LifeSteps.gr

Bloody Heels Rotten Romance review

Bloody Heels

Και πάνω που έλεγα να ακούσω κάτι καλό σκάνε μύτη κάτι τύποι από την Λετονία με το όνομα Bloody Heels. Ωχ, λέω που τα ανακάλυψα πάλι αυτά τα παλτά από τον βορρά. Ούτε που τους είχα ακούσει ποτέ να δω τι παίζουν αλλά απ΄τα λίγα που διάβασα παίζουν κάτι ανάμεσα σε παλιού στυλ hair metal από την θρυλική δεκαετία του 80 σε συνδυασμό με μοντέρνα ακούσματα. Αμάν σκέφτομαι θα το σκοτώσουν το είδος και με αυτά μεγαλώσαμε. Χίλιες φορές να ακούω παλιούς δίσκους των Van Halen η και των Kiss παρά καινούρια παλτά που απλώς αντιγράφουν. Από την μέταλ σκηνή της Λετονίας γνωρίζω μόνο τους Skyforger που παίζουν folk metal και είναι σχετικά καλοί.

Για αρχή έβαλα τα 2 single που επέλεξαν να κυκλοφορήσουν σε videoclips. Μέτρια πράγματα όπως θα δείτε και εσείς. Μόνο στους νέους φανς του μοντέρνου μέταλ μπορεί να είναι αρεστά, στους παλιούς αποκλείεται. Τα έχουμε ξανακούσει αυτά από κλασικές μπάντες στο παρελθόν, γιατί να ακούω καινούριους και να μην πάω κατευθείαν στην πηγή που είναι και αυθεντικοί. Δεν έχω και εμπειρία από την μέταλ σκηνή της Λετονίας να δω τι άλλο καλό έχουν γιατί αν μείνουμε με αυτούς τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Είναι σαν να ποντάρουμε σε κουτσό άλογο. Μουλάρι ο Αστραχάν μου θυμίζει η όλη υπόθεση. Για γέλια φυσικά είναι.

Ωχ τι τραβάνε και τα αυτιά μας να ακούμε τέτοια παλτά, ούτε τα video τους έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον. Και είναι και καινούρια κυκλοφορία, στις 10 του τρέχοντος μηνός βγήκε στην αγορά. Πάω να αλλάξω το cd σε κάτι πιο ενδιαφέρον, δεν το αντέχω άλλο αυτό το cd. Το μοντέρνο μέταλ τέτοιου στυλ το αντιπαθώ πολύ. Ούτε και αυτοί δεν θα ξέρουν τι παίζουνε αν τους ρωτούσα. Ούτε καν από ποιούς κλασικούς επηρεάστηκαν δεν θα ξέρουν. Αυτό είναι ένα μίγμα μάλλον hard rock κακής ποιότητας.

Ξαναβάζω τους αγαπημένους μου πειρατές Alestorm στο σύστημα μέχρι να έρθει το νέο τους cd σε 3 μέρες να το τιμήσω αναλόγως. Σαν όαση ακούγονται μπροστά στα παλτά από τον βορρά. Χίλιες φορές το Captains Morgan's Revenge που το έχω ακούσει άπειρες φορές. Τουλάχιστον να ακούμε κάτι για να διασκεδάζουμε όχι να πονάνε τα αυτιά μας. Μπορεί να φαίνονται αστείοι αλλά αυτό που κάνουν το κάνουν εξαιρετικά. Να πιάσω και μια κρύα μπυρίτσα από το ψυγείο τώρα που άρχισε να κάνει ζέστη για να απολαύσω πειρατικές ιστορίες και ηρωικά κατορθώματα από τους λατρευτούς πειρατές.

Ούτε που κατάλαβα πως πέρασε η ώρα και τελείωσε το cd των Alestorm στο σύστημα. Πάω να αλλάξω σε Manowar και Warriors of the World, ένα από τα καλύτερα μου για να προετοιμαστώ και για την αυριανή ιεροτελεστία, την ζωντανή εμφάνιση των θρύλων του επικού μέταλ. Τι να πουν τώρα τα καινούρια παλτά μπροστά σε θρύλους του είδους. Τελειώνει και το cd των Manowar και πάω να αλλάξω σε Van Halen με Sammy Hagar τραγουδιστή για λίγη νοσταλγία από την εποχή που είμασταν ακόμη στο σχολείο έτσι για να βλέπουμε και ποιοί ξεκίνησαν και άφησαν το στίγμα τους σε αυτό που ακούμε σήμερα και αγαπάμε.

Και έχουμε στις μέρες μας κάτι παλτά που προσπαθούν να μιμηθούν τους παλιούς και το καταστρέφουν τελείως. Εντάξει να προσπαθούν να βάλουν καινούρια στοιχεία στο μέταλ αρκεί να μην αγγίζουν τα ιερά τέρατα του χώρου. Και αυτό το καινούριο μέταλ είναι τόσο βαρετό για κάποιον που έχει μεγαλώσει με κλασικά ακούσματα που αναγκαστικά γυρνάω στα παλιά μου αγαπημένα κομμάτια. Τελειώσανε και οι Van Halen και τώρα πάω να βάλω κάτι πιο δυνατό, Among the Living από τους Anthrax φυσικά. Αυθεντικό thrash παλιάς κοπής από το 1987.

Εδώ τι βαθμό να βάλω στα παιδιά από την Λετονία, 2-3/10 και πολύ μου φαίνεται. Δεν το άντεξα ολόκληρο το cd τους. Μακάρι να βελτιωθούν στο μέλλον και να φύγουν από αυτό το βαρετό μοντέρνο μέταλ.

Το tracklist του cd των Bloody Heels για όποιον ενδιαφέρεται είναι το ακόλουθο:

1 Dream Killers
2 Rotten Romance
3 The Velvet
4 Distant Memory
5 Hour Of Sinners
6 Mirror Mirror
7 When The Rain And I Meet
8 Crow’s Lullaby
9 Burning Bridges
10 Angels Crying
11 Oblivion

Η βασική τους σύνθεση έχει ως εξής:

Vicky White – φωνητικά
Harry Rivers – κιθάρες
Gunn Everett – μπάσο
Gus Hawk – ντραμς

Exit mobile version