LifeSteps.gr

Generation Radio - Generation Radio review (2022 release)

Generation Radio

Οι Generation Radio είναι μια σούπερ μπάντα από έμπειρους μουσικούς που τους ξέραμε πολλά χρόνια σε κλασικά ροκ σχήματα όπως οι θρυλικοί Chicago, οι φανταστικοί Journey αλλά και οι Rascal Flatts για όσους ακούνε και λίγο η πολύ country όπως και εγώ. Λογικό είναι ακούγοντας και μόνο τα ονόματα να περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία το ντεμπούτο cd τους για να τους ακούσω. Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι κάποιο τέτοιο εγχείρημα δεν θα πήγαινε καλά αφού και τους μουσικούς ξέρω πολλά χρόνια και είχα εμπιστοσύνη στις αδιαμφισβήτητες ικανότητες τους.

Ήδη το παραπάνω βίντεο τους μόνο εγώ το έχω δει καμμιά εκατοστή φορές και λίγα λέω άρα ήξερα περίπου τι θα ακούσω. Κλασικό country rock κομμάτι με την μοναδική φωνή του θρυλικού ντράμερ και τραγουδιστή των αγαπημένων μου Journey, του Deen Castronovo. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει έστω ένας φαν των Chicago η των Journey που δεν θα ικανοποιηθεί από το αποτέλεσμα. Προσωπικά το περίμενα αρκετό καιρό το cd γιατί έχω επιθυμήσει λίγο κλασικό ροκ και τα έμπειρα παιδιά μας προσφέρουν απλόχερα αυτό που ξέρουν καλά να κάνουν.

Είναι και μια ευχάριστη αλλαγή από το βαρύ μέταλ αν και τελευταία και αυτό έχει μπει σε τροχιά ανανέωσης και μοντέρνες μπάντες εμφανίζονται ολοένα και περισσότερες. Να μην ξεχνάω και την country που άκουγα παλιότερα η το κλασικό ροκ που ακούω συνέχεια βέβαια. Και επειδή τραγουδούν σχεδόν όλοι είναι σαν να ακούω μια τους Chicago, μια τους Journey και λίγο από Rascal Flatts. Μοναδικός συνδυασμός ποιότητας και ρυθμού για όλες τις ώρες σε ότι διάθεση και αν βρισκόμαστε.

Αυτή είναι η ομορφιά της μουσικής που θέλουμε να ακούμε και να χαιρόμαστε. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτές οι μοναδικές περιπτώσεις που μας κάνουν να ξεχνάμε λίγο τα προβλήματα μας. Σίγουρα τα έχουμε ξανακούσει σε τέτοιο η παρόμοιο ρυθμό αφού λογικό είναι να μοιάζουν τα κλασικά κομμάτια ή και η country αλλά δεν με ενδιαφέρει όταν το τελικό δημιούργημα μου φτιάχνει την διάθεση. Και έχω να ακούσω καθαρή country αρκετό καιρό θα έλεγα γιατί πρόσφατα άκουγα τους θρύλους Johnny Cash, Willie Nelson, Waylon Jennings και τον Kris Kristofferson στους φανταστικούς The Highwaymen.

Μπορεί και να κάνω μια παρουσίαση των τραγουδιών τους κάποια στιγμή ανάλογα με τα διαθέσιμα cd και τις επόμενες κυκλοφορίες. Να μπούμε και στα βαθιά νερά της country music, γιατί όχι;. Εμένα μου αρέσει ήδη από αρκετά παλιά και έχω μπόλικο υλικό έτοιμο για παρουσίαση. Αυτό είναι το πλεονέκτημα του να ακούς διάφορα είδη μουσικής, έχω και πάρα πολλά στην punk που μου αρέσει με κυριότερους εκπροσώπους τους φανταστικούς Dropkick Murphys αλλά και πολλές άλλες μπάντες του είδους. Θα περάσουμε κάποια στιγμή και στα punk να μην μένουν απογοητευμένοι οι φίλοι του είδους που είναι και πολλοί.

Επιστρέφοντας στο ντεμπούτο cd των Generation Radio που είναι και η παρουσίαση του σήμερα που κυκλοφόρησαν κιόλας μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε πλήρως αλλά θα μπορούσε να είναι και πιο καλό ακόμα σε όλα του τα τραγούδια.Πάντως ένα 9/10 το εξασφαλίζει άνετα και λόγω των γνωστών ονομάτων που συμμετέχουν στο σχήμα τους οποίους σέβομαι απόλυτα αφού είχαν τεράστια συμμετοχή στις αγαπημένες μου μπάντες. Ελπίζω να το συνεχίσουν το εγχείρημα αυτό με επόμενες δουλειές ακόμα καλύτερες κι ας μείνουν στην country, δεν έχω πρόβλημα, μου αρέσει πολύ.

Το tracklist του cd των Generation Radio είναι το ακόλουθο:

01.Why Are You Calling Me Now?
02.Angels
03.All Night To Get There
04.  Hope You Find It
05.Time To Let It Go
06.Lights Go Out In Paradise
07.Don't Go
08.Smoking
09.Anything But Us
10.Waiting On Your Sunshine
11.Finally Got It Right

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους και έμπειρους μουσικούς:

Jay DeMarcus - Φωνητικά, πλήκτρα

Jason Scheff - Φωνητικά, μπάσο

Deen Castronovo - Φωνητικά, ντραμς

Chris Rodriguez - Κιθάρα

Tom Yankton - Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 12 Αυγούστου του 2022 από την εταιρεία Frontiers Music.

Είδος: Classic rock / country rock

Exit mobile version