LifeSteps.gr

Celestial Season - Mysterium I review

Celestial Season

*

Οι Celestial Season είναι μια μπάντα από την Ολλανδία και παρόλο που έχει ιδρυθεί το 1991 δεν τους είχα ακούσει μέχρι τώρα καθόλου. Λάθος βέβαια γιατί είναι το καλό doom που πάντα ψάχνω και δεν βρίσκω εύκολα. Για την ακρίβεια είναι ένας συνδυασμός παλιού στυλ doom με funeral doom που ακούω συχνά τελευταία. Είναι επηρεασμένοι από την βρετανική σχολή του αργού ατμοσφαιρικού και μελωδικού doom σε στυλ My Dying Bride, Paradise Lost και Anathema.

Αυτή είναι η έβδομη στούντιο ηχογράφηση τους όλα αυτά τα χρόνια γιατί ουσιαστικά ξαναγεννήθηκαν μετά το 2011, μετά από αρκετά χρόνια που δεν ήταν ενεργοί. Αυτό το cd, το Mysterium I, είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας που ανακοίνωσαν ότι θα βγάλουν μέχρι το τέλος του 2023. Μπήκαν δυναμικά στην νέα δεκαετία από ότι βλέπω και το αξίζουν γιατί είναι πολύ καλοί για το είδος. Τέσσερις κυκλοφορίες σε 3 χρόνια είναι πολύ καλό σημάδι ότι έχουν επανέλθει με όρεξη για δουλειά και μπόλικες ωραίες ελπίζω συνθέσεις.

Δεν έχω ακούσει τα πρώτα τους cd όταν ξεκίνησαν για να έχω άποψη πως εξελίχθηκε ο ήχος τους γιατί διάβασα ότι επέστρεψαν στον αρχικό τους μετά από κάποιους πειραματισμούς σε stoner rock. Αν ήταν έτσι από την αρχή τότε καλώς έκαναν και γύρισαν στο κλασικό doom. Ουσιαστικά η μπάντα είχε διαλυθεί για μια δεκαετία αλλά και μετά που επανενώθηκαν αφήνουν διαστήματα που δεν είναι πολύ ενεργοί όπως μετά το 2015 έως το 2020.

Άλλο πάλι χαρακτηριστικό είναι ότι παίζουν σε τοπικά φεστιβάλ της Ολλανδίας και έτσι είναι απίθανο να τους μάθει ο πολύς κόσμος. Ελπίζω τώρα που θα είναι πολύ παραγωγικοί να κάνουν το μεγάλο βήμα να συμμετάσχουν και σε γνωστά events ανά τον κόσμο για να γίνει γνωστή η μουσική τους και να πιάσει τόπο ο κόπος τους πάνω από όλα. Εδώ παίζουν σε γνωστά φεστιβάλ κάτι απίθανοι τύποι και θα μένουν εκτός ωραίες μπάντες σαν τους Celestial Season;.

Όπως έχω τονίσει και σε άλλο άρθρο το μεγαλύτερο ρόλο στην προώθηση μιας μπάντας τον έχει η εταιρεία τους. Οι ίδιοι μπορεί να είναι πολύ παραγωγικοί και ταλαντούχοι και να τους καίει αν δεν έχουν τον σωστό ατζέντη να τους κλείνει τα events. Δεν μπορώ να βλέπω ταλαντούχες μπάντες να χάνονται και να επιβιώνουν κάτι σαπάκια επειδή τους προωθούν τα μέσα και η εταιρεία τους. Και ειδικά στο doom που δεν υπάρχει και σε αφθονία εκεί έξω και οι φανς σαν κι εμένα είναι πολλοί και διψασμένοι.

Και δεν είναι και καμμιά μπάντα από απίθανη χώρα που βέβαια και αυτή θα χρειαζόταν βοήθεια, αλλά από την μεγάλη σχολή του μέταλ, την ολλανδική, μου φαίνεται περίεργο. Στο τέλος θα ανοίξω μια εταιρεία και θα πάρω τις μπάντες που είναι στην αφάνεια να τις αναδείξω όσο μπορώ. Εκτός αν οι ίδιοι επιλέγουν να μην κάνουν το επόμενο βήμα αλλά αμφιβάλλω για αυτό.

Σαν επίλογο θα βάλω και μια καλή βαθμολογία στα παιδιά γιατί πράγματι μου άρεσε το cd τους και σαν φαν της παλιάς βρετανικής σχολής του doom δεν ήταν δυνατόν να μην μου κάνει κλικ. Ένα 9/10 νομίζω το αξίζουν οι φίλοι μας από την Ολλανδία. Ελπίζω να τα πάνε ακόμα καλύτερα στο δεύτερο και τρίτο μέρος της τριλογίας του δημιουργήματός τους, Mysterium. Φυσικά συστήνεται το cd στους φανς του ωραίου ατμοσφαιρικού και μελωδικού doom.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Black Water Mirrors
2. The Golden Light of Late Day
3. Sundown Transcends Us
4. The Glorious Summer
5. Endgame
6. All That Is Known
7. Mysterium

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Lucas van Slegtenhorst - Μπάσο
Jason Köhnen - Ντραμς, διάφορα όργανα
Stefan Ruiters - Φωνητικά
Olly Smit - Κιθάρα
Pim van Zanen - Κιθάρα
Jiska ter Bals - Βιολί
Elianne Anemaat - Τσέλο

Το cd κυκλοφόρησε στις 25 Απριλίου του 2022 από την εταιρεία Burning World Records.

Είδος: Doom / Death metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 40 λεπτά.

Το cd μπορείτε να το πάρετε από εδώ.

Exit mobile version