LifeSteps.gr

Wishmasters - Afterworld review (2018 release)

Wishmasters

Βλέποντας το όνομα της μπάντας Wishmasters σκέφτηκα αμέσως τον αγαπημένο μου δίσκο των Nightwish φυσικά. Ακούγοντας όμως προσεκτικά το cd τους Afterworld διαπίστωσα ότι έχουν πολύ ταλέντο και το δικό τους στυλ στο συμφωνικό μέταλ που να αξίζει μια παρουσίαση. Δεν βρήκα και πολλά στοιχεία για αυτούς για μια αναλυτική αξιολόγηση του έργου τους έως τώρα παρά μόνο ότι διάβασα στο επίσημο site τους.

Δημιουργήθηκαν στην Τσεχία το 2007 αρχικά ως μια tribute band αλλά όσο περνούσαν τα χρόνια αποφάσισαν να φτιάξουν κάτι δικό τους αφού και ταλέντο έχουν άφθονο και κάτι τέτοιο θα τους έκανε προφανώς πιο γνωστούς στο απαιτητικό συμφωνικό μέταλ που αγαπάμε. Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει δύο στούντιο ολοκληρωμένες δημιουργίες, μία το 2014 με τον τίτλο Beatrice και αυτή που έχουμε σήμερα στο θέμα μας το φανταστικό Afterworld.

Ακούγοντας το για πρώτη φορά νόμιζα πως άκουγα τους αγαπημένους μου Delain στις καλές τους στιγμές που είναι πολλές σε συνδυασμό με κάτι από Epica που πάντοτε είναι άψογοι σε ότι κι αν έχουν βγάλει. Τα παιδιά έχουν κάνει μια τρομερή προσπάθεια και μου κάνει εντύπωση πως δεν έχουν γίνει πιο γνωστοί έξω από την χώρα τους. Θα έπρεπε να παίρνουν μέρος στα μεγάλα φεστιβάλ μαζί με τους Nightwish, τους Epica, τους Within Temptation και όλες τις άλλες πασίγνωστες μπάντες του συμφωνικού μέταλ.

Είναι αυτό που έλεγα και σε άλλο άρθρο με τον ρόλο που παίζει η εταιρεία στην προώθηση μιας αξιόλογης μπάντας. Χωρίς τον σωστό ατζέντη δεν πας μακριά στον δύσκολο κόσμο της μουσικής και είναι πραγματικά κρίμα γιατί έχουν τόσο ταλέντο οι φίλοι μας που θεωρώ άδικο να μην τους μάθει ο κόσμος και να βγαίνουν κάτι μετριότητες επειδή τους προωθούν τα μέσα και πέφτει χρήμα.

Εγώ από την πλευρά μου πάντα θα δίνω προτεραιότητα σε ταλαντούχες μπάντες και παιδιά που θεωρώ ότι αξίζουν να κάνουν το παραπάνω βήμα στην καριέρα τους. Ειδικά στο συμφωνικό μέταλ που μου αρέσει πολύ και υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός και αμέτρητες μπάντες που περιμένουν στην σειρά να ανέβουν τα σκαλιά έως ότου φτάσουν στην κορυφή.

Δεν θα πιάσω το κάθε τραγούδι ξεχωριστά γιατί το βλέπω συνολικά το έργο των παιδιών. Το μόνο που αξίζει να τονιστεί είναι η υπέροχη απαλή φωνή της Shirley που αγγίζει την τελειότητα και είναι ότι πρέπει για συμφωνικό μέταλ. Μεγάλο ταλέντο η κοπέλα και τα άλλα παιδια επίσης παίζουν εξαιρετικά καλά και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι ένα τέλειο συμφωνικό έργο μιας ώρας περίπου που δεν πρέπει να χάσει κανείς φίλος του είδους.

Σίγουρα θα το έβαζα στα καλύτερα της χρονιάς αν είχε κυκλοφορήσει φέτος αλλά και τότε το 2018 θα ήταν στα καλύτερα σίγουρα. Δεν θυμάμαι τις υπόλοιπες κυκλοφορίες της χρονιάς τότε, βγαίνουν τόσα πολλά cd κάθε χρόνο που γεμίζει ένα ντουλάπι τουλάχιστον. Βέβαια τα πολύ καλά κάθε χρόνο είναι περίπου 10-15 στην καλύτερη περίπτωση οπότε τα περισσότερα πάνε στα αχρείαστα.

Αυτό το cd το είχα μαζί με τους Epica και τους Delain που ακούω συχνότατα οπότε όπως καταλαβαίνετε το θεωρώ στην ίδια ποιότητα. Οι Nightwish έχουν το δικό τους συρτάρι μαζί με τους Within Temptation και τους Visions of Atlantis φυσικά που ακούω καθημερινά σχεδόν. Πριν πάω στην τελική βαθμολόγηση θέλω να πω στα παιδιά, γιατί ξέρω ότι θα το διαβάσουν, να συνεχίσουν έτσι δυναμικά με τις δικές τους συνθέσεις και θα φτάσουν σίγουρα στην κορυφή με τις γνωστές μπάντες γιατί διαθέτουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για κάτι τέτοιο.

Η βαθμολογία μου είναι βέβαια ένα 10/10 και πολλά μπράβο σε όλους τους συντελεστές για αυτό το άψογο αποτέλεσμα. Ελπίζω να τους δούμε κάποια στιγμή και από κοντά σε μια συναυλία με τους Nightwish η τους Delain στην ίδια σκηνή.

Το tracklist αυτού του εξαιρετικού cd των Wishmasters είναι το ακόλουθο:

1.Intro
2.Afterworld
3.Prophecy
4.Born Of Hope
5.Great Escape
6.City Of Emrei
7.Ridicule
8.Magic
9.Storm Is Coming
10.Awakening
11.Final Battle
12.Remember Me
13.Na křídlech Andělů (έξτρα τραγούδι στα τσέχικα)​

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Shirley Tracanna - Φωνητικά

Martin Havel - Κιθάρα

Petr Kořínek - Μπάσο

Pepa Hübner - Πλήκτρα

Jakub Nývlt – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 15 Οκτωβρίου του 2018 από ανεξάρτητη εταιρεία.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του είναι περίπου 59 λεπτά.

Exit mobile version