LifeSteps.gr

Warkings - Revolution review (2021 release)

Warkings

Οι Warkings είναι μια μπάντα που ιδρύθηκε το 2018 και έχει μέχρι τώρα ήδη 3 κυκλοφορίες και πάει για την τέταρτη σε 2-3 μήνες. Είναι μια διεθνής μπάντα δηλαδή με μέλη από διάφορες χώρες και παίζει ένα μελωδικό power metal. Αυτό που ξεχώρισα αμέσως είναι την φωνή του τραγουδιστή που δεν είναι άλλος από τον πολύ ταλαντούχο Georg Neuhauser που προλαβαίνει και συμμετέχει σε αρκετά projects όπως έχουμε δει μέχρι τώρα. Ακόμα και με το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί εδώ όπως και τα υπόλοιπα παιδιά της μπάντας, η φωνή του ξεχωρίζει πολύ εύκολα και δίνει περισσότερη ποιότητα στο όλο δημιούργημα.

Μου αρέσει που στα βίντεο τους εμφανίζονται με στολές σαν gladiators για να γίνει και πιο πειστικό αυτό που τραγουδούν αφού στις ιστορίες μιλάνε για Sparta, Rome και δείχνουν σαν τους 4 σωματοφύλακες σε ένα μυθικό βασίλειο. Έχει από όλα μέσα το cd, και βασιλιάδες και Odin και ότι περιμένει κανείς από μια παρόμοια μπάντα. Το λάθος είναι ότι πολλοί τους συγχέουν με τους Manowar, αν είναι δυνατόν, και Sabaton, πάλι καμμιά σχέση. Δηλαδή τους προτείνουν σε αυτούς που είναι φαν των προαναφερόμενων μεγάλων συγκροτημάτων.

Δεν υπάρχει ούτε μια στις χίλιες ταύτιση στον ήχο τους, θα μπορούσαν να βρουν δεκάδες άλλες μπάντες παρόμοιου μέταλ και υπάρχουν πάρα πολλές στο μελωδικό μέταλ, power ειδικά είναι τόσα πολλά που έχω μπουχτίσει να ακούω τελευταία και ψάχνω απεγνωσμένα για κανένα μελωδικό death metal η doom φυσικά αλλά ότι υπάρχει από αυτά είναι συνήθως παλτά και δεν τους βάζω καθόλου. Μετά από ένα δύο τραγούδια βγαίνουν και πάνε στα αζήτητα.

Μα καλά πως είναι δυνατόν να συγκρίνει κάποιος τα παιδιά εδώ με τους θρυλικούς Manowar που έχουν την δική τους επική μουσική αναρωτιέμαι. Μόνο αυτούς θα έχουν ακούσει φαίνεται, τουλάχιστον μην το σκοτώνουν τόσο πολύ και βάζουν και χαμηλό βαθμό σαν να λένε και αυτούς που μοιάζουν ότι είναι τίποτα άσχετοι με την μουσική. Και εγώ μπορεί να έβαζα χαμηλότερο βαθμό αλλά ποτέ δεν θα πρότεινα σε κάποιον να ακούσει τους Rhapsody καλύτερα επειδή είναι ανώτεροι.

Ας βρουν μικρομεσαίες μπάντες να τους συγκρίνουν, υπάρχει πολύ πράγμα εκεί έξω. Το cd τους το άκουσα 3 φορές στην σειρά για να δω με ποιούς ταιριάζουν περισσότερο αλλά η αλήθεια είναι ότι ακούγονται σαν όλα τα καινούρια παρόμοια συγκροτήματα οπότε λίγο πολύ θα είναι γνώριμος ο ήχος σε κάποιον που ακούει το είδος και είναι συνηθισμένος σε αυτό. Υπάρχουν 4-5 τραγούδια πιο καλά και ρυθμικά αλλά το υπόλοιπο cd ακούγεται μάλλον μονότονο χωρίς κάτι να ξεφεύγει ιδιαίτερα.

Η φωνή του Georg ξεχωρίζει αμέσως από την υπόλοιπη μάλλον χλιαρή μουσική ποιότητα και δίνει τουλάχιστον συν ένα βαθμό. Αν δεν υπήρχε και αυτός δεν θα το έκανα καθόλου παρουσίαση το cd. Ελπίζω στο καινούριο τους που θα ακούσω μόλις βγει να παρουσιαστούν πολύ πιο φορμαρισμένοι γιατί όπως έχω τονίσει προτιμώ την ποιότητα από την ποσότητα. Δεν ξέρω τον ρόλο των εταιρειών σε αυτό το συνεχές βομβάρδισμα με νέες κυκλοφορίες χωρίς ουσιαστικά κάποιο σοβαρό λόγο.

Καλύτερα τα παιδιά να περιμένανε λίγο να φτιάξουν μια πιο ολοκληρωμένη δημιουργία συνδυάζοντας τα δύο albums και κρατώντας τις καλύτερες συνθέσεις για να βγει κάτι πιο ποιοτικό για τον καταναλωτή που πληρώνει. Μου βάζουν και δύσκολα στην βαθμολόγηση γιατί δεν θέλω να απογοητεύω έτσι απλά όπως κάνουν άλλοι. Μάλλον ένα 6/10 θα βάλω, και ευτυχώς που το σώζει ο τραγουδιστής και δεν χάνεται στον σωρό με τα παρόμοια μέτρια προς καλά cd. Συν ένα για τις στολές επίσης που είναι πολύ καλές.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.We are the Fire
2.Sparta – Part II
3.Fight
4.Spartacus
5.Kill for the King
6.Deus lo Vult
7.Ave Roma
8.Ragnar
9.By the Blade
10.Where Dreams Die

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς με τα ψευδώνυμα τους:

Tribune : Φωνητικά
Crusader : Κιθάρα
Viking : Μπάσο
Spartan : Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 20 Αυγούστου του 2021 από την εταιρεία ‎Napalm Records.

Είδος: Μελωδικό power metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 41 λεπτά.

Μπορείτε να αγοράσετε το cd από εδώ.

Exit mobile version