LifeSteps.gr

Trollfest - Flamingo Overlord review

Trollfest

Σκέφτηκα να κάνω και κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα cd και έτσι βρήκα τους Νορβηγούς Trollfest που είναι από τις λίγες μπάντες που πραγματικά προσφέρουν χαρά και χιούμορ στον κόσμο που το έχει απόλυτη ανάγκη στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Το Flamingo Overlord που θα μελετήσουμε είναι η ένατη στούντιο ηχογράφηση της μπάντας που έχει δημιουργηθεί από το 2003 από τους John Espen Sagstad (Mr.Seidel) and Jostein Austvik (Trollmannen).

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν τους ακούω στα χιουμοριστικά και χαρούμενα τραγούδια τους είναι ότι έχουν το ίδιο στυλ με τους αγαπημένους μου Alestorm με το αστείρευτο βρετανικό χιούμορ που πολλοί τους παρεξηγούν γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό και δεν τους παίρνεις στα σοβαρά. Όταν θέλεις να διασκεδάσεις ακούς κάτι παρόμοιο με τους φίλους μας από την Νορβηγία. Με την ενέργεια και τον ξέφρενο ρυθμό σε κάνουν να θέλεις να χορέψεις και να πιείς σαν να είσαι σε ταβέρνα η σε κάποια pub.

Αυτή είναι η μουσική και έτσι πρέπει να την βλέπουμε αν θέλουμε να μας διασκεδάζει. Ανάλογα το κέφι μας ακούμε και το cd ειδικά για την περίσταση. Εδώ τα παιδιά όπως και οι Alestorm αλλά και οι Korpiklaani από την Φινλανδία απευθύνονται σε κοινό που θέλει να ξεσκάσει έστω και λίγο από τα προβλήματα του. Αν τους πάρουμε στα σοβαρά και προσπαθήσουμε να τους συγκρίνουμε με άλλα είδη το χάσαμε το παιχνίδι. Πολλοί το κάνουν το λάθος και τους συγκρίνουν με μπάντες που παίζουν άλλα είδη και τους βάζουν χαμηλή βαθμολογία επειδή δεν αντιλαμβάνονται το χιούμορ.

Τουλάχιστον σε μένα που μου αρέσει και το διαφορετικό στην μουσική τα ακούω ευχάριστα και τα κρίνω ανάλογα όχι με βάση τι άκουγα πιο πριν. Έχουν πλάκα που σατυρίζουν αρκετά πράγματα μέσα από τα κομμάτια τους, οι ίδιοι έχουν πει ότι βλέπουν την μουσική τους σαν ένα είδος μέταλ από τα Βαλκάνια. Μάλλον θα εννοούν ότι εμείς εδώ στην γειτονιά μας ξέρουμε πως να διασκεδάσουμε σε αντίθεση με τους ψυχρούς λαούς του βορρά. Χρησιμοποιούν και μπουζούκι σε κάποιες από τις συνθέσεις τους για να έρθουν πιο κοντά στο γλέντι που θέλουν να φτιάξουν.

Για να πω την αλήθεια μόλις το είχα ακούσει το cd για πρώτη φορά όταν κυκλοφόρησε το θεώρησα πολύ troll για να το παρουσιάσω αλλά αυτό συνέβη πριν την έλευση των Alestorm όπου αντιλήφθηκα ότι υπάρχει και το χιούμορ και πρέπει να το προωθούμε σαν κάτι διαφορετικό. Εξάλλου τους ακούω συχνά όπως και τους Korpiklaani όταν ψάχνω για το διαφορετικό μετά από κάποιο βαρύ doom και είναι πολλά τελευταία και ειδικά τα funeral που μερικές φορές δεν αντέχονται ολόκληρα.

Για αυτό το Flamingo Overlord όπως και το Seventh Rum of a Seventh Rum των Alestorm είναι ότι χρειαζόμαστε μετά από κάτι το βαρύ η και αδιάφορο. Μας φτιάχνει το κέφι με τον ωραίο χαβαλέ του και συνεχίζουμε απτόητοι παρακάτω. Χρειάζονται και αυτές οι διαφορετικές πινελιές χιούμορ στην μουσική μας απόλαυση για μεγαλύτερη ποικιλία. Και μόνο που σκέφτομαι πως βρήκαν τα φλαμίνγκο να τρολάρουν με την καλή έννοια πάντοτε με πιάνει το γέλιο. Ωραίοι τύποι οι φίλοι μας οι Νορβηγοί.

Για αυτό και θα βάλω ένα 9/10 στο ξεχωριστό cd τους και μακάρι να βλέπουμε περισσότερα χιουμοριστικά albums στο μέλλον και από άλλες μπάντες για να δίνουμε λίγο φως στην ζωή μας όταν το έχουμε ανάγκη.

Το tracklist αυτού του πολύ χιουμοριστικού cd είναι το ακόλουθο:

01.Dance Like a Pink Flamingo
02.All Drinks on Me
03.Flamongous
04.Twenty Miles an Hour
05.The Flamingorilla
06.Flamingo Libre
07.Piña Colada
08.Rule the Country
09.The Way You Earn Your Drinks
10.Overlords Have Feelings
11.Bob Venke

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Jostein "Trollmannen" Austvik – Φωνητικά
John "Mr. Seidel" Sagstad – Κιθάρα
Eirik "Trollbank" Renton – Ντραμς, μπουζούκι
Dag "Drekka Dag" Stiberg – Σαξόφωνο
Øyvind "Lodd Bolt" Johannesen – Μπάσο
Kai "Fjernkontrollet" Renton – Ακορντεόν, πλήκτρα
Fabian "Fabio Grimdrap" Jiru – Κιθάρα
Bjørn "Kjellkjé" Rønnow – Ντραμς​

Το cd κυκλοφόρησε στις 27 Μαίου του 2022 από την εταιρεία Napalm Records.

Είδος: Folk metal

Μπορείτε να αγοράσετε το cd απευθείας από την εταιρεία τους εδώ.

Exit mobile version