LifeSteps.gr

Metalite - A Virtual World review (2021 release)

Metalite

Θα πάω και σε κάτι που συνήθως δεν το συνηθίζω και συγκεκριμένα σε μοντέρνο μέταλ, στους Metalite από την Σουηδία που παίζουν ένα ωραίο μπορώ να πω ξέφρενο και γρήγορο power metal στο στυλ το καινούριο όμως για αυτό και είναι σε πιο χορευτικό ρυθμό. Είναι πάντως πολύ καλοί σε ότι κάνουν για αυτό και αποφάσισα ότι αξίζουν μια παρουσίαση. Παρόλο που ο υπερμοντέρνος ρυθμός δεν μου πάει στο στυλ τα τραγούδια τους είναι όλα πολύ ρυθμικά και εύκολο να τα θυμηθείς.

Η μπάντα ξεκίνησε το 2015 στην Στοκχόλμη της Σουηδίας και μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει 3 στούντιο ηχογραφήσεις, το Heroes of Time του 2017 με άλλη τραγουδίστρια, την Emma Bensing, και μετά αφού αλλάξανε στην Erica Ohlsson έβγαλαν άλλα 2 albums, το Biomechanicals του 2019 και το cd που έχουμε σήμερα, το A Virtual World. Δεν έχω ακούσει τις προηγούμενες δημιουργίες τους για να κάνω συγκρίσεις αν έγιναν καλύτεροι η παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.

Ακούγοντας το cd για πρώτη φορά νόμιζα ότι πρόκειται για καινούρια κυκλοφορία των συμπατριωτών τους Brothers of Metal μιας και η φωνή της Erica ακούγεται σαν της αγαπητής Ylva. Και μάλιστα σκεφτόμουν καλό θα ήταν να το γυρίζανε στο πιο εύθυμο και μοντέρνο μέταλ και οι Brothers of Metal αφού στο δεύτερο τους μου φάνηκαν κάπως έξω από τα νερά τους σε σχέση πάντοτε με το υπέροχο ντεμπούτο τους στο Prophecy of Ragnarök που ήταν έπος.

Ας ξαναγυρίσω όμως στο cd μας που μας ενδιαφέρει περισσότερο έτσι κι αλλιώς. Από την αρχή μέχρι το τέλος του υπάρχει έντονη η παρουσία διάφορων ηλεκτρονικών εφφέ που μας θυμίζουν ότι ακούμε κάτι από το άμεσο μέλλον και βέβαια σε πολύ μοντέρνο κλίμα που όμως ακούγεται πολύ ευχάριστα. Πιστεύω ότι το cd θα αρέσει πολύ σε πιο νεαρές ηλικίες γιατί ουσιαστικά εκεί απευθύνεται με τον super ενεργητικό ρυθμό του και τις μελωδίες που βγαίνουν από παντού.

Έχει και μια μικρή ομοιότητα με τους Delain αν και η σουηδική σκηνή ανέκαθεν είχε μελωδικές μπάντες από την εποχή των ABBA κιόλας. Ξέρει κανείς τι θα ακούσει όταν βάζει μια μπάντα από την χώρα αυτή. Μόλις το τελευταίο δίμηνο έχω ακούσει καμμιά 20αριά μπάντες κυρίως όμως του μελωδικού μέταλ σε πιο κλασικό στυλ χωρίς να ξεχωρίζει κάτι που να αξίζει ειδικής αναφοράς. Εδώ οι φίλοι μας οι Metalite έκαναν πολύ καλή δουλειά σε όλους τους τομείς δίνοντας μας ένα υπερπλήρες δημιούργημα για να περάσουμε ευχάριστα μια ώρα τουλάχιστον.

Και η παραγωγή και η εκτέλεση είναι σε υψηλά επαγγελματικά επίπεδα που δεν αφήνει χώρο για κανένα παράπονο. Αν είστε φαν του μοντέρνου ρυθμικού μέταλ θα το εκτιμήσετε ιδιαίτερα το cd, αν περιμένετε κάτι σε κλασικό η πιο βαρύ μάλλον θα απογοητευτείτε. Σε μένα που είμαι φαν του κλασικού μέταλ μου φαίνεται πολύ ευχάριστο άκουσμα και μια καλή αλλαγή από τα γνωστά ακούσματα για αυτό και θα πάρει υψηλή βαθμολογία. Νομίζω το αξίζουν τα παιδιά για την προσπάθεια τους.

Θα βάλω ένα ωραίο 9/10 κυρίως γιατί μου κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος χωρίς να βαρεθώ και να το βγάλω όπως κάνω με πάρα πολλά από τα καινούρια. Προτιμώ να γυρνώ λίγο πίσω σε προηγούμενες κυκλοφορίες της περσινής χρονιάς η και πιο παλιά παρά να κάνω βαρετά albums που δεν θα εκτιμήσει κανείς. Ότι πρέπει μουσική για διασκέδαση σε κάποιο πάρτυ, φαντάζομαι και σε ζωντανή συναυλία θα είναι πολύ καλοί, άντε να τους δούμε από κοντά κάποια στιγμή.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. A Virtual World
2. Cloud Connected
3. Talisman
4. Beyond the Horizon
5. Peacekeepers
6. The Vampire Song
7. We’re Like the Fire
8. Artificial Intelligence
9. Alone
10. Running
11. Synchronized

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Edwin Premberg - Κιθάρα
Robert Majd – Μπάσο
Erica Ohlsson – Φωνητικά
Lea Larsson - Ντραμς
Robert Ornesved - Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 26 Μαρτίου του 2021 από την εταιρεία AFM Records.

Είδος: Συμφωνικό μοντέρνο power metal

Η συνολική διάρκεια του cd στην κανονική του έκδοση είναι περίπου 48 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version