LifeSteps.gr

Η Ζωή και η Δύναμη της ανθρώπινης ψυχής

Ζωή

Στη ζωή μας από την ημέρα που γεννιόμαστε αρχινάμε να μαθαίνουμε για τους κανόνες τις ζωής που θα μπορούνε να μας δώσουνε υγεία και ευημερία για να προχωρήσουμε δυναμικά μέσα στο κόσμο και στη ζωή μας με κάποια σταθμά και κάποιες ισορροπίες.
Κοιτώντας λοιπόν προτάσεις που μας δίνονται από έμπειρους ψυχολόγους υπάρχει μια λίστα πραγμάτων που μπορούμε όλοι μας να ακολουθήσουμε για να πετύχουμε την μέγιστη επιτυχία για μια καλή ζωή.

Μία πρόταση που δίνουν οι περισσότεροι είναι να μην απομονωνόμαστε από τους γύρω μας να προσπαθούμε πάντα δηλαδή να έχουμε μια σταθερή κοινωνική ζωή και να κάνουμε γνωριμίες καινούργιες για να εμπλουτίζουμε το περιβάλλον μας με νέες απόψεις και εμπειρίες.

Ακολουθεί η πρόταση, να χρησιμοποιούμε την σκέψη μας στη ζωή ανοιχτή να μην προκαταβαλλόμαστε από προκαταλήψεις, φοβίες και αρνητισμό, να δεχόμαστε ότι όλοι περνάνε δοκιμασίες αλλά το πιο σημαντικό είναι πως τις ξεπερνάμε και στεκόμαστε πάλι στα πόδια μας με καινούργιες γνώσεις για να πορευτούμε στη ζωή μας. Άρα να είμαστε αντικειμενικοί, να μην υπερβάλλουμε.

Ένας καλός τρόπος για να δημιουργήσουμε σταθερότητα στην ζωή μας είναι να σκεφτόμαστε τις λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και όχι να εστιάζουμε στα προβλήματα που ίσως να δημιουργήσουν οι λύσεις που βρίσκουμε. Τι εννοούμε? Η Μαρία έπεσε και χτύπησε το πόδι της και κόπηκε. Πρέπει να μείνει ψύχραιμη για να αντιμετωπίσει σωστά την κατάσταση. Η Μαρία πρέπει να σκεφτεί ότι τώρα πρέπει να καθαρίσει την πληγή να βάλει αντισηπτικό για να την απολυμάνει και να βάλει χανζα πλάστ για να την απομονώσει από μόλυνση. Και αν το κόψιμο είναι βαθύ να πάει στο νοσοκομείο για ράμματα.

Αν όμως η Μαρία αντί να ακολουθήσει αυτό το σκεπτικό, αρχίσει να σκέφτεται, τι θα κάνω τώρα που έπεσα? Πρέπει να το καθαρίσω αλλά θα με πονάει ίσως είναι καλύτερα να το αφήσω ήσυχο. Ναι άλλα άμα πάθω μόλυνση? Τότε θα πρέπει να πάω στο γιατρό και μπορεί να χρειαστεί να μου κάνουν και καμία ένεση και εγώ σιχαίνομαι τις ενέσεις. Τι θα κάνω τώρα? Ίσως πρέπει να αφήσω να τρέξει το τρελό αίμα και θα γεμίσω τα ρούχα μου με αίμα και μετά θα πρέπει να αλλάξω ρούχα και θα καθυστερήσω και μπορεί να με διώξουν από την δουλειά γιατί άργησα και ίσως να μην με πιστέψουν καν ότι χτύπησα. Και το σενάριο συνεχίζει.

Η άλλη πρόταση που ακολουθεί είναι να μην προδώσετε ποτέ τις αρχές σας για κάτι που μπορεί να σας φανεί καλό αρχικά αλλά να το μετανιώσετε πολύ πικρά μετά που πήγατε ενάντια στον εαυτό σας και το κάνατε, ενώ είχατε σοβαρές αμφιβολίες για αυτό από την αρχή.

Το επόμενο υγιές βήμα είναι να μην είσαστε πολύ αυστηροί με τον εαυτό σας. Καθώς είναι κοινή γνώση πως όλοι κάνουμε λάθη να έχετε την υπευθυνότητα να το γνωρίζετε αυτό και όταν καταλαβαίνετε ότι κάνατε κάποιο σοβαρό λάθος να έχετε το θάρρος να το διορθώνετε. Είσαστε πάντα υπεύθυνοι για τις πράξεις σας όχι για το πώς θα τις ερμηνεύσουν οι άλλοι γύρω σας.

Πάντα να προτιμάται να δουλεύετε σε μια εργασία που αγαπάτε, παρά σε μια εργασία που σας ρίχνει ψυχολογικά και σας κάνει να νιώθετε άσχημα για τον εαυτό σας.
Είναι σημαντικό στη ζωή μας να γελάμε και να μην παίρνουμε τα πάντα σοβαρά και να τα υπέρ αναλύουμε. Μπορούμε να εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας να χαίρεται τις στιγμές στη ζωή μας και να γελάμε με το παρόν δίχως να σκεφτόμαστε το παρελθόν και δίχως να αγχωνόμαστε για το μέλλον.

Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό με όλα τα παραπάνω να προστατεύουμε, να αγαπάμε και να προσέχουμε το σώμα μας και την υγεία του. Κάνοντας σωστή διατροφή, παρακολουθώντας την υγεία σας με προληπτικές εξετάσεις και φροντίζοντας να γυμνάζεστε με όποιο τρόπο εκφράζει εσάς καλύτερα.

Σας ευχαριστώ καλή επιτυχία σε όλους σας. Πάντα με αγάπη.​

Exit mobile version