LifeSteps.gr

Early Moods - Early Moods review (2022 release)

Early Moods

ΟΙ Early Moods είναι μια καινούρια μπάντα από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια που παίζουν ένα βαρύ heavy doom από τα παλιά και ειδικά από τα 70'ς και 80'ς σαν τους Black Sabbath, τους Candlemass και άλλες κλασικές μπάντες εποχής. Και μου ήρθαν πάνω που έλεγα ότι δεν υπάρχουν πια καινούριοι που ακολουθούν τα πρότυπα που μεγαλώσαμε ακούγοντας τους, χωρίς όμως να τους αντιγράφουν, αυτό πρέπει πάντα να το τονίζω γιατί συμβαίνει πολύ συχνά.

Έτσι που τους ακούω είναι σαν να έχουν βγάλει καινούριο δίσκο οι Candlemass σε συνδυασμό και με λίγο Black Sabbath στα καλά τους οπότε είναι ωραίος συνδυασμός για εμάς τους σκληροπυρηνικούς old school rockers. Δεν ήξερα ότι βγαίνουν τόσο καινούριες μπάντες που παίζουν τα παλιά καλά με τέτοια επιτυχία. Έχω πνιγεί στο μοντέρνο μέταλ τελευταία, όλα σχεδόν είναι πολύ μοντέρνα, ταιριάζουν βέβαια για την εποχή που είμαστε αλλά καλό είναι να ακούμε τα παλιά να μην ξεχνιόμαστε κιόλας.

Η πρόοδος χρειάζεται στην μουσική ειδικά αρκεί να γίνεται προσεκτικά με μικρές κινήσεις για να μην αλλοιώνουμε και το είδος με τους πειραματισμούς. Και ενώ έχω δει προσπάθειες αναβίωσης του ήχου των 70'ς δεν γίνεται κάτι αξιόλογο, από καινούριους πάντοτε, και στον ήχο των 80'ς. Αυτοί που πάνε να κάνουν κάτι σε στυλ Helloween είναι πιστοί αντιγραφείς της μπάντας και τίποτα παραπάνω. Υπάρχουν φυσικά και δεκάδες μπάντες που παίζουν hair metal αλλά όχι τίποτα αξιόλογο για να παρουσιαστούν αναλυτικά.

Μα θα πει κάποιος και εδώ τα παιδιά φοράνε μπλούζες των Black Sabbath και προσπαθούν να μιμηθούν τους θρυλικούς Candlemass, αν είναι δυνατόν αυτό, αλλά επειδή οι μπάντες που παίζουν τόσο παλιού στυλ μέταλ είναι ελάχιστες δεν ακούω συχνά για να τους βαριέμαι. Το ξέρω ότι τα έχω ακούσει σχεδόν αυτά η παρόμοια αλλά τα παιδιά και καλά αποδίδουν και προσπαθούν με σεβασμό στις τεράστιες μπάντες να αποτίσουν ένα φόρο τιμής χωρίς να χαλάνε τον ήχο των κλασικών θρύλων.

Έτσι τους βλέπω και έτσι θα τους κρίνω στο τέλος, δεν είναι σαν τους άλλους που σου πετάνε μια δεκαριά τραγούδια όμοια με τους Whitesnake και άντε μετά να βγάλω άκρη εγώ αν αξίζουν η όχι. Είναι εύκολο να αντιγράφεις αλλά πολύ δύσκολο να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις πατώντας πάνω σε κλασικά ακούσματα. Για αυτό και το cd των φίλων μας των Early Moods θα αρέσει κυρίως σε μεγαλύτερους ρόκερς που έχουν ζήσει τα παλιά από κοντά.

Η νέα γενιά είναι για πιο εύκολες ακροάσεις για αυτό και το μοντέρνο σχεδόν χορευτικό μέταλ κυριαρχεί και πουλάει πολύ καλά. Υπάρχουν όμως και οι παλιοί που θέλουν να ακούσουν κάτι από καινούρια μπάντα για να μην βάζουν συνέχεια τους ίδιους δίσκους στο πικάπ. Σε αυτούς κυρίως απευθύνονται και τα παιδιά γιατί κακά τα ψέματα στους καινούριους metalheads δεν κάνουν κλικ τόσο κλασικές μπάντες.

Αυτό το έχουν δει και οι μεγάλες εταιρείες και προωθούν το πλείστον εύκολο φτηνό πράγμα να πουλήσει γρήγορα για να πάμε στον επόμενο. Οι μικρότερες εταιρείες βρίσκουν τα καλύτερα ταλέντα τελικά η οι ίδιοι οι καλλιτέχνες ακολουθούν μόνοι τους τον δύσκολο δρόμο της αναγνώρισης. Από μέρους μου θα βάλω ένα 8/10 στους φίλους μας για να τους ενθαρύνω να συνεχίσουν τον αγώνα για το κλασικό αγαπημένο μέταλ που όλοι ψάχνουμε με το κιάλι στις μέρες μας.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Return To Salem's Gate
2.Live To Suffer
3.Early Moods
4.Defy Thy Name
5.Memento Mori
6.Last Rites
7.Curse The Light
8.Damnation
9.Funeral Macabre

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Eddie Andrade - Κιθάρα
Elix Feliciano - Μπάσο
Oscar Hernandez - Κιθάρα
Alberto Alcaraz - Φωνητικά
Chris Flores - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 5 Αυγούστου του 2022 από ανεξάρτητη εταιρεία.

Είδος: Heave doom metal old school

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 41 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version