LifeSteps.gr

Hammerfall – Hammer Of Dawn review

Hammerfall

Οι Σουηδοί Hammerfall είναι μια μπάντα που, κατά κοινή ομολογία, δεν έχει κάποιο πραγματικά κακό δίσκο. Μπορεί να είχαν κατά καιρούς σκαμπανεβάσματα, ίσως να μην ξεπέρασαν ποτέ το σπουδαίο ντεμπούτο τους “Glory to The Brave” που έσκασε μύτη εκείνο τον Ιούνιο του 1997 και σάρωσε, αλλά πρόκειται για μία από τις πιο τίμιες μπάντες εκεί έξω.

Πάντα πιστό στη συνταγή που το έκανε διάσημο, το σχήμα από το Γκέτεμποργκ συνεχίζει να προσφέρει ποιοτικές δόσεις κλασικού heavy/power metal και στο νέο του πόνημα, ονόματι “Hammer of Dawn”. Σίγουρα όχι και το πιο πρωτότυπο όνομα στον κόσμο, αλλά γενικότερα ξέρεις εκ των προτέρων τι να περιμένεις από αυτούς, οπότε δεν παρεξηγείς τυχόν τυπικότητες. Έτσι λοιπόν, το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο αυτή τη φορά κατόρθωσαν να δημιουργήσουν αξιόλογα τραγούδια, τα οποία θα εμπλουτίσουν το ήδη μακροσκελές setlist τους για τις επερχόμενες συναυλίες τους και θα ταρακουνήσουν το κοινό τους.

Η απάντηση είναι θετική, καθώς το “Hammer of Dawn” προσφέρει μια δεκάδα από όμορφες συνθέσεις, αρκούντως πιασάρικες και δυναμικές, χωρίς να λείπουν και οι πιο χαλαρές και μελωδικές στιγμές, όπως το μπαλαντοειδές “Not Today”. Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζει το μπάσιμο της εναρκτήριας τριάδας “Brotherhood”, “Hammer of Dawn” και “No Son of Odin”, ενώ έκπληξη αποτελεί η συμμετοχή του King Diamond στο single τους “Venerate Me”. Τα χαρακτηριστικά φαλσέτα του Δανού Βασιλιά προσφέρουν μια πιο «απόκοσμη» εσάνς, η οποία ταιριάζει απόλυτα με το ύφος του κομματιού και το ανεβάζουν ένα σκαλί παραπάνω.

Για να είμαστε ειλικρινείς, υφίστανται μερικά κομμάτια που, χωρίς να είναι άσχημα, δε βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τα προαναφερθέντα, ενώ το κλείσιμο με το Acceptικό “No Mercy” αποτελεί τον ιδανικό επίλογο σε έναν ακόμα αξιόλογο δίσκο των Hammerfall. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να δώσουμε στον τραγουδιστή Joacim Cans που, παρ’ όλη την ηλικία του, ακούγεται λες και είναι ακόμα 20 χρονών, και φυσικά στην άψογη παραγωγή, προϊόν των Hansen studios, όπου όλα τα όργανα ακούγονται πεντακάθαρα.

Εν ολίγοις, διατηρώντας την αύρα και την αυτοπεποίθηση της «παλιάς καραβάνας», οι Hammerfall συνεχίζουν απρόσκοπτα το σερί καλών δίσκων, που αφενός τιμά τους ίδιους ως μουσικούς και συνθέτες, αφετέρου και το κοινό που τους ακολουθεί πιστά τα τελευταία 25 χρόνια.

Αν λοιπόν έχετε διάθεση να αφιερώσετε σαρανταπέντε λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο σας σε κλασικό metal ήχο, το “Hammer of Dawn” δε θα σας απογοητεύσει.

Playlist
1 Brotherhood 4:41
2 Hammer Of Dawn 4:03
3 No Son Of Odin 4:01
4 Venerate Me 4:44
5 Reveries 4:46
6 Too Old To Die Young 5:08
7 Not Today 5:42
8 Live Free Or Die 3:52
9 State Of The W.I.L.D. 4:53
10 No Mercy 4:05
Total Playtime: 45:50

Label: Napalm
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25 Φεβρουαρίου 2022

Exit mobile version