16+1 εκπρόσωποί μας στο top 8 ευρωπαϊκών διοργανώσεων ποδοσφαίρου (Γ' μέρος)

Στην ρεβάνς του Καραϊσκάκη, ανήμερα της φετινής Τσικνοπέμπτης που σημαδεύτηκε από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Αταλάντα ήταν κλάσεις ανώτερη του Ολυμπιακού και επικράτησε εύκολα με 0-3, χάρη στα γκολ του Μέλε στο 40' και του Ουκρανού Μαλινόφσκι στο 67' και στο 69'.

Η προσοχή των Πειραιωτών έπειτα από τον αποκλεισμό στην Ευρώπη, στράφηκε στις εγχώριες διοργανώσεις όπου συνέχισε με νικηφόρα αποτελέσματα, 2-0 τον ΟΦΗ και 5-1 τον Αστέρα Τρίπολης, αμφότερα εντός έδρας. Όμως το αήττητο του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα έσπασε την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου καθώς ο Άρης γεύτηκε το νέκταρ της νίκης επικρατώντας των Ερυθρόλευκων με 2-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τα πλέι οφς της Superleague.

Οι 16+1 εκπρόσωποί μας στο top 8 ευρωπαϊκών διοργανώσεων ποδοσφαίρου (B μέρος)

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦΣ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
Μια εβδομάδα μετά την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα από τον Άρη στο Βικελίδης, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκ νέου τους κιτρινόμαυρους της Θεσσαλονίκης κερδίζοντας αυτή τη φορά την ομάδα της συμπρωτεύουσας με 2-1. Η συνέχεια δεν ήταν αναμενόμενη για τον Ολυμπιακό, καθώς ακολούθησε ένα μεγάλο σερί παιχνιδιών χωρίς νίκη, αρχής γενομένης από το ματς στα Γιάννενα με τον τοπικό ΠΑΣ, όπου έφερε ισοπαλία στους Ζωσιμάδες με σκορ 1-1, αφήνοντας δυσαρεστημένους τους φίλους των ερυθρόλευκων για την εμφάνιση τους στην πόλη της Ηπείρου.

Το ίδιο σκηνικό ακολούθησε στο Καραϊσκάκη, μετά το 1-1 του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφς του πρωταθλήματος. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους ερυθρόλευκους, καθώς δέχτηκαν την δεύτερη τους ήττα στο πρωτάθλημα και πρώτη στα πλέι οφς, από τον αιώνιο αντίπαλο, Παναθηναϊκό, στο στάδιο της Λεωφόρου με 1-0. Εν συνεχεία, ακολούθησαν τα παιχνίδια του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, από τον οποίο ο Ολυμπιακός υπέστη στο στάδιο Καραϊσκάκη σοκαριστικό αποκλεισμό στην παράταση, χάρη στο γκολ του Τσόλακ στο 108', που ισοφάρισε για λογαριασμό του Δικεφάλου του Βορρά το πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 105'.

Οι 16+1 εκπρόσωποί μας στο top 8 ευρωπαϊκών διοργανώσεων ποδοσφαίρου (Α μέρος)

Να σημειωθεί ότι το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Ανήμερα της Πρωτομαγιάς, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα, τον οποίο κέρδισε με 3-2 με τους Πειραιώτες να παίρνουν το πολύτιμο τρίποντο χάρη στο φοβερό γκολ του Ρόνι Λόπες στο 98'. Λίγες μέρες αργότερα, ακολούθησε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη για την 4η αγωνιστική των πλέι οφς, το οποίο είχε αρχικά αναβληθεί λόγω των αγώνων του Δικεφάλου του Βορρά με την Μαρσέιγ για τα προημιτελικά του Conference League. Σε αυτό το παιχνίδι ο Ολυμπιακός ήθελε έναν πόντο για να κατακτήσει μαθηματικά το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 10' με τον Μουργκ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι σημειώνοντας δύο γκολ με τον Ρόνι Λόπες στο 51' και τον Ρέαμπτσιουκ στο 62', με το 2-1 υπέρ των Πειραιωτών να είναι το τελικό σκορ. Στη συνέχεια ακολούθησε μια μικρή φιέστα των παικτών του Ολυμπιακού και του τεχνικού του επιτελείου στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του ΠΑΟΚ, ενός εκ των βασικών διεκδικητών του τίτλου, ο οποίος στόχευε κυρίως το Κύπελλο και μια καλή πορεία στην Ευρώπη.

Στα υπόλοιπα τέσσερα βαθμολογικά για αυτόν αδιάφορα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός σημείωσε μια ακόμα νίκη επί του Άρη στο Βικελίδης με το φτωχό 0-1, ηττήθηκε εκ νέου από τον Παναθηναϊκό με 1-2, αυτή τη φορά στο Φάληρο, έφερε ισοπαλία 1-1 με τον ΠΑΟΚ και τελείωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με μια νίκη κόντρα στην ΑΕΚ με 2-3, με τον "πιστολέρο" των Πειραιωτών, Γιουσέφ Ελ Αραμπί να σημειώνει χατ τρικ.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

Τόμας Βάτσλικ: Ένας εκ των καλύτερων τερματοφυλάκων του περασμένου Euro, έπιασε λιμάνι τον Ιούλιο, μετά την εκπληκτική πορεία της χώρας του (Τσεχία), η οποία έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού. Έπαιξε βασικός στα περισσότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος και έκανε φοβερές επεμβάσεις που απέφεραν βαθμούς στην ομάδα του.

Πάπε Αμπού Σισέ: Κυπελλούχος Αφρικής με την Σενεγάλη, συνέφερε σημαντικά στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, αλλά μετά το Κόπα Άφρικα, χαλάρωσε με αποτέλεσμα να μην είναι ο εαυτός του σε αρκετές στιγμές μέσα στο γήπεδο.

Αγκιμπού Καμαρά: Ένα παιδί θαύμα για τον Ολυμπιακό, καθώς όχι μόνο πέτυχε γκολ, πέντε τον αριθμό, αλλά είχε συμμετοχή σε εφτά από τα τέρματα των συμπαικτών του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ματιέ Βαλμπουένα: Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ήταν παρών στις κρίσιμες στιγμές της ομάδας του, βγάζοντας την πολύτιμη ενέργεια του κάθε φορά που βρισκόταν στο γήπεδο.

Γιώργος Μασούρας: Ένας από τους καλύτερους παίκτες του φετινού Ολυμπιακού, τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε Ευρώπη. Με τα γκολ του και την συνολική του παρουσία, βοήθησε σημαντικά τους ερυθρόλευκους να πετύχουν ορισμένους από τους στόχους τους που είχαν θέσει από το περασμένο καλοκαίρι.

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Αναμφισβήτητα, ο μεγαλύτερος πρωταγωνιστής του φετινού Ολυμπιακού και ο ηγέτης των ερυθρόλευκων στον δρόμο για το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Παρά που δεν ήταν τόσο δραστήριος, όσο ήταν τις προηγούμενες χρονιές, σημείωσε 16 τέρματα, επίδοση που τον έκανε πρώτο σκόρερ της ομάδας στον φετινό μαραθώνιο της Σουπερλίγκ.

Exit mobile version