LifeSteps.gr

Eye of Melian - Legends of Light review (2022)

Eye of Melian

Μόλις είδα τον τίτλο του νέου αυτού project με το όνομα Eye of Melian η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα τι να περιμένω. Μόλις όμως διάβασα στα credits ότι πίσω από το όλο εγχείρημα βρίσκεται ο πολύ ταλαντούχος και υπέροχος μαέστρος Martijn Westerholt τον οποίο έχω σε μεγάλη εκτίμηση από την εποχή που ήταν ακόμη στους μεγάλους Within Temptation και μάλιστα στις 2 καλύτερες για μένα κυκλοφορίες τους, το Enter και φυσικά το Mother Earth κατάλαβα ότι θα πρόκειται για άλλο ένα αριστουργηματικό έργο όπως έχω συνηθίσει τόσα χρόνια που ακούω και τους Delain που βρίσκονται στις αγαπημένες μου συμφωνικές μπάντες.

Το ένα cd είναι καλύτερο από το προηγούμενο που βάζω. Έχει φτάσει η ποιότητα σε τόσο υψηλά επίπεδα που δεν ξέρω ποιό να διαλέξω για επόμενο για να μην χαλάσει η διάθεση από κάτι τόσο όμορφο σαν αυτό που ακούω τώρα και είναι φυσικά το Legends of Light. Πρέπει να το έχω ακούσει καμμιά 10αριά φορές μέχρι τώρα σίγουρα. Είναι τόσο ονειρικό και αιθέριο που δεν θέλω να τελειώνει ποτέ. Βέβαια δεν είναι μέταλ αλλά αυτό δεν έχει σημασία για μένα που τα ακούω όλα και μου αρέσουν διαφορετικά είδη μουσικής εκτός φυσικά από κάποια mainstream συγκεκριμένα.

Ειδικά η folk και συγκεκριμένα η κέλτικη μουσική είναι μέσα στις αγαπημένες μου και ακούγοντας το cd αυτό μου έρχονται στο νου εικόνες από παλιές εποχές που άκουγα την Enya, τους Clannad και άλλα όμορφα ιρλανδικά επί το πλείστον συγκροτήματα. Όπως και τους Blackmore's Night του θρυλικού κιθαρίστα Ritchie Blackmore και της συζύγου του Candice Night. Έχει φτιάξει ο αγαπητός Martijn ένα ονειρικό project απόλυτης ποιότητας με την συμμετοχή της Φινλανδής Johanna Kurkela, εξαιρετικής τραγουδίστριας και σύζυγος του μεγάλου μαέστρου Tuomas Holopainen.

Μαζί οι 2 τους φτιάξανε αυτό το εξαιρετικό project που δεν πρέπει να χάσει κανείς φίλος της ποιοτικής μουσικής, όχι απαραίτητα του μέταλ γιατί δεν είναι τέτοιο. Στο όλο εγχείρημα παίξανε τον δικό τους ρόλο και η Robin La Joy όπως και ο Mikko P. Mustonen, να μην τους ξεχάσουμε γιατί είναι ένα super project από 4 άτομα με την συμμετοχή φυσικά και κάποιων εκλεκτών μουσικών που βάλανε το λιθαράκι τους στο όλο αριστούργημα.

Είμαι σίγουρος ότι το cd θα μπει στα καλύτερα της χρονιάς ανεξαρτήτως μουσικής γιατί αυτό συγκρίνεται μόνο με ροκ όπερες σαν το χτεσινό που άκουσα του θρυλικού Arjen Lucassen. Είναι ονειρικό και αξεπέραστο που δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί απλώς το βάζετε στο σύστημα και κλείνετε τα μάτια για να απολαύσετε την μελωδία.

Σαν βαθμολογία οτιδήποτε κάτω από 10 είναι αδύνατον να βάλω σε τέτοιας ποιότητας έργο. Οπότε 10/10 και εύχομαι στον Martijn να έχει πάντα τέτοια έμπνευση ώστε να μας προσφέρει ανάλογης ποιότητας δημιουργίες, ελπίζω και σε κάτι ανάλογο με τους Delain που αγαπάμε φυσικά και περιμένω την νέα δουλειά να ακούσω με ανυπομονησία. Έως τότε θα ακούω το cd αυτό σαν ονειρική συντροφιά όταν θέλω να ηρεμήσω. Μπράβο στον  Martijn και πάντα επιτυχίες εύχομαι και ας κρατήσει την Johanna με την φανταστική φωνή και για τους Delain αν δεν έχει ήδη βρει κάποια άλλη τραγουδίστρια.

Το tracklist αυτού του φανταστικού project είναι το ακόλουθο:

1.Doorway of Night 04:21
2.Vita Nova 06:33
3.The Homesong's Call 05:30
4.Under the Grey Sky 04:09
5.The Bell 04:30
6.Everstrong 04:55
7.Wings of the Dawn 04:25
8.Adrift in Eternity 04:03
9.Light (με την συμμετοχή της Leah) 04:43
10.Rainfall 06:22
11.Ainiaan (Adrift in Eternity - Φινλανδική έκδοση) - μπόνους τραγούδι 04:02
12.Light (εναλλακτικό τέλος) - μπόνους τραγούδι 07:07

Το υπέροχο project με το όνομα Eye of Melian αποτελείται από τους εξής πολυτάλαντους μουσικούς:

Martijn Westerholt: Στιχουργός, παραγωγός, πλήκτρα, δεύτερα φωνητικά
Johanna Kurkela: Φωνητικά, στίχους
Robin La Joy: Στίχους, δεύτερα φωνητικά
Mikko P. Mustonen: Ενορχηστρώσεις, συμπαραγωγός

Με εκλεκτούς καλεσμένους τους ακόλουθους μουσικούς:
Troy Donockley: Διάφορα πνευστά και σφυρίχτρες
Leah: Φωνητικά
Shir-Ran Yinon: Βιολιά και βιόλες

Το cd κυκλοφόρησε στις 21 Ιουνίου του 2022 από τους ίδιους σαν ανεξάρτητη παραγωγή.

Είδος: Συμφωνικό / νέο κλασικό

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 61 λεπτά.

Exit mobile version