LifeSteps.gr

Accept - Too Mean To Die review

Accept

Επιτέλους ήρθε η ώρα να αναφερθώ και στην αγαπημένη μου μπάντα, τους θρυλικούς Accept και την πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους με τον τίτλο Too Mean To Die. Δεν ξέρω πως είχε παραπέσει το cd και δεν το είχα δει νωρίτερα. Με τόσες νέες κυκλοφορίες που έρχονται σαν την βροχή χάνω και τις κυκλοφορίες από τις αγαπημένες μου μπάντες. Νομίζω ότι έχω σε μια άκρη και ένα ep από τους Insomnium που δεν έχω αναφερθεί. Στην συνέχεια ίσως αν προλάβω. Προς το παρόν έχουμε την κλασική μπάντα που μεγάλωσα μαζί της και μας δίνει ακόμα εξαιρετικά δείγματα καθαρόαιμου heavy metal λες και ο χρόνος δεν την έχει αγγίξει καθόλου.

Θυμάμαι τότε στα παλιά, το 1983 να ψάχνω στα τότε δισκάδικα να βρω τα Restless and Wild, Balls to the Wall και Breaker που είχαν κυκλοφορήσει μέχρι τότε. Δεν έβρισκα καθόλου τα βινύλια και τελικά τα πήρα και τα 3 σε κασέτες που χρησιμοποιούσαμε τότε στα ηχοσυστήματα της εποχής. Μετά φυσικά τα πήρα και στα βινύλια όταν βρήκα και τα 2 πρώτα τους, το ομώνυμο του 1979 και το I'm a Rebel του 1980. Τότε υπήρχαν κυκλοφορίες εξαιρετικών δημιουργημάτων από όλα τα είδη της μέταλ και θυμάμαι ξόδευα όλο το χαρτζιλίκι γιατί ήμουν και μικρός τότε σε ωραιότατα βινύλια με όμορφα εξώφυλλα.

Τους Accept μάλιστα δεν τους έβρισκα σε όλη την Αθήνα όταν τους έψαχνα και τους βρήκα σε κασέτες σε ένα μικρό μαγαζί στην Χαλκίδα όπου είχα πάει για τις καλοκαιρινές διακοπές μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς το 1983. Τους είχε και στην βιτρίνα από ότι θυμάμαι και μπήκα αμέσως και τα πήρα και τα 3. Μέχρι τότε δεν τους είχα ακούσει καθόλου. Το πρώτο που άκουσα ήταν το θρυλικό Restless and Wild με την φανταστική εισαγωγή και την χαρακτηριστική φωνή του Udo στην συνέχεια.

Βέβαια αυτό που μου έχει μείνει από την μπάντα τόσα χρόνια που την ακούω και ευτυχώς υπάρχει και σε αυτό το καινούριο cd είναι η μαγική κιθάρα του υπέροχου Wolf Hoffmann που πάντα παίζει τα χαρακτηριστικά του σόλο επηρεασμένος από μελωδίες και έργα της κλασικής μουσικής όπως για παράδειγμα στο φανταστικό Metal Heart που το έχω ακούσει χιλιάδες φορές χωρίς να το βαριέμαι. Και μόνο το σόλο του Wolf με κάνει να ανατριχιάζω. Σκέφτομαι τι έβγαζαν οι άνθρωποι τότε, τι επικά έργα ήταν αυτά. Αλλά και τώρα συνεχίζουν μια χαρά από ότι ακούω στο παρόν cd.

Δείχνουν μια εξαιρετική συνέπεια στον κλασικό τους ήχο και στα περίφημα σόλο του Wolf. Επίσης και οι στίχοι στο καινούριο αυτό δημιούργημα είναι πολύ πετυχημένοι. Ειδικά η φανταστική μπαλάντα με νόημα The Best Is Yet To Come είναι από τις αγαπημένες μου σε αυτό το cd. Όπως και τα Symphony Of Pain και το τελευταίο κομμάτι με τίτλο Samson And Delilah όπου ο Wolf δίνει ρέστα πάλι με τα γνωστά του σόλο. Και μόνο για αυτά τα κομμάτια αξίζουν το δεκάρι στην βαθμολόγηση. Εξάλλου πως θα μπορούσα να κρίνω διαφορετικά την αγαπημένη μου μπάντα.

Πραγματικά αν δεν μου άρεσε το cd θα προτιμούσα να μην το αναφέρω καθόλου παρά να μειώσω την προσπάθεια των παιδιών, ειδικά τον Wolf που κρατάει ζωντανή την μπάντα τόσα χρόνια και μας δίνει ακόμα εξαιρετικά δείγματα του αδιαμφισβήτητου ταλέντου του. Ένα 10/10 από μένα στα παιδιά και ένα μεγάλο ευχαριστώ φυσικά που τόσα χρόνια μου κρατούν ευχάριστη παρέα όσο κι αν αλλάζουν την σύνθεση της μπάντας. Ετοιμάζουμε και την συνέντευξη μαζί τους κι αυτό θα είναι το καλύτερο δώρο για εμάς τους μεγάλους φαν της μπάντας.

Το tracklist αυτού του πολύ καλού cd είναι το ακόλουθο:

1. Zombie Apocalypse
2. Too Mean to Die
3. Overnight Sensation
4. No Ones Master
5. The Undertaker
6. Sucks to Be You
7. Symphony of Pain
8. The Best is Yet to Come
9. How Do We Sleep
10. Not My Problem
11. Samson and Delilah

Η σύνθεση της μπάντας για το cd αυτό αποτελείται από τους εξής πολυτάλαντους μουσικούς:

Mark Tornillo - Φωνητικά
Wolf Hoffmann - Κιθάρα
Uwe Lulis - Κιθάρα
Philip Shouse - Κιθάρα
Martin Motnik - Μπάσο
Christopher Williams - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 29 Ιανουαρίου του 2021 από την εταιρεία Nuclear Blast Records.

Είδος: Heavy Metal

Exit mobile version