LifeSteps.gr

Evil Invaders – Shattering Reflection review

Evil Invaders

Η αλήθεια είναι ότι πιάστηκα λίγο αδιάβαστος, όταν έπεσε στα χέρια μου ο νέος δίσκος των Evil Invaders. Πρόκειται για μια Βέλγικη μπάντα, με το όνομά τους δανεισμένο από τον ομώνυμο δίσκο των speed/thrashers Razor, η οποία βρίσκεται αισίως στον τρίτο της δίσκο. Μέχρι πρότινος, οι Evil Invaders έπαιζαν κατά κύριο λόγο στο ύφος των εμπνευστών τους, προσφέροντας μια γερή δόση old-school speed/thrash συνθέσεων, οι οποίες έπιαναν τον παλμό των οπαδών του είδους, με συνέπεια να αποκτήσουν αρκετούς φίλους.

Όμως, ο τρίτος δίσκος τους, με τον τίτλο “Shattering Reflection” και το απλό, μα «ψαρωτικό» εξώφυλλο, αλλάζει τα δεδομένα. Πρόκειται για το step-up που κάθε μπάντα αξιώσεων οφείλει να κάνει, αν θέλει κάποια στιγμή να ξεχωρίσει μέσα στις δεκάδες κυκλοφορίες που ακούμε καθημερινά. Πρόκειται για ένα δίσκο που μου ξετίναξε το μυαλό, συνδυάζοντας άψογα το speed metal, το κλασικό metal και το thrash, υπό το δικό τους όμως πρίσμα, χωρίς να χαραμίζονται σε στυγνές αντιγραφές. Οι επιρροές τους είναι εμφανέστατες: Razor (εννοείται), Judas Priest και Sanctuary (α, ρε Warrel, έφυγες νωρίς), ενώ παικτικά, οι άνθρωποι είναι εξαιρετικοί.

Υψίφωνος τραγουδιστής με εξίσου υπέροχες μεσαίες και χαμηλές νότες, κιθάρες που σπέρνουν οργή, ένταση, μελωδία αλλά και ξεχειλίζουν από έμπνευση, ντραμς/μπάσο-οδοστρωτήρες και συνθέσεις που έχουν τα φόντα να μείνουν κλασικές. Ειδικά, το “In Deepest Black” είναι ένα αριστούργημα που θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στο playlist κολοσσών όπως το “Into The Mirror Black” των Sanctuary και να μη νοιώθει μειονεκτικά. Αν νομίζετε ότι υπερβάλλω, απλά ακούστε το.

Φυσικά, δεν πρόκειται για το μοναδικό κομμάτι που δέχεται τα εύσημα από το δίσκο. Τα “Hissing in Crescendo”, “Die For Me” και “Sledgehammer Justice” διαθέτουν την εκρηκτικότητα νιτρογλυκερίνης, το “Forgotten Memories” συναγωνίζεται το “In Deepest Black” σε ερμηνείες και εκφραστικότητα, το “Eternal Darkness” καθηλώνει με την ατμόσφαιρά του… νομίζω ότι έχω αναφέρει ήδη σχεδόν όλο το δίσκο.

Αδύναμες στιγμές δεν υπάρχουν και κατά τη γνώμη μου, το “Shattering Reflection” βρίσκεται ήδη ψηλά στη λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς. Το αποδεικνύουν εξάλλου τα δεκάδες plays που έχει υποστεί το στερεοφωνικό ως τώρα και θα συνεχίσει να ανέχεται για αρκετό καιρό ακόμα. Μακάρι ο δίσκος αυτός να αποτελέσει την αφορμή για να γίνουν οι Evil Invaders πιο γνωστοί, καθώς δείχνουν ότι κρατούν το μέλλον στα χέρια τους.
Come join the Circle…

Playlist
1 Hissing In Crescendo 4:26
2 Die For Me 3:43
3 In Deepest Black 4:53
4 Sledgehammer Justice 4:38
5 Forgotten Memories 3:34
6 Realm Of Shadows 1:10
7 Eternal Darkness 6:32
8 My World 4:12
9 Aeon 3:26
10 The Circle 6:29

Label: Napalm
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 1η Απριλίου 2022

Exit mobile version