LifeSteps.gr

Scarlet Dorn Blood Red Bouquet review

Scarlet Dorn

Μετά από την χθεσινή επική βραδιά με τους Manowar ούτε που το σκέφτηκα να βάλω τίποτα παλτά να ακούσω. Βρήκα λοιπόν σε μια γωνία ένα αγαπημένο cd από τους Scarlet Dorn, περσινό βέβαια αλλά πολύ καλύτερο από ένα τόνο πιο καινούρια.  Η Scarlet ποτέ δεν με απογοητεύει και αναρωτιόμουν τότε που το πήρα το cd αν θα μπορούσε να το κάνει καλύτερο από το θαυμάσιο πρώτο με τίτλο Lack of Light του 2018. Το παρόν cd Blood Red Bouquet είναι η δεύτερη δουλειά της μπάντας από το Αμβούργο της Γερμανίας και κυκλοφόρησε στις αρχές του 2021, στο τέλος Ιανουαρίου αν θυμάμαι καλά.

Καλά μόλις είδα το παραπάνω τραγούδι που είναι και το καλύτερο του cd αν και δεν υπάρχει κάτι που να υστερεί, έπαθα πλάκα γιατί το ντουέτο με τον Sven Friedrich των Solar Fake είναι μοναδικό. Όχι μόνο επειδή θεωρώ τους Solar Fake από τα καλύτερα σκοτεινά electro γκρουπ αλλά οι 2 φωνές μαζί είναι το κάτι άλλο. Δεν κρύβω την προτίμηση μου στην αγαπητή Scarlet που με την μοναδική παθιάρικη φωνή και τους πολύ ταιριαστούς στίχους μιλά κατευθείαν στις καρδιές μας. Ότι κι αν τραγουδά το κάνει μοναδικό, ακόμα και μοντέρνο στυλ το ακούω ευχάριστα.

Έχει ένα πάθος, μια μοναδική ερμηνεία που ξεχωρίζει από το σωρό των χιλιάδων τραγουδιστριών του είδους κι όχι μόνο. Όπως ακριβώς πρέπει να είναι μια κανονική κοπέλα που αγαπά την gothic rock σκηνή κι όχι σαν κάτι άλλες poser που άλλα λένε και άλλα δείχνουν μετά. Εδώ έχουμε το αυθεντικό ταλέντο που μαζί με την φινετσάτη Clementine των Visions of Atlantis είναι οι αγαπημένες μου τραγουδίστριες στην τεράστια σκηνή της μέταλ και του ροκ κατ'επέκταση, γιατί η Scarlet δεν είναι μέταλ, όπου υπάρχουν πολλά όμορφα κορίτσια αλλά λίγες είναι οι αληθινές.

Κάποιος μου έλεγε δες και τους Amaranthe από την Σουηδία νομίζω να δεις που έχουν καλή τραγουδίστρια. Μια Elize Ryd αν δεν κάνω λάθος νομίζω πως λέγεται. Εντάξει λέω να το ψάξω λίγο γιατί πολλά παλτά τελευταία έχουν πέσει και πονάνε τα αυτιά μου. Πηγαίνω να διαβάσω τι ρόλο βαράνε οι Σουηδοί φίλοι μας και μόλις βλέπω metalcore, melodic death και ποπ μέταλ στα credit λέω έλεος ρε παιδιά, τι να παίζουν κι αυτοί, όχι άλλο κάρβουνο please. Τι να συγκρίνουμε τώρα, μετά τους Manowar το χάος. Ευτυχώς που υπάρχει και η Scarlet για αλλαγή προς κάτι πιο εύπεπτο.

Και το κάνει μοναδικά η ατιμούλα με την μοναδική παθιάρικη φωνή της. Ότι κι αν πει και τραγουδήσει το κάνει με μια απλότητα σαν να μου ψυθιρίζει στο αυτί. Και οι στίχοι μιλούν για αγάπη και λοιπά ωραία πράγματα που τα έχουμε όλοι ανάγκη. Μόνο Scarlet στο σκοτεινό της κόσμο, το dark rock της και τα προσωπικά βιώματα που βγάζει στους στίχους της που θυμίζει κάτι από Siouxsie and the Banshees, σε παλιές βέβαια εποχές αλλά δεν λησμονούμε ποτέ, και Clementine με τις πειρατικές της περιπέτειες θέλω να ακούω εκτός από τα κλασικά φυσικά. Τα υπόλοιπα πίσω στην ντουλάπα.

Κάτι σαν την Αλίσα των Arch Enemy που την βλέπω παντού τελευταία, όπου την φωνάζουν πηγαίνει. Την είδα και σε ένα τραγούδι με τους Kamelot μαζί με την Elize Ryd που ανέφερα παραπάνω των Amaranthe. Το τραγούδι καλό ήταν αλλά κυρίως λόγω των Kamelot που είναι καλοί μουσικοί σε αυτό το στυλ που έχουν επιλέξει. Η Αλίσα με την ιδιαίτερη φωνή της τι σχέση έχει με τον ήχο των Kamelot αναρωτιόμουν. Άντε και στους Blind Guardian κορίτσι μου μήπως δουν άσπρη μέρα τώρα που μεγάλωσαν λιγάκι.

Καλά αυτό που μου έχει μείνει στο μυαλό είναι τα παλτά από την Βραζιλία στο χιλιοειπωμένο gothic metal που το σκοτώσανε στην κυριολεξία. Αν θέλω gothic symphonic metal θα βάλω Epica που με την Simone ακόμα ζωγραφίζουν αλλά και κάποιους δίσκους από τους αγαπημένους Moonspell, το Darkness and Hope από τα αγαπημένα μου cd. Αμάν πια με τους ατάλαντους και τις κουνιστές τραγουδίστριες. Εδώ εμείς αγαπάμε Simone Simons, Sharon del Adel στα πρώτα τους, Floor Jansen με τους After Forever κυρίως και Sirenia με τις αρκετές τραγουδίστριες που έχουν παρελάσει όλα τα χρόνια της μπάντας.

Στο συμφωνικό μέταλ μία είναι και λέγεται Clementine. Έχουμε πολλές καλές τραγουδίστριες αλλά αγαπάμε την πειρατίνα μας περισσότερο. Στο σκοτεινό ροκ έχουμε την Scarlet και αρκετές άλλες που δεν χρειάζεται να αναφέρω τώρα. Τι βαθμό να βάλω τώρα σε ένα τόσο καλό και πιασάρικο cd. Μόλις τώρα το έχω ήδη ακούσει 4 φορές. Scarlet από μένα ένα ωραίο δεκαράκι με αγάπη, μακάρι να συνεχίσεις έτσι πάντα, δυνατή και προπαντός αληθινή.

Το tracklist του υπέροχου αυτού cd είναι το ακόλουθο:

01. Scorched By A Flame So Dark
02. Back To The Ground
03. Proud And Strong (ντουέτο με τον Sven Friedrich των Solar Fake)
04. Love Has No Colour But Love
05. One Day
06. Hope Is Here
07. I Suffocate
08. Are You Watching Me
09. True Love Is Mad
10. Forests
11. My Bionic Misery
12. Loss Of Gravity
13. Until The Waters Run Dry

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Scarlet Dorn – Φωνητικά
Gared Dirge – Πιάνο
Bengt Jaeschke – Κιθάρες
Benji Mundigler – Μπάσο
Henrik Petschull – Ντραμς

Exit mobile version