LifeSteps.gr

Κάρλος Κορμπεράν: Το who is who του νέου προπονητή του Ολυμπιακού

Κορμπεράν

Η διοίκηση του Ολυμπιακού, μετά την εξευτελιστική ήττα της λαοφιλούς ομάδας του Πειραιά από την ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα με 0-4 εντός έδρας, ήρε (έστω και καθυστερημένα) την εμπιστοσύνη της στον Πόρτογάλο Πέδρο Μάρτινς, που ήταν μέχρι πρότινος στον πάγκο των ερυθρολεύκων, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί απ' τον τέως προπονητή της Χάντερσφιλντ, Κάρλος Κορμπεράν. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε το ποιόν του νέου προπονητή των ερυθρολεύκων, ο οποίος έχει σκοπό να ξαναφέρει τον Θρύλο στις επιτυχίες και στις καλές του ευρωπαϊκές και όχι μόνο βραδιές.


Ο 39χρονος Ισπανός κόουτς είχε πάθος για την προπονητική από μικρός, καθώς κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στα 23 έτη της ζωής του, αγώνιζόμενος τότε με την Β' ομάδα της Βαλένθια, με το πρώτο του ποδοσφαιρικό επίτευγμα σε τεχνικό επιτελείο κάποιου συλλόγου ήταν έξι χρόνια αργότερα, καθώς με την Αλ Ιτιχάντ του Ραούλ Κανέντα, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του ασιατικού Τσάμπιονς Λίγκ. Μαζί με τον Κανέντα, έφτασαν με τα χρώματα της Αλ Νασρ στον τελικό του Κυπέλλου Σαουδικής Αραβίας το 2014.

Η προπονητική καριέρα του Κορμπεράν ως κύριου προπονητή κάποιας ομάδας, άρχισε άπο την Κύπρο τον Νοέμβριο του 2016, όπου προπόνησε την Δόξα Κατωκοπίας, στην οποία έμεινε μόνο για δύο μήνες, ενώ στην συνέχεια αποκτήθηκε απ' τον Ερμή Αραδίππου, με τον οποίο έφτασε στην έβδομη θέση της σεζόν 2016-17 στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Την επόμενη σεζόν προπόνησε την Β' ομάδα της Λιντς, με τον Μαρσέλο Μπιέλσα, που ήταν από το καλοκαίρι του 2018 προπονητής της κύριας ομάδας, να γοητεύεται από το προπονητικό στυλ του Ισπανού με αποτέλεσμα να τον εμπιστευθεί ως βοηθό του.

Κορμπεράν και Μπιέλσα οδήγησαν την Λίντς τη σεζόν 2019-2020 να κατακτήσει το σκληροτράχηλο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ, και ως εκ τούτου "τα παγώνια" να αγωνιστούν στην Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 2004. Οι δύο κόουτς αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους την επόμενη σεζόν, καθώς η Χάντερσφιλντ έκανε πρόταση συνεργασίας στον Κορμπεράν, ο οποίος την αποδέχτηκε, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να γίνει κάτοικος της ομώνυμης πόλης και συνάμα προπονητής της τοπικής ομάδας.

Στην πρώτη του σεζόν με την Χάντερσφιλντ, τερμάτισε στην 20η θέση της Τσάμπιονσιπ, δύο θέσεις πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, όμως την επόμενη σεζόν έφτασε μία ανάσα από την άνοδο στην Πρέμιερ Λίγκ, φέρνοντας την αρχικά στην τρίτη θέση της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας της Αγγλίας με αποτέλεσμα να συμμετάσχει στα σχετικά πλέι οφς. Αφού αρχικά απέκλεισε την έκτη Λούτον με μία ισοπαλία εκτός έδρας και μία νίκη στο Χάντερσφιλντ, έφτασε στον τελικό των πλέι οφς ανόδου στο Γουέμπλει, απέναντι στην Νότιγχαμ Φόρεστ, που ανήκει στον προέδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Εκεί οι κόκκινοι του Νότιγχαμ πήραν την άνοδο στην Πρέμιερ Λίγκ με το 1-0 απέναντι στην Χάντερσφιλντ του Κορμπεράν, ο οποίος παραιτήθηκε από τον πάγκο των "Τεριέ" λίγες μέρες αργότερα. Όμως οι αρνητικές συγκυρίες στον Ολυμπιακό, όπως οι λάθος επιλογές και το πεσμένο προπονητικό στύλ του Πέδρο Μάρτινς εδώ και αρκετούς μήνες, η μη αναμενόμενη εικόνα του Ολυμπιακού στα φιλικά προετοιμασίας και ο αναπάντεχος αποκλεισμός από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μακάμπι Χάιφα, έφεραν τον Κορμπεράν, που ήταν στο στόχαστρο των Πειραιωτών, να προπονεί από δω και στο εξής τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής των ερυθρόλευκων, ο Κορμπεράν ανέφερε πως είναι έτοιμος να προπονήσει τους παίκτες του Ολυμπιακού και να τους προετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται, δίχως να χάσει χρόνο, για τα ματς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, στα πλαίσια του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Κάρλος Κορμπεράν, έχει ως στόχο να βελτιώσει την εικόνα του Ολυμπιακού προς το καλύτερο και να οδηγήσει τους ερυθρόλευκους στον δρόμο των επιτυχιών, ελπίζοντας να μακροημερεύσει στον πάγκο των Πειραιωτών, όπως ο προκάτοχός του Πέδρο Μάρτινς.

Ευελπιστούμε ότι η πλειοψηφία του κόσμου του Ολυμπιακού θα αγκαλιάσει τον νέο προπονητή της ομάδας, εφόσον ο Ολυμπιακός δεν θα ξαναϋποστεί αποκλεισμό σε προκριματική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης τη φετινή σεζόν και ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στην Superleague, που θα αρχίσει σε λίγες μέρες (Θεού θέλοντος), με τους πρωταθλητές να αντιμετωπίζουν την πρώτη επαρχιακή ομάδα της περσινής σεζόν, τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

Πηγή φωτογραφιών: https://www.olympiacos.org/

Exit mobile version