LifeSteps.gr

Wolfs Moon Psycho Underground review

Wolfs Moon

Στην αρχή σκεφτόμουν αν θα έπρεπε να παρουσιάσω το cd αυτό των Wolfs Moon κυρίως γιατί δεν έχω επαρκείς πληροφορίες για την μπάντα παρόλο που μόλις έκλεισε τα 30 χρόνια από την στιγμή της ίδρυσής της. Επειδή όμως είμαι φαν του αληθινού μέταλ και οι φίλοι μας παίζουν αυτό που λέμε true metal αποφάσισα να αξιολογήσω το παρόν cd τους που μου αρέσει κιόλας. Το μόνο που γνωρίζω για την μπάντα είναι ότι προέρχεται από την Γερμανία και παίζουν αυτό το ωραίο αληθινό heavy metal που συναντώ συχνά σε παρόμοιες μπάντες. Ας το εξετάσουμε λίγο πιο αναλυτικά.

Η μπάντα ιδρύθηκε στις αρχές του 1992 από τον κιθαρίστα Gerd "Sammy" Simson και τον μπασίστα Frank "Kanone" Brüning.  Ξεκίνησαν ως ένα πενταμελές συγκρότημα heavy-rock ήχου με πλήκτρα. Η πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία έγινε το 1996 με τίτλο Solitary Lunacy. Αφού άλλαξαν κάποια από τα μέλη τους, το 1997 υπήρξε η χρονιά αναγέννησης της μπάντας. Από τότε μέχρι και σήμερα έχουν αλλάξει κάποια από τα μέλη και από ότι βλέπω έχουν μείνει 4 στην μπάντα.

Δεν βλέπω βασικό τραγουδιστή στην μπάντα παρά μόνο τους υπόλοιπους που είναι ο Sammy στην κιθάρα, ο Marco στο μπάσο, ο Andi στα ντραμς και ο Maxe στα πλήκτρα. Λίγες πληροφορίες υπάρχουν γενικά και είναι κρίμα γιατί αξίζουν περισσότερης προβολής. Δεν πιστεύω ότι μόνοι τους επέλεξαν να μείνουν στην αφάνεια, μάλλον η εταιρεία τους δεν τους προβάλει όσο χρειάζεται για να γίνουν γνωστοί παντού. Για μια μπάντα που υπάρχει 30 χρόνια και με τόσες κυκλοφορίες μου κάνει πραγματική εντύπωση.

Πάντως το cd τους μου έκανε εντύπωση γιατί είναι λίγο από όλα μέσα, έχουν και την τρελίτσα τους με την καλή έννοια οι φίλοι μας οι Γερμανοί. Συνέχεια επαναλαμβάνουν i still believe in metal σαν να θέλουν να το τονίσουν στο κοινό τους μην νομίζουν ότι είναι τίποτα posers. Μου άρεσε αυτή η προσέγγιση που δείχνει παθιασμένα άτομα που πιστεύουν σε αυτό που κάνουν. Μου αρέσει επίσης η εναλλαγή κλασικού heavy metal με πιο ελαφρά κομμάτια με μελωδία. Τα ανακατεύουν μια χαρά μπορώ να πω.

Σε ένα τραγούδι κάπου στην μέση, νομίζω το 7 ήταν, το Superbastard, που είναι παλαβούτσικο και σαν να το τραγουδάνε οι Stranglers, σε πιο ρολ στυλ. Αυτή η αλλαγή ρυθμών που έχουν στα τραγούδια τους σπάνια την συναντώ σε αντίστοιχα cd. Και μόνο για αυτή την ποικιλία και την τρέλα που βγάζει το όλο cd μου αρκεί για να του βάλω ένα καλό βαθμό. Τώρα καταλαβαίνω και τον τίτλο του cd Psycho Underground, απόλυτα ταιριαστό με ότι ακούω είναι τελικά.

Στην αρχή ξεκινά δυναμικά το cd και όσο περνάει η ώρα γίνεται πιο ροκ από heavy αλλά δεν ενοχλεί καθόλου, ίσα-ίσα που είναι αστείο να το ακούω και να προσπαθώ να μαντέψω την συνέχεια. Είναι το κατάλληλο cd για μια pub όπου θα πιούμε την παγωμένη μπύρα μας και θα χαζεύουμε την σκηνή που θα παίζουν τα παιδιά. Ότι πρέπει για χαβαλέ είναι το cd, αν το εξετάσουμε προσεκτικά θα βρούμε μειονεκτήματα αλλά τα αφήνω στην άκρη για άλλη στιγμή, μου αρκεί που με διασκεδάζει και αυτό είναι το σημαντικό.

Εντάξει η παραγωγή θα μπορούσε να είναι και καλύτερη αλλά τα παιδιά είναι ταλαντούχα και παίζουν καλά για να μας προσφέρουν 65 λεπτά εύκολης στο άκουσμα μουσικής. Εγώ θα βάλω ένα 7/10 και ελπίζω στο μέλλον να μπορέσουν να ξεφύγουν από τα στενά πλαίσια της χώρας τους και να κάνουν διεθνή καριέρα σε ακόμα μεγαλύτερη εταιρία διανομής.

Το tracklist του cd τους είναι το ακόλουθο:

1.Bloodrider
2.Psycho Underground
3.Munsters Meet the Addams Family
4.Wolf Demon
5.Sacrifice in Flames
6.Dawn of Morphosis
7.Superbastard
8.Tholaris the Worldtaker
9.Summit of Evil
10.Paint a Pentagram
11.Sigil of Tragedy
12.I Still Believe in Metal

Το cd τους με τον τίτλο Psycho Underground κυκλοφόρησε την 1 Ιουλίου από την γερμανική εταιρία Kernkraftritter Records.

Είδος: Heavy metal

Exit mobile version