LifeSteps.gr

One Desire - Midnight Empire review

One Desire

Ψάχνοντας να βρω κάτι καλό να βάλω έπεσε το μάτι μου στους One Desire και το cd τους Midnight Empire. Η μπάντα δημιουργήθηκε στην Φινλανδία το 2012 και παίζουν ένα ωραίο μελωδικό ροκ παλιότερου στυλ αλλά και με επιρροές από πιο μοντέρνα ακούσματα. Όταν ένα συγκρότημα έχει πάρει στοιχεία από θρυλικές και μερικές από τις καλύτερες ροκ μπάντες όλων των εποχών όπως οι αγαπημένοι Journey, οι Toto αλλά και οι Def Leppard θεωρώ απίθανο να μην είναι καλοί. Ας εξετάσουμε αναλυτικότερα το cd τους γιατί πιστεύω ότι αξίζουν καλύτερης αναγνωρισιμότητας από το μουσικό κοινό.

Το cd τους σίγουρα δεν είναι στις νέες κυκλοφορίες αλλά νομίζω ότι αξίζει να το αναφέρω για να τους μάθει περισσότερος κόσμος γιατί αξίζουν τα παιδιά. Μου αρέσει κιόλας ο χαρακτηριστικός τους old school ήχος σαν λάτρης της δεκαετίας του 80 με τα επικά τραγούδια και τις φανταστικές μπάντες που άφησαν εποχή και βοήθησαν πολλούς καινούριους καλλιτέχνες να βρουν τον δρόμο τους στην μουσική σκηνή. Αυτή είναι η δεύτερη ολοκληρωμένη τους στούντιο ηχογράφηση μετά το ομώνυμο album τους που κυκλοφόρησε στις 24 Μαρτίου του 2017 από την Frontiers Music.

Στην κατηγορία που βρίσκονται οι One Desire και τραγουδάνε υπάρχει μια πληθώρα από μπάντες από όλο τον κόσμο και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναδειχθεί κάποιο καινούριο ταλέντο. Τουλάχιστον στην δεκαετία του 80 είχαμε τις τρομερές φωνές στην ροκ μουσική που αμέσως καταλαβαίναμε ότι θα πάνε πολύ μπροστά. Ήταν και μια εποχή με τραγουδιστές έμπειρους από την συμμετοχή τους σε τεράστιες μπάντες που, ακολουθώντας solo καριέρα, έβγαζαν πολλούς και καλούς δίσκους τότε σε ωραία βινύλια.

Δεν μπορώ καν να συγκρίνω θρύλους της ροκ σκηνής με καινούρια παιδιά που προσπαθούν να αναδειχθούν στην δύσκολη σύγχρονη μουσική σκηνή. Τώρα που τα έχουμε ακούσει όλα είναι άθλος για κάποιον να πει κάτι το διαφορετικό, το καταλαβαίνω αυτό για αυτό και είμαι πιο επιεικής με τις καινούριες μπάντες εκτός κι αν αντιγράφουν γνωστούς αβέρτα. Όπως και να το κάνουμε Iron Maiden, Judas Priest, Accept, Candlemass, Manowar, Whitesnake αλλά και πάρα πολλές άλλες κλασικές μπάντες που δεν γίνεται να τις αναφέρω όλες γιατί θα χρειαστεί ολόκληρο βιβλίο για να γραφτούν όλοι δεν πρόκειται να ξαναβρεθούν τουλάχιστον με την μορφή που τους γνωρίσαμε τότε.

Καινούρια γκρουπ θα βγαίνουν συνέχεια και πολλοί μπορεί να είναι ποιοτικοί αλλά τα κλασικά δεν μπορεί με τίποτα να ξαναβγούν. Βλέπω μερικές μπάντες που πάνε να μιμηθούν τους Iron Maiden για παράδειγμα. Εντάξει να τους έχουν για πρότυπα αλλά δεν αντιγράφονται με τίποτα. Και βλέπω να παίζουν τα κλασικά τους τραγούδια στα album τους σαν covers και τα σκοτώνουν πραγματικά σαν να είναι καραόκι σε εφηβικό πάρτυ. Αν είναι δυνατόν τέτοια ιεροσυλία και μετά τι να τους βάλουμε σαν βαθμολογία αναρωτιέμαι.

Πολλοί θα ήθελαν να γίνουν σαν τον Bruce, τον Dio, τον Rob η και τον Udo, όπως και κοπέλες που θέλουν να γίνουν Joan Jett, Doro ή και Lita Ford. Δεν γίνονται αυτά, καλό είναι ο καθένας να προσπαθήσει να βρει το δικό του στυλ και να μην αντιγράφει τους θρύλους. Στο cd μας ξανά μετά την απαραίτητη στροφή για να μην ξεχνάμε και τους φίλους μας από την Φινλανδία. Μπορεί να μοιάζουν με αρκετά μεγάλα γκρουπ από το 80 ή και το 70 αλλά δεν αντιγράφουν. Εξάλλου αν κάποιος έχει επηρεαστεί από τους θρυλικούς Led Zeppelin μόνο θετικό το βρίσκω γιατί μου αρέσουν πολύ.

Αρκεί να μην βάλουν cover το επικό Stairway to Heaven και το σκοτώσουν. Το τραγούδι τους Through The Fire μου θύμισε την θρυλική βρετανική μπάντα. Σαν να παίζει ο τεράστιος Jimmy Page την κιθάρα αισθάνομαι. Και μόνο για αυτό συν 1 βαθμό στα παιδιά. Συνολικά θα βάλω ένα ωραίο 8/10 γιατί μου άρεσε το cd και παίζουν ακριβώς όπως πρέπει με σεβασμό στην δεκαετία του 80. Μπράβο τους και φυσικά συστήνεται στους φίλους της καλής μελωδικής ροκ μουσικής και στους λάτρεις των παλιών καλών ακουσμάτων βέβαια.

Το tracklist του πολύ καλού cd των One Desire είναι το ακόλουθο:

1. Shadowman
2. After You’re Gone
3. Down And Dirty
4. Godsent Extasy
5. Through The Fire
6. Heroes
7. Rio
8. Battlefield Of Love
9. Killer Queen
10. Only When I Breathe

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

André Linman / Φωνητικά, κιθάρα
Jimmy Westerlund / Κιθάρα, δεύτερα φωνητικά
Ossi Sivula / Ντραμς
Jonas Kuhlberg / Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 22 Μαίου του 2020 από την εταιρεία Frontiers Music

Είδος: Μελωδικό ροκ, AOR

Exit mobile version