LifeSteps.gr

Euro 2004: Τα επακόλουθα της επιτυχίας του

Euro

Το 2004 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την πατρίδα μας, καθώς εκτός απ' την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, έκανε την μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, κατακτώντας το Euro, το οποίο διεξήχθη στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Από την επιτυχία του "Πειρατικού" το 2004 μέχρι σήμερα, ποια μεγάλα γεγονότα επακολούθησαν την επιτυχία της εθνικής μας ομάδας 18 χρόνια πρίν;


1. Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο, συνέπεσε με την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων την ίδια χρονιά. Η επιτυχία της χώρας μας στην ποδοσφαιρική διοργάνωση είχε ως αποτέλεσμα την μαζική προσέλευση τουριστών από όλες σχεδόν τις χώρες της Γης στην ελληνική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσουν από κοντά την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση, ενώ οι Έλληνες διοργανωτές αποκόμισαν θετικές κριτικές από όλο τον κόσμο για το θέαμα που προσέφεραν οι Ολυμπιακοί της Αθήνας.

2. Την ελπίδα για την κατάκτηση της Eurovision. Τις εποχές που χαιρόσουν να παρακολουθείς τον δημοφιλέστερο διαγωνισμό τραγουδιού προτού πολιτικοποιηθεί, πριν 18 χρόνια ο Σάκης Ρουβάς με το "Shake it" έφτασε πολύ κοντά στο να κατακτήσει την Eurovision αλλά η Ruslana δεν του έκανε την χάρη, παίρνοντας εκείνη την πρωτιά με το "Wild Dances", με τον Κερκυραίο καλλιτέχνη να αρκείται τελικά στην τρίτη θέση.

Όμως την επόμενη χρονιά στείλαμε την Έλενα Παπαρίζου με το My Number One και λόγω της εξαιρετικής ερμηνείας της ελληνικής αποστολής εντός και εκτός σκηνής, μαζί με τις επιτυχίες της χώρας μας σε ποδόσφαιρο και Ολυμπιακούς Αγώνες, κερδίσαμε για πρώτη και μοναδική φορά τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

3. Η κατάκτηση του Eurobasket του 2005 από την εθνική μας ομάδα. Μια χρονιά μετά την επιτυχία της χώρας μας στο ποδόσφαιρο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ακολούθησε αυτή στο μπάσκετ στα παρκέ του Βελιγραδίου, για δεύτερη φορά, μετά από εκείνη του 1987. Η Εθνική μας Ομάδα Μπάσκετ ήθελε να μοιάσει σε αυτή του ποδοσφαίρου και τα κατάφερε, παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ, κοιτώντας στα μάτια κάθε αντίπαλο και πετυχαίνοντας σημαντικές νίκες με μεγαλύτερη αυτή κόντρα στη Γαλλία για τα ημιτελικά της διοργάνωσης (67-66), χάρη στο τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης, ενώ στον τελικό κέρδισε εύκολα την Γερμανία με 78-62.

4. Η συμμετοχή στον τελικό του Μουντομπάσκετ του 2006 από την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ. Κανείς δεν περίμενε την Εθνική μας ομάδα, η οποία είχε δέσει περισσότερο μετά την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το προηγούμενο έτος και ήθελε κατακτήσει την κορυφή και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Εθνική μας ομάδα πέρασε άνετα τον όμιλο της, ενώ μέχρι τον τελικό απέκλεισε κατά σειρά τις Κίνα, Γαλλία και τον γίγαντα του μπάσκετ ΗΠΑ, χάρη σε μια εντυπωσιακή νίκη της με 101-95 που πανηγυρίστηκε έξαλλα από κάθε Έλληνα επί γης. Όμως η Ισπανία ήταν η χώρα που κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο, επικρατώντας της Ελλάδας με 70-47 στον μεγάλο τελικό. Όμως το ελληνικό όνειρο για κατάκτηση της πρώτης θέσης εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα και 16 χρόνια μετά!

Σήμερα έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στον ελληνικό πολιτισμό και αθλητισμό και ελπίζουμε η χώρα μας να πανηγυρίσει πολλές επιτυχίες σε αρκετές διεθνείς διοργανώσεις, που στις οποίες οι Έλληνες εκπρόσωποι μας διεκδικούν διακαώς τις πρώτες θέσεις.

Exit mobile version