LifeSteps.gr

Judas Priest - Firepower review

Judas Priest

Άργησα κάποια χρόνια να παρουσιάσω τους θεούς του αληθινού μέταλ, τους Judas Priest φυσικά αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Δεν θα ανεχόμουν ποτέ να υπάρχουν καινούριοι ανύπαρκτοι και να μην έχω αναφερθεί σε θρύλους της μέταλ σκηνής που μεγάλωσα μαζί τους και φυσικά χάραξαν το δρόμο δίνοντας τα φώτα τους σε άπειρες καινούριες μπάντες που επηρεάστηκαν φανερά από το κλασικό μέταλ. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα μήπως βγάλουν κάτι πιο φρέσκο αλλά όταν μιλάμε για αυτούς ότι cd και να πιάσω είναι καυτό που λένε. Πάμε να δούμε κάποια πράγματα για την επική μπάντα αν και νομίζω τους ξέρουν όλοι οι αληθινοί φαν της μέταλ.

Η μπάντα ιδρύθηκε το 1969 στο Μπέρμπιγχαμ της Αγγλίας και όσο το σκέφτομαι λέω αμάν γεράσαμε. Πραγματικά είναι ένα μικρό θαύμα το ότι υπάρχουν μέχρι και σήμερα μετά από παραπάνω από 50 χρόνια. Μακάρι οι άνθρωποι να είναι καλά και να μας προσφέρουν τον κλασικό τους ήχο για άλλα τόσα χρόνια αν είναι δυνατόν. Μου αρέσει πολύ που οι κλασικές μπάντες παραμένουν πιστές στον δρόμο που χάραξαν δεκαετίες πριν. Ενώ οι πιο καινούριοι πελαγοδρομούν μέχρι να βρουν τα πατήματα τους οι παλιοί βετεράνοι της μέταλ σκηνής συνεχίζουν απτόητοι στην ίδια πορεία γεμίζοντας ενθουσιασμό εμάς τους φανς τους.

Αυτό το cd, το Firepower είναι η δέκατη όγδοη στούντιο κυκλοφορία τους γιατί έχουν και πολλά συλλεκτικές εκδόσεις και έχω χάσει το μέτρημα. Αν θυμάμαι καλά ξεκίνησα να τους ακούω στις αρχές το 1980 που είχαν ήδη βγάλει αρκετές κυκλοφορίες μέχρι τότε. Ναι τώρα το θυμήθηκα, ήταν το British Steel με το ωραίο εξώφυλλο και το Breaking the Law πρώτο τραγούδι στο βινύλιο που έχω ακόμη. Τα μισά τους album τα έχω ακόμη σε βινύλια και τα τελευταία σε cd εκδόσεις. Τίποτα δεν αντικαθιστά ένα ωραίο βινύλιο βέβαια.

Και στις ζωντανές εμφανίσεις τους είναι πολύ καλοί, δείγμα του πόσο καλοί μουσικοί είναι και εξαιρετικά έμπειροι φυσικά. Ειδικά ο Rob με την ξεχωριστή του φωνή ξεχωρίζει αμέσως. Απορώ μερικές φορές πως οι καινούριοι τραγουδιστές, άντρες κυρίως γιατί στις γυναίκες υπάρχει πολύ ταλέντο και ξεχωριστές φωνές, δεν φτάνουν ούτε στα μισά τους παλιούς τιτάνες της μέταλ σκηνής. Ακόμα και τα αδιάφορα τραγούδια που σπάνια βγάζουν, επειδή έχουν την εμπειρία να ξεχωρίζουν το καλό από το κακό άκουσμα, ξεχειλίζουν από ποιότητα.

Ειδικά μερικές μπάντες που τους μιμούνται και έχω ακούσει τελευταία απορώ πως βγάζουν τέτοια αδιάφορα έργα προσποιούμενοι ότι είναι οι νέοι Judas Priest ή Iron Maiden για παράδειγμα. Να, άκουσα μια μπάντα του thrash που ακούγονταν σαν τους παλιούς βέβαια Metallica και συγκεκριμένα το θρυλικό Master of Puppets έπος. Λέω τι κάνουν τώρα αυτοί εδώ, τι βαθμό να βάλω σε κακή αντιγραφή κλασικού έργου. Τους προσπέρασα στα γρήγορα και συνεχίζω μόνο με αξιόλογα έργα που αξίζουν την προσοχή όλων των φίλων της αληθινής μέταλ μουσικής.

Εδώ σε αυτό το cd παρόλο που δεν είναι το καλύτερο της μπάντας και μόνο ότι ακούω θρύλους μου αρκεί να βάλω ένα 9/10. Το κλασικό heavy metal που αγαπήσαμε στην δεκαετία του 80 είναι εδώ χωρίς να έχει αναμιχθεί με άλλα περίεργα στοιχεία που πολλοί βάζουν στις δημιουργίες τους και καταφέρνουν να χαλάσουν την εικόνα τους μετά από χρόνια. Οι θρυλικοί Judas Priest συνεχίζουν δυνατοί να διδάσκουν στους νεότερους μουσικούς πως πρέπει να παίζεται τα αυθεντικό μέταλ για να αρέσει στο κοινό που διψάει για ωραία μουσική.

Το tracklist αυτού του υπέροχου cd από τους θρυλικούς Judas Priest είναι το ακόλουθο:

01. Firepower
02. Lightning Strike
03. Evil Never Dies
04. Never The Heroes
05. Necromancer
06. Children of the Sun
07. Guardians
08. Rising From Ruins
09. Flame Thrower
10. Spectre
11. Traitors Gate
12. No Surrender
13. Lone Wolf
14. Sea of Red

Rob Halford – vocals
Glenn Tipton – guitar
Richie Faulkner – guitar
Ian Hill – bass guitar
Scott Travis – drums

Το cd κυκλοφόρησε στις 9 Μαρτίου του 2018 από την εταιρεία Epic Records.

Είδος: Heavy Metal

Exit mobile version