LifeSteps.gr

Power Paladin - With The Magic Of Windfyre Steel review

Power Paladin

Δεν θυμάμαι μέχρι τώρα να έχω παρουσιάσει μια μπάντα από την Ισλανδία να όμως που ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τους Power Paladin που όπως καταλαβαίνουμε και από το όνομα τους παίζουν συμφωνικό power metal που μοιάζει με αρκετά που έχω κάνει review και έχω στα αγαπημένα μου cd όπως τους Gloryhammer για παράδειγμα. Μοιάζουν αλλά δεν αντιγράφουν οπότε περνάνε το τεστ για να τους μελετήσω προσεκτικότερα. Ας δούμε πρώτα κάποια πράγματα για την μπάντα για να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Τώρα που το έχω ακούσει το cd για 4 φορές ολόκληρο σχημάτισα και την εικόνα από τις επιρροές που έχουν οι αγαπητοί μας φίλοι από την Ισλανδία και τους έδειξαν τον δρόμο στην δική τους προσπάθεια στον δύσκολο χώρο του συμφωνικού power metal. Βέβαια κάτι τέτοιο αποτελεί αντιγραφή αλλά τα παιδιά το κάνουν με σεβασμό στις μεγάλες μπάντες του παρελθόντος όπως οι Helloween για παράδειγμα. Τώρα που ακούω και το επικό Keeper of the Seven Keys part 1 για να δω πιο τους επηρέασε περισσότερο βλέπω καθαρά την επιρροή των Γερμανών θρύλων στην πορεία των Power Paladin.

Οι οποίοι Power Paladin ιδρύθηκαν το 2017 και το cd αυτό With The Magic Of Windfyre Steel είναι η πρώτη τους ολοκληρωμένη στούντιο δουλειά. Πρέπει τα παιδιά να μεγάλωσαν σαν και εμένα έχοντας στο δωμάτιο τους την αφίσα των Helloween και τους Kai Hansen και Michael Kiske βέβαια. Φυσικά τέτοιους θρύλους δεν τους φτάνεις με τίποτα αλλά οι Power Paladin βάζοντας και την δική τους πινελιά κατάφεραν να φτιάξουν ένα πολύ καλό cd για την σημερινή εποχή με τις τόσες μπάντες του είδους να πελαγοδρομούν.

Να τώρα ακούω και το Future World από τους θρύλους φυσικά. 35 χρόνια το ακούω συνέχεια. Τι βγάζανε οι άνθρωποι τότε και τι βγαίνουν τώρα σκέφτομαι. Για αυτό μένουν και στην ιστορία οι θρυλικές μπάντες και τους καινούριους τους τρώει το σκοτάδι μόλις σβήσουν τα φώτα. Ευτυχώς οι Ισλανδοί φίλοι μας δεν βγάλανε σε cover κάποιο κλασικό κομμάτι γιατί δεν γίνεται να φτάσουν τους επικούς Helloween με τίποτα. Πάντως είναι καλή μπάντα οι Power Paladin γιατί ναι μεν έχουν πάρει τις επιρροές από γίγαντες του χώρου αλλά κρατάνε και το δικό τους στυλ που για την εποχή είναι δύσκολο να γίνει.

Θα περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία να δω πως θα εξελιχθούν στην δεύτερη ηχογράφηση τους πριν βγάλω τελικά συμπεράσματα. Το cd τους αυτό είναι πολύ καλό αν το δω ανεξάρτητα σε ποιούς μοιάζει και σίγουρα στα καλύτερα του είδους για τα τελευταία 2-3 χρόνια τουλάχιστον. Τους βάζω στο ίδιο επίπεδο με τους Βρετανούς Gloryhammer και τους Twilight Force από την Σουηδία για παράδειγμα. Όχι φυσικά με τους Rhapsody και τους Hammerfall γιατί είναι θρυλικές μπάντες με πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ τους και εκατομμύρια οπαδούς, και εγώ μέσα φυσικά, γιατί και από αυτούς έχουν επηρεαστεί αρκετά.

Σε τελική ανάλυση θα βάλω στα παιδιά των Power Paladin ένα ωραίο 9/10 γιατί και μου άρεσε το With The Magic Of Windfyre Steel αλλά και μου θύμισε τα ασυναγώνιστα Keeper of the Seven Keys όπως και το Holy Thunderforce των τεράστιων Rhapsody. Μακάρι να συνεχίσουν γεροί και δυνατοί γιατί η αληθινή μέταλ τους έχει ανάγκη και το είδος έχει αρκετό ανταγωνισμό και χρειάζεται νέους ταλαντούχους μουσικούς με σωστές επιρροές.

Το tracklist αυτού του πολύ ενδιαφέροντος cd είναι το ακόλουθο:

1. Kraven the Hunter
2. Righteous Fury
3. Evermore
4. Dark Crystal
5. Way of Kings
6. Ride the Distant Storm
7. Creatures of the Night
8. Into the Forbidden Forest
9. There Can Be Only One

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Atli Guðlaugsson - Φωνητικά
Kristleifur Þorsteinsson - Μπάσο
Einar Karl Júlíusson - Ντραμς
Bjarni Þór Jóhannsson - Κιθάρα
Ingi Þórisson - Κιθάρα
Bjarni Egill Ögmundsson - Πλήκτρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 7 Ιανουαρίου του 2022 από την εταιρεία Atomic Fire Records.

Είδος: Συμφωνικό power metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι λίγο παραπάνω από 51 λεπτά.

Exit mobile version