LifeSteps.gr

Preludium Fury - Battle of the Defender review

Preludium Fury

Ψάχνοντας να βρω κάτι πρόσφατο να παρουσιάσω μετά από τους πολύ καλούς Power Paladin από την Ισλανδία έπεσε το μάτι μου στο Battle of the Defender cd των Preludium Fury από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε οπότε λέω εντάξει είμαστε ας το δούμε αναλυτικότερα. Εδώ κοιτώντας να βρω κάποια στοιχεία για την μπάντα το μόνο που βρήκα είναι ότι έχουν ιδρυθεί το 2000 και αυτό είναι το έκτο τους cd.

Μου κάνει πραγματικά εντύπωση πως μια μπάντα μετά από 22 χρόνια και 6 κυκλοφορίες δεν δίνει σημασία στην προβολή της τουλάχιστον στα social media που χρησιμοποιούμε όλοι μας πια. Εντάξει είναι σε ανεξάρτητη εταιρεία αλλά δεν βάλανε έναν άνθρωπο να προωθήσει την δουλειά τους. Δεν πιστεύω ότι έχουν την μουσική για πλάκα και δεν τους νοιάζει το αποτέλεσμα, ίσως θα πρέπει να τους ρωτήσουμε να μας πουν οι ίδιοι σε μια συνέντευξη στο μέλλον.

Προς το παρόν θα αρκεστώ στα ελάχιστα στοιχεία που βρήκα και στο ακουστικό αποτέλεσμα του cd τους που είναι και το πιο βασικό γιατί, ότι και να λένε για αυτούς, αν δεν πάρουμε γεύση τι παίζει δεν γίνεται δουλειά. Το πρώτο πράγμα που διαβάζω γιατί έχει μεγάλη σημασία είναι από που επηρεάστηκαν, ποιές μπάντες τους έδωσαν έμπνευση να ξεκινήσουν το ταξίδι τους. Βλέπω Manowar, Power Quest, Dragonforce και Gloryhammer στις βασικές επιρροές.

Σκέφτομαι α ωραία θα ακούσουμε πολύ καλό αποτέλεσμα αφού συνδυαστεί σωστά το αγγλικό power metal με την επικότητα των θρυλικών Manowar. Ξεκινάω λοιπόν το cd να δω σε τι μοιάζουν περισσότερο. Από το πρώτο τραγούδι δεν φάνηκαν και πολλά, στο δεύτερο υπάρχει κάποια μικρή ομοιότητα με τους Dragonforce. Οι στίχοι περιέχουν όλα όσα περιμένει κανείς από fantasy metal, βασιλιάδες, μυθικά τέρατα και τα λοιπά. Το καλό είναι ότι διατηρούν το δικό τους στυλ σε αντίθεση με τους προηγούμενους που γέρναν αρκετά προς Helloween μεριά.

Εδώ τα παιδιά παίζουν το δικό τους στυλ του power metal με έμφαση στην μελωδία και, όπου χρειάζεται, επιταχύνουν και λίγο τον ρυθμό σε στυλ Dragonforce. Ουσιαστικά την μπάντα την κρατάνε οι δύο ταλαντούχοι μουσικοί, ο Jason και ο Eric που τα κάνουν όλα και περιστασιακά τους βοηθούν και οι υπόλοιποι. Έχουν ποικιλία στις συνθέσεις τους για να μην βαριέται και ο ακροατής. Έχουν και τα πιο αργά κομμάτια, έχουν και γρήγορα για να ικανοποιηθούν όλοι.

Πάντως αυτό που κρατάω από το cd είναι ότι είναι μοναδικό, δεν προσπαθεί να μιμηθεί κανέναν, έχει κάποιες εμφανείς επιρροές αλλά στο δικό τους ρυθμό βαδίζουν πολύ επιτυχημένα. Είναι και μια κατηγορία αυτή, το fantasy metal, που μου αρέσει και έχω πολλά cd στα αγαπημένα οπότε ήταν λογικό να μου αρέσει το δημιούργημα των φίλων μας. Το μόνο που ελπίζω για το μέλλον είναι να βρουν καλύτερη εκπροσώπηση γιατί έχουν το ταλέντο να προχωρήσουν.

Επίσης η κοπέλα που τραγουδάει στα τρία τραγούδια που συμμετέχει δίνει μια άλλη διάσταση τελείως διαφορετική στην μπάντα. Δεν ξέρω αν θα την έχουν μόνιμα στο μέλλον αλλά είναι πολύ αξιόλογη η ερμηνεία της στα λίγα τραγούδια που την άκουσα. Να βάλω και ένα ωραίο 8/10 στα παιδιά με την ευχή το επόμενο cd να είναι από μεγάλη εταιρεία για να απολαύσουμε ποιοτικότερη παραγωγή. Μπράβο τους πάντως, τα πήγαν πολύ καλά.

01. Spells Attack (04:20)

02. Guardian of Everlaste (05:05)

03. Nightmare Creatures (04:57)

04. Giant Terror (04:49)

05. Andromache's Dream (με την συμμετοχή της Ema Letić) (04:13)

06. Save Our Galaxy (04:11)

07. Battle of the Defender (04:23)

08. 80's Sci-Fi Invasion (με την συμμετοχή του Berzan Önen) (03:58)

09. Tavern of Triton (με την συμμετοχή της Ema Letić) (03:15)

10. Ultra Deathkill Patrol (01:43)

11. Lyran Wars (με την συμμετοχή της Ema Letić) (06:27)

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας σύμφωνα με τα λίγα στοιχεία που συγκέντρωσα αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Jason Hall ( Όλα τα όργανα, στιχουργός, φωνητικά)
Eric Johansson ( στιχουργός, φωνητικά)
Berzan Önen ( Φωνητικά, μελωδίες )
Ema Letic ( Φωνητικά, μελωδίες )

Το cd κυκλοφόρησε στις 27 Ιανουαρίου του 2022 από ανεξάρτητη εταιρεία.

Είδος: Συμφωνικό power metal, heavy metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι 47 λεπτά.

Exit mobile version